TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayserispor teknik direktörü Burak Yılmaz kimdir? Burak Yılmaz ne kadar kazanıyor?

Türkiye'deki dört büyük takımda forma giydi, gol kralı oldu! Milli futbolcu Burak Yılmaz teknik direktörlüğe soyundu. Teknik direktör Burak Yılmaz’ın hayatı ve kariyerine dair bilgiler merak ediliyor ve arama motorlarında aratılıyor. Biz de sizin için kendisine dair merak edilenleri derledik. Peki Burak Yılmaz kimdir? Burak Yılmaz ne kadar kazanıyor? İşte Burak Yılmaz maaşı…

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 17:17
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kayserispor teknik direktörü Burak Yılmaz kimdir? Burak Yılmaz ne kadar kazanıyor?

Türkiye'nin futbol sahnesinde adından sıkça söz ettiren isimlerden biri olan Burak Yılmaz, artık teknik direktörlük koltuğuna oturuyor. Kariyerinde Türkiye'nin dört büyük takımında forma giyip, gol kralı unvanını taşıyan milli futbolcu, şimdi teknik direktörlük serüvenine adım atıyor. Merakla beklenen Burak Yılmaz'ın hayatı ve kariyeriyle ilgili detaylar arama motorlarında sıkça aranıyor. Peki Burak Yılmaz kimdir? Burak Yılmaz ne kadar kazanıyor? İşte Burak Yılmaz maaşı

burak yılmaz

BURAK YILMAZ KİMDİR?

Beşiktaş'ta kalecilik yapan Fikret Yılmaz'ın oğlu olan Burak Yılmaz, futbol kariyerine Antalyaspor'un altyapısında başladı. Beşiktaş, Manisaspor, Fenerbahçe ve Eskişehirspor gibi kulüplerde forma giydikten sonra 2010'da Trabzonspor'a transfer oldu ve 2011-12 sezonunda 33 golle gol kralı oldu. Ardından 2012'de Galatasaray'a katıldı. 2012-13 Şampiyonlar Ligi grup aşamasında 6 gol atarak Türk futbol tarihinde grup aşamasında en çok gol atan oyuncu unvanını aldı ve UEFA tarafından en başarılı oyuncu seçildi. Ayrıca, Sergen Yalçın'dan sonra Türkiye'de dört büyüklerde forma giyen ikinci futbolcu oldu.

Doğumundan itibaren futbola olan ilgisiyle dikkat çeken Burak Yılmaz, Antalyaspor altyapısında yetişti. Genç yaşta milli takım seviyesine yükselen ve profesyonel kariyerine adım atan Yılmaz, performansıyla dikkat çektiği için büyük kulüplerin dikkatini çekti. Antalyaspor'daki yükselişi, milli takıma çağrılması ve ardından Süper Lig'deki başarılı performanslarıyla Beşiktaş'a transfer oldu.

Jean Tigana'nın ısrarlı talebiyle 14 Haziran 2006'da Beşiktaş'a transfer olan Burak Yılmaz, yeni takımında Süper Kupa maçına ilk 18'de başlamadı ancak 6 Ağustos 2006'da Manisaspor karşısında resmi maçına çıktı ve sağ kanatta forma giydi. İlk gollerini 25 Ağustos 2006'da Konyaspor'a karşı attı. Beşiktaş kariyeri boyunca, özellikle Tigana döneminde istenilen performansı sergileyemedi. Ligdeki ikinci sırayı alarak sezona noktalayan Beşiktaş'ta 30 maça çıkan Yılmaz, sadece 5 gol atabildi. Ancak, Türkiye Kupası'nda şampiyonluk yaşayan takımda önemli bir rol üstlendi ve kariyerinin ilk kupasını kazandı. UEFA Avrupa Ligi'nde ise gol kaydedemedi.

Sonraki sezon, teknik direktör değişikliğiyle birlikte forma şansı bulmakta zorlanan Burak, genellikle sağ kanatta görev aldı ve sadece 9 maçta oynadı. Beşiktaş'ın Manisaspor'a transfer ettiği Hološko'nun yanında gönderilen oyuncu, Manisaspor'da hemen etkili oldu. İlk maçında Denizlispor'a karşı hat-trick yaparak dikkatleri üzerine çekti. Manisaspor'daki performansıyla 9 gol atan Yılmaz, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'a gol attı. Ancak, takımı ligden düştü ve Yılmaz, Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Fenerbahçe'de forma şansı bulamayan Burak, Eskişehirspor'a kiralandı. Eski takımı Manisaspor'a karşı ilk maçına çıktı ve kırmızı-siyahlı formayla 3 gol attı. Ligde Kasımpaşa ve Türkiye Kupası'nda Yalovaspor'a gol atan oyuncu, Eskişehirspor formasıyla son maçına Fenerbahçe karşısında çıktı. Ancak, devre arasında takasla Trabzonspor'a transfer oldu.

