TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göztepe-Altay derbisi ne zaman? Göztepe-Altay Nerede? Göztepe-Altay hangi kanalda?

TFF 1. Lig'de 2023-2024 sezonun ilk İzmir derbisinde Altay-Göztepe ile karşı karşıya gelecek. Peki sezonun ilk derbisi ne zaman? Nerede? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2023 07:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Göztepe-Altay derbisi ne zaman? Göztepe-Altay Nerede? Göztepe-Altay hangi kanalda?

HÜSEYİN DEMİR 

Yeni sezon hazırlıklarına bomba transferler ile sürdüren Göztepe, Süper Lig parolasıyla çalışmalarına devam ediyor. Altay Spor Kulübü ise mütevazi bir kadro ile bu sezon iddialı olmak istiyor. Nefesler kesildi, TFF 1.lig fikstürü çekildi, taraftalar maçların başlamasını bekliyor.


İLK DERBİ ALSANCAK STADI'NDA 

TFF 1. Lig'de sezonun ilk İzmir derbisi Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanacak. Altay-Göztepe ile kozlarını paylaşacak. Büyük çekişmeye sahne olacak karşılaşma 3 Eylül Pazar saat 21:45'de başlayacak. Altay ve Göztepeli taraftarlar dev İzmir derbisini merakla bekleniyor. Geçen sezonki taraftar olaylarından dolayı Türkiye Futbol Federasyonu henüz müsabakanın seyircili olup olmayacağı hakkında bilgi vermedi. 


FUTBOLUN KARA GECESİ 

Türk futbol tarihinin kara gecesi olan 27 Kasım Göztepe-Altay maçı fanatizm ve şiddet olaylarından dolayı Altay'a 6 maç, Göztepe'ye ise 4 maç saha kapatma cezası verilmişti. Spor Toto 1. Lig’in 15. haftasında Göztepe-Altay maçında çıkan olaylar nedeniyle müsabaka tatil edilmişti. TFF, 17 yıl sonra iki takımın birden mağlup olma kararını aldı. Mücadelede Altay tribününden atılan bir işaret fişeği Göztepeli bir taraftara isabet ederken, sahaya giren Göztepeli başka bir taraftar ise Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e korner direğiyle saldırdı. Türk futbolunun kara gecesinde yaşananları Avrupa basını gündemine taşımıştı. 


SON DERBİ: 1-1 

En son oynanan İzmir derbisinde Altay, Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'nda Göztepe'yi konuk etmişti. Nefesleri kesen mücadelede Marco Paıxao ve Atınç Nukan'ın golleriyle 1-1 eşitlikle sona erdi. 


GÖZTEPE-ALTAY 61.RANDEVU 

Profesyonel liglerde 60 kez karşılaşan İzmir ekiplerinden Altay'ın 24, Göztepe'nin 13 galibiyeti bulunurken, 22 maç da berabere tamamlandı. Geçen ylın ilk yarısındaki karşılaşmada ise her iki takım da hükmen mağlup ilan edilmişti. Bu maçlarda Altay'ın 75 golüne karşılık Göztepe 53 gol kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.