TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amir Hadziahmetovic kimdir? Amir Hadziahmetovic ne kadar maaş alıyor?

Danimarkalı futbolcu Amir Hadziahmetovic futbolseverler tarafından sık sık araştırılıyor. Biz de sizin için kendisine dair merak edilenleri derledik. Peki Hadziahmetovic kimdir ve ne kadar maaş alıyor? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 16:43
Kaynak: HABER MERKEZİ
Amir Hadziahmetovic kimdir? Amir Hadziahmetovic ne kadar maaş alıyor?

Danimarkalı futbolcu Amir Hadziahmetovic’in hayatı merak konusu oldu ve arama motorlarında aratılıyor. Biz de sizin için Amir Hadziahmetovic hakkında merak edilen tüm detayları derledik. Peki Amir Hadziahmetovic kimdir ve ne kadar maaş alıyor? İşte detaylar…

Amir Hadziahmetovic kimdir?

Amir Hadžiahmetović 8 Mart 1997 tarihinde dünyaya gelen orta saha pozisyonunda oynayan Danimarka doğumlu Bosnalı millî futbolcudur. Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de mücadele etmektedir.

Futbol kariyerine Danimarka ekibi Nexø Boldklub altyapısında başlayan Hadžiahmetović, 2009 yılında Bosna-Hersek ekibi Zeljeznicar'ın altyapısına katıldı. Burada U-17 ve U-19 kategorilerinde şampiyonluklar yaşadı. Profesyonel kariyerine 2014 yılında başlayan oyuncu, Zeljeznicar formasıyla 47 resmi maçta görev aldı. Şubat 2016'da Süper Lig ekibi Konyaspor'a transfer olan Hadžiahmetović, burada yedi sezon boyunca forma giydi. Konyaspor ile 2017 yılında Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Kupası'nı kazandı. Şubat 2023'te 3,2 milyon avro bonservis bedeliyle Beşiktaş'a transfer oldu. Ayrıca, bu transferin ardından gelecek satışlardan %20 pay alma hakkına sahip oldu.

Amir Hadziahmetovic

Uluslararası alanda ilk kez 2020'de forma giymeye başlayan Hadžiahmetović, bu tarihten itibaren Bosna-Hersek Milli Takımı formasını 29 kez giydi. Kendisini 2021 ve 2023 yıllarında UEFA Uluslar Ligi'nde Bosna-Hersek'i temsil ederken buldu.

Hadžiahmetović, futbol kariyerine 2003 yılında Danimarka'nın Nexø Boldklub kulübünde başladı.

Ardından, Süper Lig takımlarından Konyaspor ile iki yıllık bir sözleşme imzalayarak profesyonel kariyerine devam etti. Konyaspor formasıyla tüm kulvarlarda toplam 171 maça çıkan Hadžiahmetović, 11 gol atıp 10 asist yaparak takımına katkı sağladı. Ayrıca, 2016-2017 sezonunda Türkiye Kupası'nı kazandı.

Amir, Beşiktaş ile 4,5 yıllık bir sözleşme imzaladı.

Amir Hadziahmetovic

Amir Hadziahmetovic ne kadar maaş alıyor?

Amir Hadziahmetovic 2022-2023 sezonu için net 580.000 Avro, sonraki sezonlar için her sezon başına net 1.160.000 Avro garanti ücret alacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.