2009-2010 sezonunun devre arasında Gökhan Ünal'ın transferiyle takasta kullanılan Burak Yılmaz, Trabzonspor ile 2.5 yıllık sözleşme imzaladı. Şenol Güneş'in direktifiyle Trabzonspor forması giyen Yılmaz, böylece Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ardından üç büyük kulüpte forma giymiş oldu. Güneş'in yönlendirmesiyle ilk kez forvet mevkiinde görev aldı ve bu pozisyonda devam etti. İlk resmi maçına 15 Şubat 2010'da Bursaspor karşısında çıkan ve eski takımı Antalyaspor'a gol atan Burak, sezonun ikinci yarısında Trabzonspor'un formasını 14 maçta terletti ve 3 gol kaydetti. Bu dönemde çocukluk arkadaşı Selçuk İnan ile bir araya geldi ve Türkiye Kupası'nı kazandı. Ancak sezonun en çarpıcı anı, Fenerbahçe ile oynanan maçta yaşandı. Şampiyonluk mücadelesinin kızıştığı bir dönemde, Fenerbahçe'yi şampiyonluktan eden golü atan Burak, Kadıköy'de bu sevinci yaşayamamıştı.

2010-11 sezonunda Şenol Güneş'in tercihiyle hücum hattının önünde görev yaptı. Bu pozisyonda etkili bir performans sergileyen Yılmaz, kariyerinin zirvesine ulaştı. Türkiye Süper Kupası'nın kazanılmasında önemli bir rol oynayan Burak, Avrupa arenasına dönüş yaptı ve özellikle ligin son haftalarında attığı gollerle dikkat çekti. Sezon boyunca orta saha partneri Selçuk İnan ile uyum içinde oynadı ve toplamda 20 gol kaydederek takımına büyük katkı sağladı.

2011-2012 sezonunda sözleşmesi uzatılan Burak, Trabzonspor'da etkileyici bir performans sergiledi. Sezon boyunca attığı gollerle adından söz ettiren Yılmaz, Türkiye Süper Lig'in gol kralı oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde takımını temsil ederken kırmızı kart görmesi dikkat çekiciydi. Burak, rekor derecede gol atan bir performans sergileyerek Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü'nde üst sıralarda yer aldı ve Türk futbol tarihinde önemli bir yere sahip oldu.

Galatasaray'da gösterdiği performanslarla tanınan Burak, kariyerine 2002 yılında Türkiye'nin Konya şehrindeki Konyaspor altyapısında başladı. Profesyonel kariyerine ise 2005 yılında Konyaspor'un A takımında adım attı. Burada gösterdiği performanslarla dikkatleri üzerine çeken Burak, daha sonra Türkiye'nin farklı kulüplerinde forma giydi.

2012 yılında ise Burak Yılmaz'ın kariyerinde önemli bir dönüm noktası yaşandı. O dönemde Lokomotiv Moskova ve Lazio gibi kulüplerle adı anılan Burak, Lokomotiv Moskova kampına katıldı ancak sözleşme imzalamadan, Trabzonspor ile olan sözleşmesindeki bir madde kullanılarak Galatasaray'a transfer oldu. Galatasaray, Burak Yılmaz'ı 5 milyon € karşılığında Trabzonspor'dan transfer etti. Ancak, cezası nedeniyle sezon başında Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa maçında forma giyemedi.

burak yılmaz

Galatasaray formasıyla ilk resmi maçına Süper Lig'in 2. haftasında Beşiktaş maçında çıkan Burak, takımına penaltı kazandırdı ve Süper Lig'in 3. haftasında Bursaspor'a karşı ilk golünü attı. Şampiyonlar Ligi'nde ise Old Trafford'da Manchester United karşısında forma giydi ve bir dizi başarılı performans sergiledi. Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde Cluj'a karşı hat-trick yaparak Galatasaray tarihinde bu başarıya imza atan ilk futbolcu oldu. Grup aşamasında toplamda 6 gol atarak UEFA tarafından en iyi oyuncu seçildi.

2013-2014 sezonunda ise Galatasaray'da önemli bir başarı elde etti. Süper Lig'de şampiyon olan takımda önemli bir rol üstlendi ve ligde 23 gol atarak gol kralı oldu. Ayrıca Türkiye Kupası'nda da başarılı performans gösterdi ve final maçında Eskişehirspor'a karşı forma giydi.

