TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail'e spor organizasyonlarında yaptırım gelecek mi? Filistin işgalinin spora yansımaları

İsrail ile Gazze arasında çatışmalar ile iki ülke arasındaki gerilim devam ederken tüm Dünya'da savaşa karşı tepkiler çığ gibi büyüyor. Rusya-Ukrayna savaşında uluslararası spor organizasyonlarından men edilen Rusya, hiçbir spor organizasyona katılamamıştı. Peki, İsrail'in Filistin işgalinde İsrail spor organizyonları için dev yaptırımlar ile karşılaşacak mı? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2023 12:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İsrail'e spor organizasyonlarında yaptırım gelecek mi? Filistin işgalinin spora yansımaları

Dünya'nın gündeminde yer alan Gazze- Filistin arasında yaşanan savaş, çatışma ve gerilim devam ediyor. İsrail'in farklı bölgeleri, Gazze'den ateşlenen roketlerle hedef alınmıştı. İsrail ise bu olaylardan sonra saldırılara karşılık olarak Filistin'e savaş ilan etti. İsrail'in, Filistinli gruplarla çatışması devam ederken masum insanlar hayatını kaybediyor.

İsrail'in Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki saldırıları sırasında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı her geçen gün artmaya devam ederken Birleşmiş Milletlerden İsrail'e uyarı gelmişti. Daha sonra Arap Birliği ve Türkiye'de yaşanan savaşa sessiz kalmadı. Türkiye ve Mısır iki ülkeye itidal çağrısında bulundu. Avrupa ülkeleri ise Hamas'ı kınayıp İsrail'e destek mesajlarını yayınladı.

Rusya'nın Ukrayna işgalinde Rusya; ekonomik, siyasi, kültürel ve sosyal olarak bütün ülkeler tarafından yaptırıma uğramıştı. Rusya, Ukrayna'ya savaş açtıktan sonra dev spor organizasyonlarından yaptırımlar gelmişti. Savaşın etkileri spora yansıdı ve Rusya neredeyse bütün uluslararası spor organizasyonlarına katılamadı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, FIFA, UEFA, Olimpiyatlar, Dünya Kupası, Euroleague olmak üzere hemen hemen bütün spor organizasyolarından men edilen Ruslar'a yapılan yaptırımlar devam ediyor. Peki, İsrail- Fİlistin savaşında İsrail'e spor organizasyonlarında yaptırımlar olacak mı? FIFA, FIBA ve UEFA gibi büyük kurumlar çifte standart mı uyguluyor? Savaşların spor organizasyonuna etkisini sizler için derledik...

İSRAİL'E ÇİFTE STANDARRT

İSRAİL'E ÇİFTE STANDART

Uluslararası spor organizasyonları ülkeler arası diplomasiyi,iletişimi ve diyaloğu güçlendirmektedir. Spor, kültürlerarası iletişimde önemli rol oynar. Sportif faaliyetler ülkelerin imajı, itibarı ve uluslararası arenada temsiliyeti açısından önemlidir. Dünyanın en büyük spor organizasyonlarını gerçekleştiren FIFA,FIBA,UEFA ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi İsrail'in Filistin işgaline sessiz kalmaya devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna işgalinde dev yaptırımlara uğrayan Rusya resmen bütün organizasyonlarda yalnız bırakılmıştı. Alınan kararlar ve uygulamalardan sonra men edilen Rus sporcu ve antrenörler farklı ülkelere giderek profesyonel kariyerlerine devam etmişti. Uluslararası Olimpiyat Komitesi başta olmak üzere diğer büyük kurumların İsrail-Filistin savaşına sessiz kalması, çifte standart uygulamaları spor camiasında tepkilere neden oldu.

İSRAİL'DE SPOR ORGANİZASYONLARI DURDURULDU

İsrail-Filistin savaşının ardından İsrail'de tüm spor organizasyonlarına belirli bir süre ara verildi. İsrailli basketbol severler ve spor severler bu olaylara sosyal medya üzerinden büyük tepki gösterdi. İsrail Kültür ve Spor Bakanlığı, ülkedi bütün spor organizasyonlarının iptal edildiğini açıkladı. İsrail'de yaşayan profesyonel sporcuların başka ülkelere gitmelerine izin verildi. Maccabi Haifa, Hapeol Be’er Sheva Hapoel Tel Aviv, Maccabi Tel Aviv ve Beitar Jerusalem futbol kulüplerinde forma giyen sporcular farklı ülkelere gitmeye başladı. Basketbolda aynı şekilde sporcu ve ailelere izin verildi.BKT EuroCup ve Turkish Airlines EuroLeague’de oynayan İsrail takımların önümüzdeki günlerde sahaya çıkıp çıkmayacağı bilinmiyor.

İSRAİL-FİLİSTİN BAYRAKLAR

FIBA VE UEFA ASKIYA ALDI 

FIBA, İsrail'deki mevcut güvenlik durumunu göz önünde bulundurarak, İsrail takımlarının FIBA Avrupa çatısı altındaki tüm maçlarını bir sonraki duyuruya kadar askıya aldığını duyurdu.Karar, beş İsrail takımının Kadınlar Avrupa Kupası (EuroCup) ve FIBA Avrupa Kupası'nda oynayacağı tüm iç saha ve deplasman maçlarını kapsayacak.İsrail'deki mevcut güvenlik durumu ışığında UEFA, önümüzdeki birkaç hafta içinde İsrail'de yapılması planlanan tüm maçları, zamanı gelince onaylanacak yeni tarihlerle erteleme kararı aldı.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Trabzonsporlu Münevver Taflan'a doğum günü sürprizi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.