TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fenerbahçe'nin Beckenbonuccisi Leonardo Bonucci kimdir, Leonardo Bonucci ne kadar maaş alıyor?

Leonardo Bonucci, İtalyan futbolunun önde gelen isimlerinden biri olarak kariyerinde iz bırakan bir savunmacıdır. İtalya Milli Takımı'nda da önemli bir rol üstlenen Bonucci, sadece yetenekleriyle değil, aynı zamanda liderlik vasıflarıyla da dikkat çekiyor. Peki Leonardo Bonucci kimdir, Leonardo Bonucci ne kadar maaş alıyor? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 16:15
Kaynak: HABER MERKEZİ
Fenerbahçe'nin Beckenbonuccisi Leonardo Bonucci kimdir, Leonardo Bonucci ne kadar maaş alıyor?

İtalyan futbolunun önde gelen isimlerinden biri olan Leonardo Bonucci, kariyeri ve futbol dünyasındaki etkileyici performansıyla merak edilen bir isim haline geldi. Uzun yıllar boyunca İtalya Milli Takımı formasını gururla taşıyan Bonucci, sahadaki teknik yetenekleri, üst düzey topla oynama becerileri ve defans hattındaki üstün uyumuyla dikkat çekiyor. Peki Leonardo Bonucci kimdir, Leonardo Bonucci ne kadar maaş alıyor? Detaylar haberimizin devamında…

Leonardo Bonucci kimdir?

Leonardo Bonucci, 1 Mayıs 1987'de Viterbo'da doğmuş İtalyan milli futbolcudur. Şu anda Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'de forma giymektedir. Bonucci, stoper mevkisinde oynar ve kendi jenerasyonunun en iyi savunma oyuncularından biri olarak kabul edilir. Tekniği, top hakimiyeti, mücadele gücü ve üçlü veya dörtlü defans hattında oynayabilme yeteneğiyle tanınır.

Kariyerine 2005 yılında Inter Milan'da başlayan Bonucci, bir süre Treviso ve Pisa gibi takımlarda kiralık olarak oynadıktan sonra 2009'da Bari'ye transfer oldu. Burada, Andrea Ranocchia ile gösterdiği savunma performansıyla dikkat çekerek bir sonraki sezon Juventus'a transfer oldu. Juventus'ta Giorgio Chiellini ve Andrea Barzagli gibi oyuncularla birlikte oynayarak kulübünün önemli bir parçası haline geldi. Juventus formasıyla altı Serie A şampiyonluğu yaşadı ve 2015 ve 2017'de UEFA Şampiyonlar Ligi finallerine çıktı. 2017'de Milan'a transfer olduktan sonra bir sezon sonra Juventus'a geri dönerek burada da iki lig şampiyonluğu daha kazandı.

Uluslararası düzeyde Bonucci, ilk kez 2010'da milli formayı giydi ve o zamandan beri 120'den fazla kez milli oldu. İtalya'yı FIFA Dünya Kupası'nda (2010 ve 2014), Avrupa Şampiyonası'nda (2012, 2016 ve 2020) ve FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda (2013) temsil etti. Euro 2020'de şampiyonluk yaşadı ve Euro 2012'de ikincilik, 2013 Konfederasyonlar Kupası'nda ise üçüncülük elde ettBonucci ayrıca birçok bireysel ödül kazandı. UEFA Avrupa Ligi'nde 2013-14 ve 2017-18 sezonlarında sezonun kadrosuna seçildi ve dört kez Serie A'da Yılın Takımı'nda yer aldı. 2016'da Serie A'da Yılın Futbolcusu seçildi ve aynı yıl UEFA Yılın Takımı'na da seçildi. Ayrıca 2017'de FIFA FIFPro World11, IFFHS Erkekler Dünya Takımı ve UEFA Şampiyonlar Ligi Sezonun Takımı'nda yer aldı.

Leonardo Bonucci ne kadar maaş alıyor?

Fenerbahçe, savunmasına önemli katkı sağlamak amacıyla Leonardo Bonucci'yi transfer etti. Sarı-lacivertli kulüp, 36 yaşındaki futbolcuyla yarım sezonluk bir anlaşma yaparak Bonucci'yi kadrosuna kattı. Bu anlaşma kapsamında Bonucci, 1.3 milyon euro kazanacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.