TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa, FIBA U16 Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon oldu

Ülkemizin ev sahipliğinde İzmir'de düzenlenen FIBA 16 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası'nda büyük heyecan sona erdi. Fransa, finalde İspanya'yı 67-63'lük skorla yenerek turnuvada şampiyon oldu.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2023 10:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Fransa, FIBA U16 Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon oldu

FIBA(Uluslararası Basketbol Federasyonu) U16 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası, İzmir'in ev sahipliğinde 11-19 Ağustos 2023 tarihleri arasında düzenlendi. Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda ve Bornova Belediyesi Atatürk Spor Kompleksi’nde oynanan müsabakalara basketbolseverler yoğun ilgi gösterdi. Büyük heyecana sahne olan turnuvada şampiyon takım Fransa oldu.

u16 fransa

MVP: AİNHOA RİSACHER

Final maçında İspanya ve Fransa kozlarını paylaştı. İzmir Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda oynanan mücadeleyi Fransa 67-63'lük skorla kazandı ve şampiyon oldu. Kıyasıya geçen final mücadelesinde Lilyana Fontcha ve Ainhoa ​​Risacher skorer oyunuyla maça damga vurdu. İspanya'da ise Fontcha 15 sayı ve 13 ribaund ile double-double yaptı, Sara Okeke 13 sayıyla İspanya'nın en skorer ismi oldu. Turnuvanın en değerli oyuncusu (MVP) Fransa ekibinden Ainhoa Risacher seçildi. Şampiyon Fransa takımına kupasını TBF(Türkiye Basketbol Federasyonu) Asbaşkanı ve FIBA Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok verdi.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: ESRA AKBULAK: KADINLARIN SAVUNMA SANATLARINA İHTİYACI VAR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.