TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cimnastik milli takımımız horon teperek madalya kazandı

Aerobik Cimnastik Dünya Kupası’nda mücadele eden milli takımımız, Aerobik Cimnastik Dünya Kupası grup kategorisindeki ilk yarışmasında horon teperek madalya kazandı. Peki, milli takımımız horon mizanseni nasıl canlandırdı? Aerobik Cimnastik nedir? Aeorobik cimnastikte yer alan olimpiyat sporcularımız kimler? Ülkemizin cimnastik sporunda gelişimi nasıl? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2023 10:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Cimnastik milli takımımız horon teperek madalya kazandı

Esneklik, güç ve zarafetin sembolü cimnastikte Türkiye başarıdan başarıya koşuyor. Artistik cimnastikte elde ettiğimiz başarılarla göğsümüzü kabartan sporcularımız 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarına katılmaya hak kazanmıştı. Aynı başarıyı aeorobik cimnastikte milli sporcularımız üstün performansıyla gösteriyor. Aerobik Cimnastik milli takımımız Dünya Kupası’nda ilk madalyasını elde etti. Ay yıldızlılar gösterdiği üstün performansla seyirciler tarafında büyük alkış topladı. Takımımızın uyumu ve birlikteliği ise göz kamaştırdı. Başarılı cimnastikçilerimiz yarışmada horon ile madalya kazandı.

Figürleri ile çeşitlilik gösteren horon hareketli oyunu ile dikkat topluyor. Karadeniz bölgesinde oynanan horon daha çok tulum ve kemençe eşliğinde oynanıyor. Horon eşliğinde Dünya Kupası'nda madalya kazanan Aeorobik cimnastik milli takımımız muhteşem performansıyla harikalar yarattı.

Aerobik Cimnastik Dünya Kupası tarihimizin grup kategorisindeki ilk madalyasını elde etti. Millilerimiz, horon temalı performansıyla seyircilere görsel bir şölen sundu. Manisalı Dünya Şampiyonu sporcu Ayşe Begüm Onbaşı’nın performansı ise büyük alkış aldı. Cimnastik milli takımımızın gösterisi ise sosyal medyada büyük beğeni topladı.

AEORİBİK CİMNASTİK NEDİR

AEOROBİK CİMNASTİK NEDİR?

Türkiye Cimnastik Federasyonuna göre aerobik cimnastik; Karmaşık ve yüksek şiddette aerobik hareket figürlerinin müzikle yapıldığı beceriler olarak tanımlanmaktadır. Ülkemizde milli sporcuların üst üste elde ettiği başarılarla aeorobik cimnastik gelişim göstermektedir. Aeorobik cimnastikte; esneklik, kuvvet ve dayanıklık gerektiren antrenman metotları ile çalışılır. Yaratıcı ve özgün bir şekilde olacak şekilde dinamik, ritmik, düşük ve yüksek etkili, aynı zamanda süreklilik gösteren kol hareketlerinin temel aerobik adımlarıyla birleşiminden oluşan hareketlerin bir düzen içerisinde müzikle yapılır. Aeorbik cimnastikte müzikle beden hareketlerinin uyumu önemlidir. Aeorobik Cimnastik'te olimpik sporcularımız arasında Ayşe Begüm Onbaşı ve Nihatcan Gül yer almaktadır.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İsrail'e spor organizasyonlarında yaptırım gelecek mi? Filistin işgalinin spora yansımaları

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.