TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayramda İzmir derbisi: Altay-Göztepe

Spor Toto 1. Ligde Altay, İzmir derbisinde Göztepe ile karşılaşacak. Kritik mücadele bayram tatilinde 23 Nisan Pazar günü saat 19.00’da Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'nda oynanacak. Peki İzmir derbisinden önce iki takımın son haftalardaki performansı nasıl? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2023 13:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bayramda İzmir derbisi: Altay-Göztepe

SEYİN DEMİR

Göztepe 16 galibiyet, 10 mağlubiyet ve 5 beraberlikle 6. sırada yer alıyor. Altay ise 9 galibiyet, 8 beraberlik, 15 mağlubiyetle 13.sırada mücadele ediyor. Ligin formda ekiplerinden Göztepe, en son oynadığı maçta Arda Turan'ın öğrencileri Eyüpspor'u 1-0 yenerek play off yarışında önemli galibiyet elde etti.

TÜRK FUTBOLUNUN KARA GECESİ

İzmir derbisine sarı-kırmızılı taraftarlar, İzmir İl Spor Güvenlik Kurulu kararıyla 23 Nisan Pazar günü oynanacak karşılaşmada deplasman tribününde olmayacak. Spor Toto 1. Lig’in 15. haftasında Göztepe-Altay maçında çıkan olaylar nedeniyle müsabaka tatil edilmişti.TFF, 17 yıl sonra iki takımın birden mağlup olma kararını aldı. Türk futbol tarihine kara leke olarak geçen 27 Kasım Göztepe-Altay maçı fanatizm ve şiddet olaylarından dolayı Altay'a 6 maç, Göztepe'ye ise 4 maç saha kapatma cezası verilmişti.Karşılaşmada Altay tribününden atılan bir işaret fişeği Göztepeli bir taraftara isabet ederken, sahaya giren Göztepeli başka bir taraftar ise Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e korner direğiyle saldırdı. Türk futbolunun kara gecesinde yaşananları Avrupa basını gündemine taşıdı. The Sun, The Guardian, The Times ve Bild gibi önemli basın kuruluşları, İzmir derbisinde yaşananlara yer ayırdı.

ALTAY DERBİYE HAZIRLANIYOR

Geçen hafta Altınordu ile İzmir derbisine çıkan Altay bu hafta da Göztepe ile karşılaşacak. Kıran kırana geçen mücadeleyi Altay son dakikada 2-1'lik skorla kaybetmişti. Mohammad Naderi üstün performansıyla maça damga vurdu. Bandırmaspor'a 2-1 kaybeden siyah beyazlılar üst üste aldığı mağlubiyetlerle çıkışa geçmek istiyor. Altay kritik İzmir derbisinden önce Vali Kutlu Aktaş Tesisleri'nde gerçekleşen antrenmanla çalışmalarına devam ediyor. Antrenmanın ilk bölümünde pas çalışması ikinci bölümde ise dar alanda paslaşma yaparak maç hazırlıklarını sürdürüyor. 

GÖZ-GÖZ DOLU DİZGİN

Göztepe ise Eyüpspor galibiyetiyle büyük ivme yakaladı. Son maçta Marko Kvasina rakip fileleri havalandırarak takımına galibiyeti getiren golü attı. Sarı kırmızılılar,ligin son üç haftasında şampiyon Samsunspor’u, sonra play-off mücadelesi veren Ankara Keçiörengücü’nü son olarak rakibi Eyüpspor’u yendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.