TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç yetenek Ernest Muçi kimdir? Ernest Muçi ne kadar maaş kazanıyor?

Futbolcu maaşları spor kamuoyunda ve taraftarlar tarafından en çok merak edilen konulardan biridir. Hangi futbolcunun ne kadar kazandığı her zaman gündemde olmuştur. Ernest Muçi kimdir? Ernest Muçi ne kadar kazandığı da merak ediliyor. Ernest Muçi ne kadar maaş alıyor? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 16:27
Kaynak: HABER MERKEZİ
Genç yetenek Ernest Muçi kimdir? Ernest Muçi ne kadar maaş kazanıyor?

Genç yetenek Ernest Muçi, futbol sahnesine güçlü bir giriş yapıyor! Ofansif orta saha pozisyonunda görev yapan Arnavut milli futbolcu, Beşiktaş formasıyla taraftarları büyülüyor. 19 Mart 2001 doğumlu Muçi, sahadaki yetenekleriyle dikkat çekiyor ve geleceğin yıldızları arasında parlamaya hazırlanıyor. Beşiktaş'ın hücum hattında kritik bir rol üstlenen Muçi, heyecan dolu maçlarda izlemek için sabırsızlanıyoruz. Ernest Muçi kimdirErnest Muçi​​​​​​​ ne kadar maaş alıyor? İşte merak edilen detaylar...

Ernest Muçi kimdir?

Ernest Muçi, 19 Mart 2001'de doğmuş olan ofansif orta saha pozisyonunda oynayan Arnavut millî futbolcudur. Şu anda Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta forma giymektedir.

Ernest Muçi, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da doğdu. Futbol kariyerine 15 yaşında yerel kulüp Dinamo Tiran'da başladı ve daha sonra şehrin rakibi ve çocukluğunda desteklediği takım olan KF Tirana'ya geçti. İlk başta kulübün 17 yaş altı takımına katıldı.

Muçi, Tirana için ilk profesyonel maçına, 16 yaşında 28 Ocak 2018'de Shkumbini'ye karşı Kategoria e Parë'de alınan 3-0'lık galibiyette 56. dakikada Bedri Greca'nın yerine oyuna girerek çıktı. Üst klasmandaki ilk golünü 3 Mart 2018'de Shënkolli karşısında alınan 4-1'lik galibiyette attı. 62. dakikada Alked Çelhaka'nın yerine oyuna girdi ve 78. dakikada Tirana'yı 4-0 öne geçiren golü attı. Aynı ay içinde, 17. doğum gününden kısa bir süre sonra Apolonia'ya karşı bir gol daha attı ve 5-1'lik iç saha galibiyetinde iki gol attı. Tirana, 2017-18 Kategoria e Parë'yi kazanıp Kategoria Superiore'ye yükselirken, 6'sı ilk 11'de olmak üzere 11 maç oynadı ve 3 gol attı.

Muçi, üst ligdeki ilk maçına 2 Eylül 2018'de Kukësi'ye deplasmanda 3-1 kaybedilen maçta çıktı ve Yunus Sentamu'nun yerine devre arasında oyuna girdikten sonra 61. dakikada gol attı. İlk on birde forma şansı bulmakta zorlandı ve Tirana küme düşmekten 5 puan farkla kurtulurken sadece dokuz lig maçına çıkıp bir gol attı. İlk on birde süre almak için mücadele ederken, 19 yaş altı takımında düzenli olarak forma giydi ve 11 maçta 4 gol atarak Tirana'nın 19 yaş altı liginde A Grubunu 3. sırada bitirmesine yardımcı oldu.

Muçi, Tirana'nın 25. şampiyonluğunu kazandığı 2019-20 sezonunda önemli bir oyuncu olarak öne çıktı. Genellikle yedek kulübesinde başlayan maçlara dahil olmasına rağmen, bazı önemli golleri kaydederek takımına katkı sağladı. 22 Aralık 2019'da Laçi'ye karşı deplasmanda oynanan maçta iki gol atarak ön plana çıktı. Sezon ilerledikçe, ezeli rakipleri Partizani'ye karşı alınan tarihi 5-1'lik galibiyette bir gol daha kaydetti. Sezonu lig ve kupada attığı 12 golle tamamlayarak kişisel rekorunu kırdı.

2020-21 sezonunda ise tartışmasız ilk 11 oyuncusu olarak öne çıktı ve sezonun ilk yarısında 20 lig maçında ilk 11'de sahaya çıktı. Sezon başında kulüple bir yıllık yeni bir sözleşme imzaladı. Muçi, sezonun ilk golünü Shkumbini'ye karşı alınan 4-1'lik kupa galibiyetinde attı. Sezonun ilk lig golünü ise Vllaznia'ya karşı oynanan ve 3-2 yenildikleri maçta kaydetti. Şubat 2021'de, Tirana, Muçi'nin 23 gol attığı ve iki kupa kazandığı beş yılın ardından kulüpten ayrılacağını duyurdu.

Muçi, 23 Şubat 2021'de Polonya kulübü Legia Varşova ile sözleşme imzaladı. Kulübün 500.000 Avro ödediği bildirildi. Muçi, Legia formasıyla ilk maçına dört gün sonra Górnik Zabrze'ye karşı deplasmanda alınan 2-1'lik galibiyette ikinci yarıda yedek kulübesinden gelerek çıktı. Kulüp için ilk golünü ise 27 Temmuz 2021'de 2021-22 sezonunun açılış maçında Wisła Płock'a karşı attı.

9 Şubat 2024 tarihinde Muçi, Süper Lig kulübü Beşiktaş ile üç buçuk yıllık sözleşme imzaladı.

Ernest Muçi ne kadar maaş alıyor?

Beşiktaş'ta 23 numaralı formayı giyecek olan Ernest Muci'nin senelik olarak 1.8 Milyon Euro garanti ücret kazanması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.