TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğa Koleji ile Dünya Şampiyonası’nda derece hedefliyoruz

Liseler arası erkekler basketbol kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan Çiğli Doğa Koleji’nin başantrenörü Gediz Çizmeli, Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek derece almak istediklerini vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 12:42
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Doğa Koleji ile Dünya Şampiyonası’nda derece hedefliyoruz

İLKSES TV ekranlarında yayınlanan Fair Play programının konuğu, Çiğli Doğa Koleji’nin başantrenörü Gediz Çizmeli ile basketbolcu Yiğit Ekinci oldu. Liseler arası erkekler basketbol kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan Doğa Koleji’nin başantrenörü Çizmeli, şampiyonluk kupasını havaya kaldırdıktan sonra duygu ve düşüncelerini canlı yayında anlattı. 2006 jenerasyonunun önemli basketbolcularından Pınar Karşıyaka BGL (Basketbol Gençler Ligi) oyuncusu kaptan Yiğit Ekinci,

turnuvanın ardından başarıların sırrını açıkladı. Altyapılardaki başarılı antrenör Gediz Çizmeli, Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek derece almak istediklerini belirtti.

DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEĞİZ

Şampiyonluk serüveninde zorlu yollardan geçerek başarılı olduklarını söyleyen Gediz Çizmeli, "En son sizinle birlikte yaz döneminde yayın yaptığımız programda hedefimizin Türkiye Şampiyonu olarak Dünya Şampiyonası’nda yer almak olduğu söylemiştim. Sözümüzü tuttuk… 23 Haziran’da Çin’de ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etmek istiyoruz, çok mutluyuz. İzmir’de 2.kez bu başarıyı sağlıyoruz. 2019 yılında 2001 jenerasyonu ile bir ilki gerçekleştirdik. Şimdi ise 2006 jenerasyonuyla tekrardan Türkiye Şampiyonu olduk. Çocuklar için oldukça zorlu bir süreç oldu. Okul eğitimi, kulüp idmanları ve maçlar derken yoğun tempo içerisinde hazırlandılar. Oldukça zorlu rakiplere karşı zorlu turnuvayı bitirdik ve sonunda şampiyon olmasını başardık. Takımımızda 3 tane lider ve skorer oyuncu var. Bu tarz oyuncuların hiçbirinde ego savaşı yok. Takım karakteri ile sahada mücadele eden oyuncularımız olduğu için şampiyon olduk" diye konuştu.

TAKIMIMIZDA AİLE ORTAMI VAR 

Başarıların perde arkasında takım içerisinde uyum, birliktelik ve aile ortamının olduğunu vurgulayan Doğa Koleji’nin basketbolcusu Yiğit Ekinci, "Turnuvaya ilk başladığımız zaman Okyanus Koleji ile oynamıştık. İlk mağlubiyetten sonra moral ve motivasyonumuzu kaybetmedik. Diğer maçlarda takımımızın karakteriyle şampiyon olduk. Kupayı havaya kaldırdığımızda büyük mutluluk yaşadık. Takım olarak turnuvayı başarılı bir şekilde geride bıraktık. Her geçen maç daha iyi oynadık. Daha iyi performans ve takım oyunuyla final maçını kazandık. Sakatlığımdan sonra toparlanma sürecim zor oldu. Gediz hocanın oyun sisteminde daha çok oyun kuruculara özgürlük tanıyor. Karar verici pozisyonlarda oynamamızda önemli misyon yüklüyor. Her zaman diyalog ve iletişimden yana bir antrenör olduğu için kendimizi rahatlıkla antrenörümüze ifade ediyoruz. Takımın kaptanı olarak büyük sorumluluk alıp antrenörümle fikirlerimizi paylaşıyoruz. Takımımızda her zaman bir aile ortamı var. Saha içinde ve saha dışındaki birlikte olmamız sahaya olumlu yansıdı. Bu sene benim için de ayrıca zor oldu. Sınav senemiz olduğu için bazı fedakarlıkları yapmak zorunda kaldık" şeklinde konuştu.

KADROMUZ GENİŞ

2001 jenerasyonu ve 2006 jenerasyonu arasındaki benzerlikleri, farklılıkları anlatan deneyimli antrenör Gediz Çizmeli, “Takım içinde arkadaşlık uyumu, teknik ekibin başarısı, aile ortamı bunların hepsi başarımızda önemli etki ediyor. Oyuncularım özel durumlarını benimle paylaşır, onları her zaman dinlerim ve çözüm üretirim. İstanbul’daki Serkan Ulusoy hocamız her zaman bizim yanımızda yer alarak destekliyor. 2001 jenerasyonu ile Dünya Şampiyonası’nda Yunanistan’a yarı finalde kaybederek 3.olmuştuk. O dönemki takımımız Pınar Karşıyaka’nın basketbolcularından oluşuyor. Şimdi ise 3 farklı takımdan oyuncular var.  Dünya Şampiyonasına gitmeden önce tecrübeliyiz… Eski oyuncularımız yeni oyunculara deneyimlerini ve tecrübelerini paylaşıyor. O yüzden takımımız çok şanslı diyebilirim. İki takım arasında büyük benzerlikler var. Şu an kadro derinliğimiz olduğu için avantajımız var” dedi.

DOĞA KOLEJİ HER ZAMAN YANIMIZDA

Doğa Koleji’nde okul yönetiminin ve öğretmenlerin her zaman destek verdiklerini belirten başantrenör  Gediz Çizmeli,” Doğa Koleji, İstanbul yönetimine teşekkür etmek istiyorum. 2001 jenerasyonu ile Dünya 3.olduktan sonra araya pandemi girmişti. Kolej yönetimine pandemiden sonra 2006 jenerasyonu ile çalışma yapabileceğimizi belirleyip hedeflerimizin olduğunu söyledik. Oyuncularımız burslu bir şekilde hem eğitimine hem de sporuna devam ediyor. Desteği ve emeği olan bütün Doğa Koleji öğretmenlerine ve yönetimine teşekkür ediyorum. Ayrıca Serkan Ulusoy’a teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Serkan Ulusoy ağabeyimiz her zaman yanımızda durarak bizi çok destekledi. Aile ortamımız olduğundan dolayı başarılarımız geliyor. Sporcularımızın akademik olarak da büyük hedefleri var. Kendileri de eğitimlerinde çok başarılı bir şekilde ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.