TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EURO 2032 Türkiye'de yine İzmir statları yok! İzmir'e üvey evlat muamelesi

Türkiye ve İtalya, en iyi futbol organizasyonlarından olan EURO 2032'ye ev sahipliği yapacak. Peki Türkiye'de olacak olan turnuva hangi statlarda oynanacak? Dev organizasyonda neden İzmir takımları yok? İzmir stadyumları UEFA'nın kriterlerine uymuyor mu? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 13:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
EURO 2032 Türkiye'de yine İzmir statları yok! İzmir'e üvey evlat muamelesi

Futbol severlerin merakla ve heyecanla beklediği, uluslararası spor organizasyonlarının en prestijli turnuvalarından biri olan Avrupa Futbol Şampiyonası'na Türkiye ev sahipliği yapıyor. UEFA, Türkiye ve İtalya ortaklığının tek aday olduğu 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2032) ev sahipliğini 2 ülkeye verdi. UEFA'nın, İsviçre'nin Nyon kentindeki merkezinde gerçekleştirilen UEFA Yönetim Kurulu toplantısının ardından yapılan törende UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, EURO 2032'nin Türkiye - İtalya ev sahipliğine verileceğini açıklamıştı. Açıklamadan sonra Türkiye Futbol Federasyonu'nu heyecan sardı.

elçi

FUTBOL ELÇİSİ VOLKAN DEMİREL

EURO 2032 futbol şöleni, Türkiye ve İtalya'daki 5'er şehirde yaşanacak. Futbolun kalbi Türkiye'de ve İtalya'da atacak. Büyük heyecana sahne olacak maçlara Türkiye şimdiden hazırlanmaya başladı. Türkiye'nin ev sahipliğinden sonra Volkan Demirel organizasyonun futbol elçisi oldu.

İZMİR STADYUMLARI- İZMİR YİNE YOK

İZMİR YİNE YOK!

Uluslararası spor organizasyonlarında ülkemizin ev sahibi olduğu turnuvalar yavaş yavaş artmaya başlıyor. Spor organizasyonları ülkelerin imajı, itibarı, ulusararası arenada temsiliyeti açısından önem taşıyor. Türkiye, Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yaptıktan sonra 2032 yılında Avrupa Şampiyonası'na İtalya ile ev sahipliği yapacak. İtalya ve Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2032, Akdeniz iş birliğini güçlendirecek.

A Erkek Milli Takımımız, en son düzenlenen Avrupa Şampiyonası'na katılamadı. Türkiye Futbol Federasyonu Euro 2032 için 10 stadyum ile başvuru yaptı. Peki ülkemizde düzenlenecek olan dev turnuvada hangi statlar ev sahipliği yapacak? İzmir takımları neden ev sahibi olamıyor? İzmir stadyumları UEFA'nın kriterlerine uymuyor mu? Sizler için derledik....

TÜRKİYE-İTALYA EV SAHİBİ

UEFA KRİTERLERİNE UYGUN STATLAR:

UEFA, düzenlediği organizasyonlarda bazı kriterlere göre hareket ediyor. Minimum ve maksimum seyirci kapasitesine uygun stadyumlar belirleniyor. Aynı zamanda ulaşım standartlarına önem veriyor. İzmir'in güzide kulüplerinin stadyumlarına EURO 2032'de yer verilmedi. İzmir stadyumları yine üvey evlat muamelesi gördü.

İzmir'in en eski stadyumları arasında yer alan Atatürk Stadyumu ulaşım kriterlerine uygun gösterilmedi. İzmir'in modern stadyumlarından Göztepe'nin Gürsel Aksel Stadyumu'na 25.035 kişilik kapasitesinden dolayı ev sahipliği verilmedi. Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu ise 15 bin kapasite olduğu için kabul edilmedi. İzmir stadyumları kapasite yetersizliği ve yetersiz tesisleşme yüzünden yine sınıfta kaldı.

izmir stad

İZMİR SINIFTA KALDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi "Spor Kenti" olma vizyonu doğrultusunda hareket etse de istediği sonuçlara ulaşamıyor. Spor turizmi açısından büyük önem ve değer taşıyan spor organizasyonlarına İzmir yine ev sahipliği yapamıyor. Futbol, basketbol ve voleybol gibi en popüler spor branşlarında ev sahipliği yapamayan İzmir, tesisleşme ve sportif faaliyetler açısından yine sınıfta kaldı. Yerel yönetimlerin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün, İzmir'deki spor kulüplerinin stadyum ve tesisleşme konularında ortak akıl ile hareket etmeleri gerekiyor. En son uluslaarası prestijli turnuvalar İzmir'de 2005 Üniversite Oyunları ve 2020 Dünya Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmıştı.

UEFA'NIN EURO 2032 STADYUM LİSTESİ:

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu (74.753 kişi)

Rams Park Stadyumu (52.000 kişi)

Fenerbahçe Ülker Stadyumu (50.530 kişi)

Yeni Ankara 19 Mayıs Stadyumu (45.000 kişi)

Gaziantep Kalyon Stadyumu (33.502 kişi)

Bursa Büyükşehir Stadyumu (43.361 kişi)

Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksi (40.782 kişi)

Antalya Corendon Airlines Park Stadyumu (32.539 kişi)

Eskişehir Atatürk Stadyumu (32.500 kişi)

Konya Büyükşehir Stadyumu (38.656 kişi)

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: David Efianayi, Aliağa Petkimspor'da rüzgar gibi esiyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.