TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Borisa Simanic darbe aldı: Basketbolcu böbreğini kaybetti!

Sırbistan- Güney Sudan FIBA 2023 Dünya Kupası maçında Sırp basketbolcu Borisa Simanic, rakibinden dirsek darbesi aldı, basketbolcu böbreğini kaybetti. Borisa Simanic'in tedavi süreci devam ediyor. Simanic basketbol oynayabilecek mi? Simanic'in tedavi sürecinde yeni gelişmeler neler? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2023 12:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Borisa Simanic darbe aldı: Basketbolcu böbreğini kaybetti!

FIBA 2023 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda büyük heyecan devam ederken talihsiz bir sakatlık yaşandı. Sırbistan'ın 25 yaşındaki basketbolcusu Borisa Simanic, Güney Sudan maçında pota altında rakibi Nuni Omot'u savunurken dirsek darbesi aldı. Dirsek darbesini alan Sırp basketbolcu Borisa Simanic yara aldıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Ameliyat olan Sırp basketbolcunun böbreği alındı.

Basketbolcunun geleceği hala belirsiz, önümüzdeki günlerde basketbol oynayıp oynamayacağı henüz bilinmiyor. Sırp medyasına göre Simanic'in durumu çok ciddi olarak tespit edildi. Doktorların tahminine göre uzun zaman basketbol oynamayabilir. Önümüzdeki günlerde Sırbistan Milli Takım'ın durumla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

NUNİ AMOT: ÖZÜR DİLİYORUM

Sırbistan-Güney Sudan maçında rakibine bilinçli olarak darbede bulunmadığını belirten Nuni Amot, " Hastaneye kaldırıldığını duydum. Özür diliyorum, kasti kötü bir hareket yapmamıştım. Umarım kısa sürede iyileşir. Dua edeceğim.  Kasti kötülükler yapan bir oyuncu değilim, hiç olmadım. Kalbimin en derinlerinden izleyen herkese ve özellikle de oyuncuya özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

BORİSA SİMANİC KİMDİR?

1998 doğumlu basketbolcu uzun forvet pozisyonunda oynamaktadır. Sırp basketbolcu 2.11 cm boyunda 99 kilo... Simanic 2014-2015 sezonunda Crvena Zvezda formasını giydi. 2016 yılında Euroleague Yeni Nesil Turnuva Finalleri'nin En Değerli Oyuncusu seçildi. Simanic ilk EuroLeague maçına 22 Ekim 2015'te Real Madrid'e 71-98 yenilerek çıktı ve 28 dakika süre aldığı karşılaşmada 10 sayı ve 4 ribaund ile mücadele etti. 2021-2022 sezonunda Mega Basket'te mücadele etti. 2023-2024 sezonunda Borisa Simanic Zaragoza'da oynuyor.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: DÜNYA “FİLENİN SULTANLARINI” KONUŞUYOR: SULTANLAR DESTAN YAZDI!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.