TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Liverpoollu Trent Alexander-Arnold kimdir? Trent John Alexander-Arnold ne kadar maaş alıyor?

Günümüzün parlak yıldızlarından biri olan Trent John Alexander-Arnold, saha içinde sağ bek pozisyonunda İngiltere milli takımını temsil eden bir futbolcu. Liverpool'un kırmızı formasını sırtında taşıyan Alexander-Arnold, kariyerine kulübün altyapısında başladı ve 2016'da A takıma yükseldi. Genç yaşına rağmen, 2016-17 sezonunda Liverpool'un en iyi genç oyuncusu seçildi. Ayrıca, milli takım arenasıyla da tanışan genç yetenek, İngiltere'nin alt yaş gruplarında da başarılı performanslar sergiledi. Peki, Trent John Alexander-Arnold ne kadar maaş alıyor? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 17:06
Kaynak: HABER MERKEZİ
Liverpoollu Trent Alexander-Arnold kimdir? Trent John Alexander-Arnold ne kadar maaş alıyor?

Liverpool'un sağ beki Trent John Alexander-Arnold, saha parlak bir performans sergileyen bir futbolcu. Kırmızı formayı gururla taşıyan Alexander-Arnold, kariyerine Liverpool'un altyapısında başladı ve 2016'da A takıma yükseldi. Genç yaşına rağmen, 2016-17 sezonunda Liverpool'un en iyi genç oyuncusu seçildi ve milli takım arenasıyla da tanışarak İngiltere'nin alt yaş gruplarında da dikkat çeken performanslar sergiledi. Şimdi akıllardaki soru ise Trent John Alexander-Arnold’un maaşı? Trent John Alexander-Arnold ne kadar maaş alıyor? İşte detaylar…

trent

TRENT JOHN ALEXANDER-ARNOLD KİMDİR?

7 Ekim 1998’de dünyaya gelen Trent John Alexander-Arnold Trent Alexander-Arnold, Liverpool'un alt yapısında yıldızı parlayan isimlerden biri olarak dikkat çekiyor. West Derby'de doğan genç yetenek, henüz 6 yaşındayken Liverpool'un akademisine katıldı ve hemen göz doldurdu. Akademi koçu Ian Barrigan ve sonrasında Pep Lijinders yönetiminde alt yaş kategorilerinde kaptanlık yaparak adını duyurdu.

Kariyerindeki ilk önemli adımı, 2015-2016 sezonunun hazırlık kamplarında attı. Takımın kaptanı Steven Gerrard'a ayrı tutularak geleceği parlak olduğu kitapta belirtilen Alexander-Arnold, Swindon Town'a karşı oynanan maçta teknik direktör Brendan Rodgers tarafından forma şansı buldu. Bu, genç yeteneğin yükselişinin ilk adımıydı.

2016-17 sezonunda Trent Alexander-Arnold'un yükselişi hız kazandı. Liverpool, ABD'de gerçekleştirdiği hazırlık kampına genç yeteneği dahil etti. İlk resmi maç deneyimi ise 25 Ekim 2016'da Lig Kupası'nda Tottenham Hotspur karşısında yaşandı. Alexander-Arnold, bu maçta 68. dakikada oyuna dahil oldu ve performansıyla eski Liverpool kaptanı ve teknik direktörü Graeme Souness'ten övgü aldı.

Bir ay sonra, 8 Kasım 2016'da, Liverpool, Alexander-Arnold, Kevin Stewart ve Ben Woodburn ile sözleşme imzaladığını açıkladı. Genç oyuncu, hızla etkisini gösterdi ve Lig Kupası'nda Leeds United'a karşı oynanan maçta Divock Origi'nin golüne asist yaparak dikkatleri üzerine çekti. Bu maçtaki performansıyla maçın adamı seçildi.

Alexander-Arnold, Premier League'deki ilk maçına 14 Aralık'ta Middlesbrough karşısında çıktı ve kısa sürede ilk 11'de kendine yer buldu. Sezon boyunca tüm organizasyonlarda toplam 12 kez forma şansı bulan genç oyuncu, Liverpool'un sezonun en iyi genç futbolcusu ve Professional Development League'in en iyi oyuncusu seçildi.