2014-2015 sezonunda ise sözleşmesini yenileyerek Galatasaray ile 5 yıllık yeni bir anlaşma imzaladı. Bu sezonda da takımının önemli bir parçası oldu ve Türkiye Kupası finalinde Bursaspor'a karşı hat-trick yaparak önemli bir başarı elde etti.

Toplamda Galatasaray'da 141 maça çıkan Burak, 82 gol kaydetti ve önemli bir futbolcu olarak Türk futbol tarihinde yerini aldı.

Burak Yılmaz, 16 Şubat 2016'da Çin Süper Ligi takımlarından Beijing Guoan ile sözleşme imzaladı. Ancak, 2 Ağustos 2017'de ailevi sebeplerden ötürü Beijing Guoan ile olan sözleşmesi feshedildi.

Sonrasında, 2017-2018 sezonu öncesinde Trabzonspor ile anlaştı. Ancak, Aralık 2018'de süresiz kadro dışı bırakıldı.

Beşiktaş ile daha önce 2006-2008 yılları arasında forma giymiş olan Burak, 2018-19 sezonunun ara transfer döneminde Beşiktaş ile anlaştı. Beşiktaş forması altında önemli başarılara imza attı. Özellikle 9 Şubat 2019'da Bursaspor'u 2-0 yendikleri maçta 2 gol atması ve 25 Şubat'ta oynanan Fenerbahçe derbisinde 2 gol daha atması dikkat çekti. Beşiktaş ile ligde çıktığı 15 maçta 11 gol, 1 asist yaparak önemli bir performans sergiledi.

2019-20 sezonunda antrenman kampında sakatlanan Burak, ligdeki ilk dört maçta forma giyemedi. Ancak, 5. haftada Başakşehir ile oynanan maçta sahalara geri döndü ve kendisine yapılan penaltıdan gol attı. Sezon sonunda ise kulüple karşılıklı anlaşarak sözleşmesini feshetti.

Sonrasında Ligue 1 ekiplerinden Lille ile anlaşan Burak Yılmaz, burada da önemli bir performans sergiledi. 2020-21 sezonunun sonunda Ligue 1'de yılın oyuncusu adayı oldu. Lille formasıyla 73 maçta 25 gol atan Burak, ayrıca 2021 Trophée des Champions ve 2020-21 Ligue 1 şampiyonluğu yaşadı. Bireysel olarak da 2021 Nisan ayında UNFP Ayın Oyuncusu seçildi ve 7 Mayıs 2021'de Lens'e attığı gol Trophées UNFP du football tarafından yılın golü seçildi.

2022 yılında ise Eredivisie ekiplerinden Fortuna Sittard ile anlaşan Burak, burada forma giymeye başladı. Ancak, 5 Haziran 2023 tarihinde futbolu bıraktığını açıkladı.

6 Temmuz 2023 tarihinde Beşiktaş, Burak Yılmaz'ı yardımcı antrenör olarak göreve başlattı. Yaptığı açıklamada, Burak Yılmaz, yeni antrenörlük hayatına, futbolculuk kariyeri gibi Şenol Güneş'in yanında başlamaktan büyük onur duyduğunu belirtti. Şenol Güneş ve ekibinin kendisini sıcak bir şekilde karşıladığını ve kabul ettiğini ifade etti. Beşiktaş'ın başarısı için burada olduğunu ve en ufak bir katkısı olması durumunda mutlu olacağını dile getirdi.

Ancak, 6 Ekim 2023 tarihinde Şenol Güneş'in istifası üzerine Beşiktaş futbol takımının geçici teknik direktörü olarak göreve başladı. Bu süreçte, Şenol Güneş'e veda mesajı yayımladı ve onun emeğinin kendisi, Beşiktaş ve Türk futbolu için büyük olduğunu ifade etti. İlk maçına 8 Ekim 2023 tarihinde çıktı ve Beşiktaş, kendi sahasında İstanbulspor'u 2-0 yenerek galibiyetle başladı. Bu galibiyetle Burak Yılmaz, teknik direktörlük kariyerinde ilk kez bir takımı 3 puana taşıdı.

10 Ekim 2023 tarihine kadar Beşiktaş'ın teknik sorumlusu olarak görev aldı. Beşiktaş kulübü, Burak Yılmaz'ın bu süreçte futbol A takımının teknik sorumluluğunu üstleneceğini duyurdu. Ancak, 10 Kasım 2023 tarihinde görevinden istifa etti.

27 Ocak 2024’te Kayserispor, Burak Yılmaz’ı teknik direktörlük görevine getirdi.

burak yılmaz

BURAK YILMAZ NE KADAR KAZANIYOR?

Şu anda Kayserispor’da görev yapan Burak Yılmaz’ın ne kadar maaş aldığı merak ediliyor. Teknik direktör Burak Yılmaz’ın maaş bilgisi bulunmamaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.