TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beşiktaş’ın Ganalı yıldızı Daniel Amartey kimdir? Daniel Amartey ne kadar maaş alıyor?

Futbolcu maaşları spor kamuoyunda ve taraftarlar tarafından en çok merak edilen konulardan biridir. Hangi futbolcunun ne kadar kazandığı her zaman gündemde olmuştur. Beşiktaş’ta stoper mevkiinde oynayan Daniel Amartey kimdir? Daniel Amartey ne kadar kazandığı da merak ediliyor. Daniel Amartey ne kadar maaş alıyor? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 17:14
Kaynak: HABER MERKEZİ
Beşiktaş’ın Ganalı yıldızı Daniel Amartey kimdir? Daniel Amartey ne kadar maaş alıyor?

Ganalı milli futbolcu Daniel Amartey futbol kariyerinde heyecan verici bir yolculuğa sahip olan başarılı stoper. Premier Lig ekibi Leicester City'de sözleşmesi sona eren Daniel Amartey Beşiktaş ile anlaşma sağlamıştı. Beşiktaş'ta forma giyen yetenekli oyuncusu hem saha içindeki performansıyla hem de geçmişiyle dikkat çekiyor. Peki Daniel Amartey ne kadar maaş alıyor? Detaylar haberimizde…

daniel

DANİEL AMARTEY KİMDİR?

Daniel Amartey, stoper pozisyonunda görev yapan Ganalı milli futbolcu 21 Aralık 1994 doğumlu. Amartey, Süper Lig takımlarından Beşiktaş'ta forma giyiyor.

Daniel Amartey'nin futbol kariyeri, Gana'nın ikinci lig takımı International Allies'de başladı. Gana'nın futbol potansiyelini keşfetmek için Afrika'ya gelen Magnus Pehrsson tarafından keşfedilen Amartey, 18 yaşına geldiğinde Djurgårdens'e transfer oldu. İlk profesyonel maçına 3 Mart 2013'te Svenska Cupen'de çıktı ve kısa sürede dikkatleri üzerine çekti.

Gösterdiği performansla Schalke 04 ve 1. FC Kaiserslautern gibi takımların ilgisini çekti. 2013 yılında gösterdiği performansla medyada övgü topladı ve İngiliz kulübü Liverpool ile görüşmeler yaptı.

Temmuz 2014'te 2,5 milyon € karşılığında FC København'a transfer olan Amartey, burada da etkileyici bir performans sergiledi. Premier Lig ekibi Leicester City'ye Ocak 2016'da transfer olan Amartey, yeni takımıyla ilk sezonunda Premier Lig şampiyonluğu yaşadı.

2016-17 sezonunda, N'Golo Kanté'nin takımdan ayrılmasının ardından Leicester City'nin önemli bir parçası haline geldi. Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele eden Amartey, burada da başarılı performanslar sergiledi.

Leicester City'deki kariyerinde bazı sakatlık dönemleri yaşayan Amartey, 2023'te kulübün Premier Lig'den düşmesinin ardından serbest kaldı. Temmuz 2023'te Beşiktaş'a transfer olan Amartey, burada 4 yıllık sözleşme imzaladı. İlk maçına çıktığında golle tanışan Amartey, Leicester deneyimine kıyasla Beşiktaş'ta daha şanslı olduğunu ifade etti.

Milli takım kariyerine de genç yaşlarda başlayan Amartey, Gana'nın 20 yaş altı milli futbol takımında forma giydi ve uluslararası alanda da kendini gösterme fırsatı buldu.

daniel

DANİEL AMARTEY NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Beşiktaş, Gana'nın yetenekli savunma oyuncusu Daniel Amartey'i kadrosuna kattı! 28 yaşındaki futbolcuyla 2+1 yıllık sözleşme imzalandı. Bu anlaşma, Amartey'in Beşiktaş formasını uzun sürelerle terleteceğinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Ancak sadece sözleşme süresi değil, oyuncunun maaşı da dudak uçuklatan cinsten. Net olarak 1 milyon 720 bin euro ödenecek olan maaşıyla Amartey, Beşiktaş'ın en çok kazanan oyuncuları arasında yer alacak.

Amartey'nin kariyeri de oldukça ilgi çekici. Inter Allies altyapısından yetişen futbolcu, Djurgarden, Kopenhag ve Leicester City gibi önemli kulüplerde forma giydi. 12 milyon euro'luk piyasa değeriyle dikkat çeken Amartey, Leicester City ile olan sözleşmesini sona erdirdi ve Beşiktaş'a transfer oldu. Ganalı futbolcu, milli takımda 48 maçta forma giydi ancak gol veya asist katkısı sağlayamadı. Leicester City kariyerinde ise 106 maçta 2 gol atan Amartey, toplamda 184 maçta 5 gol kaydetti. Bu başarılar, Amartey'nin Beşiktaş'ta da başarılı olabileceğine dair umutları arttırıyor. Beşiktaş, Amartey transferiyle güçlenmeye devam ediyor. Siyah-beyazlılar, taraftarlara heyecan dolu bir gelecek vaat ediyor!

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.