Liverpool, 7 Temmuz 2017'de Trent Alexander-Arnold ile yeni bir sözleşme imzaladığını duyurdu. Bu imza, genç futbolcunun kulüpte kalma kararlılığını gösterdi.

Alexander-Arnold, 15 Ağustos 2017'de Liverpool'un Şampiyonlar Ligi play-off maçında Alman ekibi 1899 Hoffenheim karşısında ilk Avrupa Kupası maçına çıktı. Karşılaşmada serbest vuruştan attığı golle adını yazdırdı ve Michael Owen ile David Fairclough'un ardından Avrupa Kupalarında gol atan en genç futbolcu unvanını elde etti.

Şampiyonlar Ligi grup aşamasında da başarılı performansını sürdüren Alexander-Arnold, 17 Ekim 2017'de Maribor'a karşı attığı golle dikkatleri üzerine çekti. İlk Premier Lig golünü ise 26 Aralık 2017'de Swensea maçında attı ve bu önemli başarılarıyla adından söz ettirmeye devam etti.

4 Nisan 2018'de Liverpool, Manchester City'yi 3-0 mağlup ettiği Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final maçında, çeyrek final eşleşmesi için ilk 11'de başlayan en genç İngiliz futbolcu Trent Alexander-Arnold oldu. Mücadelede gösterdiği performansla maçın adamı seçildi ve medya, Manchester City'nin kanat oyuncusu Leroy Sané'yi etkisiz bırakmasıyla Alexander-Arnold'ün üstün performansını övdü.

10 Mayıs'ta, ligde ve Avrupa kupalarındaki performansıyla öne çıkan Alexander-Arnold, Liverpool'un Sezonun En İyi Genç Futbolcusu ödülünü ikinci kez kazandı. Bir ay sonra, 2018 Şampiyonlar Ligi Finalinde Real Madrid'e karşı ilk 11'de yer alarak bu alanda Liverpool forması giyen en genç futbolcu oldu. Temmuz ayında, spor yazarları tarafından Avrupa'daki genç oyunculara verilen Golden Boy ödülünde ikinci sırayı aldı.

Ayrıca, France Football tarafından ilk kez düzenlenen Kopa Trophy'e aday gösterilen 10 isimden biri oldu ve ödül için yarıştı. Birkaç hafta içinde, International Centre for Sports Studies organizasyonunun en değerli Full-Back listesinde de adı geçti.

Alexander-Arnold, 27 Şubat 2019'da oynanan Liverpool'un Watford'u 5-0 yendiği Premier League maçında, bir Premier League maçında 3 asist yapan en genç futbolcu oldu. 5 Nisan'da oynanan Southampton maçında 50. Premier League maçına çıkarak Owen, Raheem Sterling, Robbie Fowler ve Gerrard'ın ardından en genç beşinci futbolcu oldu.

Sezonun İngiltere'de Yılın Genç Futbolcusu ödülüne aday gösterilse de kazanamayan Alexander-Arnold, takım arkadaşları Virgil van Dijk, Sadio Mané ve Andrew Robertson ile birlikte PFA Yılın Takımı'nda yer aldı. Ayrıca, aynı sezonda 11 asist yaparak çift haneye ulaşan defans oyuncuları arasına giren Robertson'ın yanında yer aldı. Üç gün sonra Barcelona ile oynanan Şampiyonlar Ligi rövanş maçında takımına iki asist yaparak finale yükselmesine katkıda bulundu. Ligin son haftasında Wolverhampton Wanderers'a karşı bir asist daha yaparak sezonun toplamında 12 asistle en fazla asist yapan defans oyuncusu oldu.

trent

TRENT JOHN ALEXANDER-ARNOLD NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Trent John Alexander-Arnold yıllık olarak yaklaşık 10 milyon 857 bin 600 euro maaş alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.