TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soyer: Doğa kazandı, halk kazandı!

Buca Cezaevi Alanı’nın planlanmasına ilişkin yargı sürecinde bir kritik gelişme daha yaşandı. Bakanlık tarafından yapılan planların iptal kararına ilişkin açıklama yapan Başkan Soyer, “Yeşil kazandı, doğa kazandı, halk kazandı” dedi

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 09:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Soyer: Doğa kazandı, halk kazandı!

Yıkımı tamamlanan Buca Cezaevi alanı planlarına dair yargı süreci peş peşe alınan önemli kararlarla devam ediyor. Alanın kamusal yeşil olan olarak planlanmasını isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü yargı mücadelesinde bir kritik karar daha açıklandı. İzmir 6.İdare Mahkemesi bakanlığın alanı rezerv alan ilan etmesine karşı açılan davada verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından bu kez yetkiyi tamamen iptal etmişti. Bu kararla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının alanla ilgili plan yapma yetkisi ortadan kalkarken, İzmir 4. İdare Mahkemesi de Büyükşehir Belediyesi, meslek odaları ve çevreci avukatlar tarafından planların iptali talebiyle açılan davada kararını açıkladı. Rezerv alan davasında çıkan iptal kararının ardından İzmir 4. İdare Mahkemesi de yetki ortadan kalktığı için planların niteliğine bakmazsınız iptal kararı aldı. Kritik kararın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den de ilk açıklama geldi. Başkan Soyer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yeşil kazandı, doğa kazandı, halk kazandı” derken, alanın bir özgürlük evine dönüşeceğini de açıkladı.

TÜM DETAYLARIYLA O PROJE

Büyükşehir Belediyesi eski Buca Cezaevi arazisi için “Buca Özgürlük Parkı” projesi hazırladı. Proje ile şehrin merkezinde yer alan ve yıllardır boş bir şekilde bekleyen 69 bin metrekarelik alanın, birçok farklı işleve sahip bir parka dönüştürülerek İzmirlilerin kullanımına açılması hedefleniyor.

ÇOK AMAÇLI OLARAK KULLANILABİLECEK

Projenin hayata geçmesiyle birlikte Buca ve İzmir’in açık yeşil alan ihtiyacını önemli ölçüde karşılanacak. Özgürlük Parkı’nın kent ve doğa ilişkisini yeniden kurgulayan aynı zamanda kuvvetlendiren 35 Yaşayan Park Projesi’nden biri olması da hedefleniyor. Tasarlanan projede parkın, çocuk oyun alanı, spor alanları, basketbol sahası, kaykay pisti, çay bahçesi, semt pazarı, birçok çayır ve meydandan oluşan tamamen kamusal bir alan hâline getirilmesi planlanıyor. Atıl alanın değerlendirilip parka dönüştürülmesi hâlinde parkta yıl boyunca panayır ve festival, açık hava atölyeleri, mini fuar alanı, açık hava konser ve tiyatroları, kent sofrası gibi birçok etkinlik düzenlenebilecek. Ayrıca parkın olası bir afette acil toplanma alanı olarak da kullanılması amaçlanıyor.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bayraklı TOKİ bölgesine 4 yeni hat müjdesi!

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.