TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransızların sihirbazı Yusuf Yazıcı kimdir? Yusuf Yazıcı ne kadar maaş alıyor?

Son dönemde Türk futbol camiasının dikkatini üzerine çeken genç yetenek Yusuf Yazıcı'nın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Trabzonspor altyapısından yetişen ve ardından Fransa'nın Lille takımına transfer olan 24 yaşındaki milli futbolcu, hem saha içindeki performansıyla hem de dış saha aktiviteleriyle adından sıkça söz ettiriyor. Peki, Yusuf Yazıcı kimdir? Yusuf Yazıcı ne kadar maaş alıyor? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 15:28
Kaynak: HABER MERKEZİ
Fransızların sihirbazı Yusuf Yazıcı kimdir? Yusuf Yazıcı ne kadar maaş alıyor?

Yusuf Yazıcı, Trabzonspor'daki genç yaşına rağmen gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çekmiş ve Fransa'nın Ligue 1 ekiplerinden Lille'e transfer olmuştu. Buradaki performansıyla da adından sıkça söz ettiren Yusuf Yazıcı, milli takım formasıyla da ülkesini gururlandırmayı sürdürüyor. Ancak son günlerde Yusuf Yazıcı'nın özel hayatı da merak konusu oldu. Peki, Yusuf Yazıcı kimdir? Yusuf Yazıcı ne kadar maaş alıyor? Detaylar haberimizde…

YUSUF YAZICI KİMDİR?

Yusuf Yazıcı, 29 Ocak 1997'de Trabzon'da doğdu. Orta sahanın ofansif bölgesinde oynayan Türk milli futbolcudur ve şu anda Fransa Ligue 1 takımlarından Lille'de forma giymektedir.

Trabzonspor'un altyapısından yetişen Yazıcı, Aralık 2015'te henüz 18 yaşındayken ilk kez A takıma çıktı ve o günden beri kulüp için 80'den fazla lig maçında forma giydi. 2019 yılında, Trabzonspor tarihinde rekor bir transfer bedeli olan 17,5 milyon avro karşılığında Ligue 1 ekibi Lille'e transfer oldu. Bu anlaşma, 1 milyon avroluk performans bonusunu da içeriyordu.

Yazıcı, 2020-21 Ligue 1 sezonunda Lille ile şampiyonluk sevinci yaşadı ve aynı sezon UEFA Avrupa Ligi'nde gol kralı oldu. Lille formasıyla, 2022-23 sezonunda Trophée des Champions şampiyonluğunu elde ederek kulüpteki ikinci kupasını kazandı. Ocak 2022'de, Rusya'nın CSKA Moskova takımına kiralandı ve 10 lig maçında 8 gol kaydetti.

Uluslararası arenada, Yazıcı, ilk kez 2017 yılında Türkiye milli takımı formasını giydi ve o zamandan bu yana 41 kez milli formayı terletti. Bu maçlarda 3 gol atıp, 7 asist yaparak önemli bir performans sergiledi. 2020 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye milli takımını temsil etti.

Yusuf Yazıcı kariyeri

Trabzonspor: Futbolculuk kariyerine 2008'de Trabzonspor altyapısında başlayan Yusuf Yazıcı, Aralık 2015'te profesyonel sözleşme imzalayarak A takıma yükseldi. 22 Aralık'ta, Gaziantepspor ile oynanan Türkiye Kupası F Grubu maçında ilk onbirde sahaya çıkarak Trabzonspor formasını ilk kez resmi bir maçta giydi. 7 Şubat 2016'da, Akhisar Belediyespor karşılaşmasında sakatlanan Musa Nizam'ın yerine oyuna girerek Süper Lig'deki ilk maçına çıktı. 8 Mayıs'ta, Çaykur Rizespor ile oynanan ve 6-0 sona eren maçta attığı 2 golle hem profesyonel kariyerindeki ilk gollerini attı hem de 2015-16 sezonunda Süper Lig'de gol atan en genç oyuncu oldu. 2022-23 sezonunda kiralık olarak tekrar Trabzonspor'a dönen Yusuf Yazıcı, 29 maçta 9 kez doğrudan ilk onbirde başladı. Sezon boyunca 5 gol ve 1 asistlik katkı sağladı.

Lille: Ağustos 2019'da, Lille'e 16,5 milyon avro karşılığında transfer olan Yusuf Yazıcı için anlaşmaya göre, Lille'deki 25. maçına çıktığında ekstra 1 milyon avro ödeme yapıldı. Ayrıca, sonraki bir satıştan yüzde 20 pay ve Edgar Ié'nin transferi de dahil edildi. Anlaşmaya göre, eğer Lille Yusuf'u başka bir Türk takımına satarsa 20 milyon avro tazminat ödemek zorunda kalacak. Bu transferle birlikte Yusuf, kariyerinde yeni bir adım atarak 5 yıllık bir sözleşme imzaladı. Yusuf Yazıcı, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Lille takımının 2-0 kazandığı Olimpija Ljubljana maçında attığı golle, Lille kulübünün Avrupa kupalarında en çok gol atan futbolcusu unvanını elde etti.

CSKA Moskova: Yusuf Yazıcı, 19 Ocak 2022 tarihinde CSKA Moskova'ya satın alma opsiyonlu olarak kiralandı. Kulüp bu transferi resmi Twitter hesabından duyurdu.

Milli Takım: 2016 yılında, 3 kez Türkiye 19 yaş altı milli takımı formasını giydi ve bu maçlarda 1 gol kaydetti. 11 Haziran 2017'de, 2018 FIFA Dünya Kupası elemeleri kapsamında Kosova ile oynanan maçın 74. dakikasında, Oğuzhan Özyakup'un yerine oyuna dahil olarak ilk kez A milli takım formasını giydi.

YUSUF YAZICI NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

2022/2023 sezonunda ilk 11'de 45 dakika forma giydiği için Trabzonspor, 1.000.000 Avro daha kazandı. Yusuf Yazıcı'nın Lille Kulübü ile devam eden sözleşmesi esnasında, başka bir kulübe kiralanması veya kesin transferi durumunda, net transfer gelirinin (18.5 milyon Euro'nun üzerinde elde edilen kârdan) yüzde 20'si Trabzonspor'a ödenecektir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.