TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

12 Dev Adam, 71 yıllık olimpiyat hasretine son vermek istiyor

FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası finalinde Hırvatistan ile karşılaşacak olan 12 Dev Adam, olimpiyat hasretine son vermek istiyor. Peki 12 Dev Adam olimpiyatlara nasıl gidebilir? Ülke sıralamasında kaçıncı sırada? Türkiye-Hırvatistan basketbol maçı ne zaman? Nerede? Hangi kanalda? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2023 11:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
12 Dev Adam, 71 yıllık olimpiyat hasretine son vermek istiyor

Ülkemizin ev sahipliğinde FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası final heyecanı İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda yaşanıyor. Birbirinden heyecanlı ve keyifli maçlara tanıklık ettiğimiz turnuvada bugün olimpiyat elemelerine gidecek takım belli oluyor. Alperen Şengün’lü, Furkan Korkmazlı Türkiye mi? Yoksa Dario Saric, Ivica Zubac’lı Hırvatistan mı? Bugün iki takımda sahada kozlarını paylaşacak ve günün sonunda her şey belli olacak.

Turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan ülke FIBA Olimpiyat Elemeleri’ne katılacak. Peki Türkiye A Milli Basketbol Takımı en son olimpiyatlara ne zaman katıldı? Ay yıldızlılar olimpiyat meşalesini yakabilecek mi? Ülke puan sıralamamız Dünya’da nasıl? İşte 12 Dev Adam’ın Olimpiyat Karnesini sizler için derledik…

helsinki olimpiyat

12 DEV ADAM: EN SON 1952 HELSİNKİ OLİMPİYATLARINA KATILDI

A Erkek Basketbol Milli Takımımız tarihinde olimpiyatlara iki kez gitme başarısı gösterirken 71 yıldır olimpiyat hasretiyle yanıp tutuşuyor. Ay yıldızlılar ilk kez 1936 Berlin Olimpiyatlarına katılırken ikinci kez ise 1952 Helsinki Olimpiyatlarına katıldı. Açılış Töreninde Türk Bayrağını basketbolcu Mehmet Ali Yalım taşımıştı. 1952 Helsinki, olimpiyatlarının ardından birçok eleme maçları oynayan 12 Dev Adam bir türlü olimpiyatlara katılamadı. Farklı jenerasyonlarla basketbol tarihimizde 2001 Avrupa Şampiyonası’nda ikincilik 2010 Dünya Şampiyonası’nda gümüş madalyanın sahibi olan ay yıldızlılar tarihi başarılara imza atmıştı. 

milli takım

TÜRKİYE DÜNYA SIRALAMASINDA 16.

Basketbolda tekrardan ivme yakalayan milli takım yeni jenerasyon ve yeni umutlarla yola çıktı. NBA’deki temsilcilerimiz Alperen Şengün, Furkan Korkmaz ve Ömer Faruk Yurtseven’in takıma dahil olmasıyla iddialı olan Ergin Ataman’ın öğrencileri şeytanın bacağını kırarak olimpiyatlara gitmek istiyor. FIBA (Uluslararası Basketbol Federasyonu) tarafından belirlenen ülke sıralamasında milli takımımız 16.sırada yer alıyor. İlk sırada İspanya yer alırken ikinci sırada ABD listeye adını yazdırdı.  

TÜRKİYE-HIRVATİSTAN 19.RANDEVU

FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası finalinde 12 Dev Adam, 20 Ağustos bugün 19. kez Hırvatistan ile karşılaşacak. A Erkek Basketbol Milli Takım, Hırvatistan ilk kez 24 Haziran 1993 yılında Almanya'da Avrupa Şampiyonası’nda karşı karşıya gelmişti. Milliler bu maçtan müsabakadan 113-63 mağlubiyetle ayrıldı.

Ay yıldızlılar, 1996 yılında Ankara’da oynanan müsabakada rakibini 68-64’lük skorla yendi. 12 Dev Adam Hırvatistan ile en son 21 Şubat 2021 tarihinde karşılaştı.  Ay-yıldızlılar, İstanbul’da oynanan karşılaşmada rakibini 84-78’lik skorla yenmişti.

Türkiye ile Hırvatistan arasında daha önce oynanan 18 müsabakadan Ay-yıldızlılarımız 7 kez galibiyetle ayrıldı. Türkiye-Hırvatistan 19. buluşma, bugün saat 20.00’de başlayacak olup, Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak ve TRT Spor’dan naklen yayınlanacak. Türkiye-Hırvatisan maçının biletleri hemen tükendi, final maçı kapalı gişe oynanacak. 

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: FRANSA, FIBA U16 AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA ŞAMPİYON OLDU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.