TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İzmir derbisi

İzmir derbisi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İzmir derbisi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İzmir derbisi 1-1 berabere bitti  Haber

İzmir derbisi 1-1 berabere bitti 

HÜSEYİN DEMİR  Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'nda oynanan İzmir derbisi 1-1 berabere bitti. Maçın gollerini 76.dakikada Marco Paıxao ile 90+3'de Atınç Nukan attı.  Maçın özeti:  Golsüz ilk yarı  Maça her iki takım da kontrollü başlarken oyundaki ilk etkili pozisyonu 5. dakikada Eren Erdoğan gerçekleştirdi. İzmir derbisinin ilk 10 dakikası basit top kayıplarıyla geçerken Altay ve Göztepe oyuncuları maça gergin ve stresli başladı. Misafir takım hücum organizasyonunu istediği gibi kuramadı. Göztepe'de 12.dakikada Traore sakatlık yaşarken sağlık ekiplerinin müdahalesiyle oyuna tekrardan dahil oldu. Siyah beyazlı ekip orta sahada topu çevirerek hücum arayışına girerken sarı kırmızılılar savunmaya kapandı. Ev sahibi takımda Eren Erdoğan ve Paıxao kanatlardan atak geliştirerek gol arayışını sürdürdü. Göz-Göz 19'uncu dakikada kritik serbest vuruş pozisyonunu değerlendiremedi. Deniz, Tolga ve Mohammad Naderi üçlüsü Altay'ın hücumunda oyuna yön veren isimler oldu. Maçın 40. dakikasında kontra atak fırsatını kovalayan Göztepe hücumdan boş döndü. 42. dakikada oyunda tansiyon yükseldi. İlk yarının sonunda 2 dakika uzatma süresi eklendi. İlk yarının son anlarında Deniz karşı karşıya kaldığı gol pozisyonunu kaçırdı ve ilk yarı eşitlikle sona erdi.  Paixao'dan ters köşe  İkinci yarı basit top kayıplarıyla başlarken 56. dakikada Atınç Nukan sarı kart gördü. 59. dakikada Göztepe hızlı hücum fırsatını değerlendiremedi. 75. dakikada Eren Erdoğan'ın kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Arda'nın müdahelisyle penaltı oldu. Marco Paixo ters köşeden attığı penaltıyla takımını 1-0 öne geçirdi. Maçın 80. dakikasında Mohammad Naderi oyundan çıkarken Efe Sarıkaya oyuna girdi. Björkander oyundan çıktı Efe Sarıkaya oyuna girdi. Son sözü Atınç Nukan söyledi  Geçiş hücumlarından gol pozisyonu arayan Altay rakip kaleyi yoklamaya devam etti. Maçın son bölümüne 8 dakikalık uzatma bölümü eklendi. 90+3'de Tolga uzaktan vuruşuyla gol şansını denedi. 90+3'de hızlı hücuma çıkan Göztepe'de yan toptan gelen pozisyonda Atınç Nukan kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı.  

Bayramda İzmir derbisi: Altay-Göztepe Haber

Bayramda İzmir derbisi: Altay-Göztepe

HÜSEYİN DEMİR Göztepe 16 galibiyet, 10 mağlubiyet ve 5 beraberlikle 6. sırada yer alıyor. Altay ise 9 galibiyet, 8 beraberlik, 15 mağlubiyetle 13.sırada mücadele ediyor. Ligin formda ekiplerinden Göztepe, en son oynadığı maçta Arda Turan'ın öğrencileri Eyüpspor'u 1-0 yenerek play off yarışında önemli galibiyet elde etti. TÜRK FUTBOLUNUN KARA GECESİ İzmir derbisine sarı-kırmızılı taraftarlar, İzmir İl Spor Güvenlik Kurulu kararıyla 23 Nisan Pazar günü oynanacak karşılaşmada deplasman tribününde olmayacak. Spor Toto 1. Lig’in 15. haftasında Göztepe-Altay maçında çıkan olaylar nedeniyle müsabaka tatil edilmişti.TFF, 17 yıl sonra iki takımın birden mağlup olma kararını aldı. Türk futbol tarihine kara leke olarak geçen 27 Kasım Göztepe-Altay maçı fanatizm ve şiddet olaylarından dolayı Altay'a 6 maç, Göztepe'ye ise 4 maç saha kapatma cezası verilmişti.Karşılaşmada Altay tribününden atılan bir işaret fişeği Göztepeli bir taraftara isabet ederken, sahaya giren Göztepeli başka bir taraftar ise Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e korner direğiyle saldırdı. Türk futbolunun kara gecesinde yaşananları Avrupa basını gündemine taşıdı. The Sun, The Guardian, The Times ve Bild gibi önemli basın kuruluşları, İzmir derbisinde yaşananlara yer ayırdı. ALTAY DERBİYE HAZIRLANIYOR Geçen hafta Altınordu ile İzmir derbisine çıkan Altay bu hafta da Göztepe ile karşılaşacak. Kıran kırana geçen mücadeleyi Altay son dakikada 2-1'lik skorla kaybetmişti. Mohammad Naderi üstün performansıyla maça damga vurdu. Bandırmaspor'a 2-1 kaybeden siyah beyazlılar üst üste aldığı mağlubiyetlerle çıkışa geçmek istiyor. Altay kritik İzmir derbisinden önce Vali Kutlu Aktaş Tesisleri'nde gerçekleşen antrenmanla çalışmalarına devam ediyor. Antrenmanın ilk bölümünde pas çalışması ikinci bölümde ise dar alanda paslaşma yaparak maç hazırlıklarını sürdürüyor.  GÖZ-GÖZ DOLU DİZGİN Göztepe ise Eyüpspor galibiyetiyle büyük ivme yakaladı. Son maçta Marko Kvasina rakip fileleri havalandırarak takımına galibiyeti getiren golü attı. Sarı kırmızılılar,ligin son üç haftasında şampiyon Samsunspor’u, sonra play-off mücadelesi veren Ankara Keçiörengücü’nü son olarak rakibi Eyüpspor’u yendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.