TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya “Filenin Sultanlarını” konuşuyor: Sultanlar destan yazdı!

Dünyanın 1 numarası olan Filenin Sultanları, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı 3-2 yenerek Cumhuriyetimizin 100. yılında Avrupa şampiyonu oldu. Tüm Dünyanın konuştuğu Filenin Sultanları için Dünya basını hangi ifadeleri kullandı? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2023 09:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dünya “Filenin Sultanlarını” konuşuyor: Sultanlar destan yazdı!

Belçika’nın başkenti Brüksel’de oynanan mücadele büyük çekişmeye sahne olurken Türkiye hiç pes etmeden, yılmadan güçlü rakibi Sırbistan'ı 3-2'lik setle yenmeyi başardı. Tarih yazan Filenin Sultanları üst üste elde ettiği başarılarla ülkemizi gururlandırmaya devam ediyor.

2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda namağlup şampiyon olan Voleybol Kadın Milli Takımımız, oynadığı 9 maçı da kazandı. Millletler Ligi'ndeki son 6 maçtan galip ayrılan A Milli Kadın Voleybol Takımı, yenilmezlik serisini toplamda 15 maça çıkardı. Destan yazan Filenin Sultanları namağlup şampiyon olarak göğsümüzü kabarttı. Final mücadelesinin ardından törende Avrupa Şampiyonası’nın en değerli oyuncusu Milli Takımımızın pasör çaprazı Melissa Vargas seçildi. Vargas’a ödülünü FIVB Başkanı Dr. Ary Graça ve CEV Başkanı Aleksandar Boricic takdim etti.

Turnuvanın başından beri Almanya'da ve Belçika’da yaşayan ve çevre ülkelerden gelen Türk vatandaşlar ay yıldızlıları yalnız bırakmadı. Son topa kadar millieri destekleyen Türk seyirciler salonda sevinç göz yaşlarına boğuldu. Filenin Sultanlarını tüm Türkiye tek yürek olarak izledi. Ülkemize büyük gurur ve sevinç yaşatan ay yıldızlılar destan yazdı. Peki, Avrupa ve Dünya basını Filenin Sultanları için neler dedi? Sizler için hazırladık...

VOLLEYNEWS: LİDERLİĞİNİ KORUDU

İtalyan spor medyası Volleynews, Filenin Sultanları'nın şampiyonluğu için şu açıklamalarda bulundu:

"Brüksel'de voleybol tarihinde bir sayfa daha yazılıyor. Tarihinde ilk kez Türkiye, Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nı gergin ve olağanüstü çekişmeli geçen finalde Sırbistan'ı 3-2 yendi. İstanbul'un bir şubesi gibi görünen Brüskel'de iki buçuk saatten fazla süren yorucu mücadelenin ardından Türkiye, beşinci sette skoru 10-12'ye getirdi ve son sevinç patlamasına kadar liderliğini korudu."

IVOLLEYMAGAZİNE: GUİDETTİ'NİN BÜYÜSÜ BOZULDU

Ivolleymagazine, Filenin Sultanları için şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye ilk kez Avrupa şampiyonu oldu, karşı konulamaz Melissa Vargas'ın 41 sayısıyla Boskovic'in 37 sayı atmasına rağmen Guidetti'nin kızları şampiyonluğu Belgrad'a geri getiremedi. Giovanni Guidetti'nin ardından gelen büyü, son 20 yılın en iyi başantrenörlerinden biri olmasına rağmen Avrupa Şampiyonasını kazanmasını engellemeye devam ediyor.

NEW YORK TİMES: TÜRKİYE KAHRAMANLARINI BULDU

New York Times gazetesi, Türkiye Kadın Voleybol Mili Takımı’nın başarıları ve Türkiye kamuoyundaki görünürlükleri sonrası yaşanan "bölünmeyi" kaleme alan bir makale yayımladı."Bir sürü sorun arasında, Türkiye, Kadın Voleybol Takımı’nda kahramanlarını buldu" adlı makalede, takımın bazı oyuncularının aşırı muhafazakarların hedefinde oldukları açıkladı. Karakurt’un homofobik nefret mesajlarının hedefi olduğu ve İslamcı bir gazetenin onu "ulusal utanç" olarak hedef aldığını yazıyor.

SIRBİSTAN-TÜRKİYE: 2-3

SALON: Palais 12

HAKEMLER: Stefano Cesare (İtalya), Marie-Catherine Boulanger (Belçika)

SIRBİSTAN: Maja, Busa, Popovic, Boskovic, Lozo, Stevanovic, Jegdic (L) (Lazovic, Drca, Pusic (L), Aleksic)

TÜRKİYE: Hande, Eda, Cansu, Ebrar, Zehra, Vargas, Gizem (L) (Ayça, Simge (L), İlkin, Elif)

SETLER: 27-25, 21-25, 25-22, 22-25, 13-15

SÜRE: 141 dakika (31′,27′,31′,30′,22′) .

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.