TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En başarılı Liverpool çalıştırıcısı Jürgen Klopp kimdir? Jürgen Klopp ne kadar maaş alıyor?

Liverpool takımını çalıştıran Jürgen Klopp saha kenarında takımını yönlendirerek futbol bilgisini genç oyunculara aktarıyor. Teknik direktör Jürgen Klopp’un hayatı ve kariyerine dair bilgiler merak ediliyor ve arama motorlarında aratılıyor. Biz de sizin için kendisine dair merak edilenleri derledik. Peki Jürgen Klopp kimdir? Jürgen Klopp ne kadar maaş alıyor? İşte Jürgen Klopp maaşı…

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 17:03
Kaynak: HABER MERKEZİ
En başarılı Liverpool çalıştırıcısı Jürgen Klopp kimdir? Jürgen Klopp ne kadar maaş alıyor?

Liverpool’un oyun planını saha kenarında ustalıkla yönlendiren Jürgen Klopp, coşkulu kenar çizgisi kutlamalarıyla biliniyor. Teknik direktör olarak görev yaptığı süre boyunca merak edilen isimlerden biri olan Jürgen Klopp, hayatı ve kariyeri hakkında detaylı bilgiler aranan ve araştırılan bir isim haline geldi. Peki, Jürgen Klopp kimdir? Jürgen Klopp ne kadar maaş alıyor? İşte merak edilenler...

klopp

JÜRGEN KLOPP KİMDİR?

Jürgen Klopp futbol kariyerinin temelleri, Almanya'nın Freudenstadt kentindeki Eduard Spranger İktisat Lisesi'nde attı. Üniversite eğitimine devam ederek, 1995 yılında Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi'nden spor bilimi alanında mezun oldu. Mezuniyet tezini "Walking" üzerine yazdı. 2004 yılında Mainz 05 ile Bundesliga'ya yükseldikten sonra, o dönemde sadece antrenör olarak A lisansına sahip olan Klopp, Köln'deki Spor Üniversitesi'nden futbol öğretmeni olarak ruhsat aldı.

Stuttgart'ta doğan Klopp, ebeveynleri Elisabeth ve Norbert ile birlikte Freudenstadt yakınlarındaki Glatten kasabasında büyüdü. İki büyük kız kardeşi ile birlikte gençliğini geçirdi. Futbol kariyerine Ergenzingen'de başladı ve daha sonra 1. FC Pforzheim, Eintracht Frankfurt'un amatör takımı, Viktoria Sindlingen ve Rot-Weiss Frankfurt gibi takımlarda forma giydi. Dragoslav Stepanović'in yönettiği Rot-Weiss ile 1990'da Hessen şampiyonu oldu. Ancak, bir sonraki sezon Mainz 05 ile ikinci lige yükselme şansını kaçırdılar.

Jürgen Klopp, futbolculuk kariyerinin ardından 2001 yılında Mainz 05 takımının başına geçti. Sezon sonunda takımı ligde tutmayı başardı, ancak Bundesliga'ya çıkamadı. İlerleyen sezonlarda Mainz'ı dördüncü yapmasına rağmen, Bundesliga'ya çıkma şansını 2002-03 sezonunda averajla kaybetti. Ancak bir sonraki sezon, Mainz tarihinde ilk kez Bundesliga'ya yükselmeyi başardı.

Mainz'ın Bundesliga'da mücadele ettiği dönemde, takım Fair Play sıralaması sayesinde UEFA Kupası'na katılma hakkı elde etti. Ancak, kupada Sevilla FC'ye elenerek veda ettiler. 2006-07 sezonunda tekrar 2. Bundesliga'ya düştüler. Klopp'un takımı ligde başarı elde edemedi ve 2007-08 sezonunda üst lige çıkamayınca Klopp, Mainz'dan ayrıldı.

Borussia Dortmund'a geçiş yapan Klopp, burada büyük başarılar elde etti. İlk sezonunda DFL-SuperCup'ı kazandı ve takımını Avrupa kupalarına taşıdı. Dortmund, sonraki sezonlarda Bundesliga şampiyonluğu ve DFB-Pokal zaferi yaşayarak Alman futbolunda büyük bir güç haline geldi.

2011-12 sezonunda Bundesliga tarihinde en fazla puan toplayan takım olmayı başaran Dortmund, aynı sezonda DFB-Pokal'ı da kazanarak çifte zafer yaşadı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı olan Klopp'un takımı, finale kadar yükselerek büyük bir çıkış sergiledi.

Ancak, Klopp'un Dortmund'daki son sezonu olan 2014-15 sezonu başarısız geçti ve takımı kötü bir performans sergiledi. Klopp, sezon sonunda takımdan ayrıldı ve Dortmund kariyerini 179 galibiyet, 69 beraberlik ve 70 yenilgiyle tamamladı.

8 Ekim 2015'te Liverpool'un başına geçen Jürgen Klopp, hızla etkisini gösterdi. İlk maçında deplasmanda Tottenham Hotspur ile berabere kaldı, ancak hemen ardından Lig Kupası'nda AFC Bournemouth'u yenerek ilk galibiyetini aldı. Premier League'de ise Chelsea'yi deplasmanda 3-1 mağlup ederek dikkatleri üzerine çekti. Avrupa sahnesinde ise UEFA Avrupa Ligi'nde Rubin Kazan'ı yenerek ilk zaferini elde etti.

Lig Kupası'nda çeyrek ve yarı finalde Southampton ve Stoke City'yi eleyen Klopp'un ekibi, finalde Manchester City'nin rakibi oldu. Maç normal süresi 1-1 bitse de penaltılarda 3-1 kaybettiler.

UEFA Avrupa Ligi'nde Augsburg'u geçerek adını bir üst tura yazdıran Liverpool, Manchester United'ı da eleyerek yoluna devam etti. Çeyrek finalde eski takımı Borussia Dortmund karşısında efsanevi bir geri dönüşle adını yarı finale yazdırdı. Villarreal'i eleyerek finale yükseldiler, ancak Sevilla'ya mağlup olarak kupayı kaçırdılar.

Klopp'un Liverpool serüveni uzun soluklu oldu. 2016'da sözleşmesini uzatan Klopp, 2019-20 sezonunda Chelsea'nin Manchester City'yi mağlup etmesiyle Liverpool'un 30 yıl sonra ilk Premier League şampiyonluğunu yaşamasını sağladı. Bu başarıyla İngiltere'nin en üst seviye liglerinde şampiyon olan ilk Alman teknik direktör unvanını da kazandı.

klopp

JÜRGEN KLOPP NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Liverpool’u çalıştıran Jürgen Klopp’un ne kadar maaş aldığı merak ediliyor. Teknik direktör Jürgen Klopp 18 milyon Euro maaş alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.