TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Adem Güney kimdir?

Türkiye, yaklaşmakta olan yerel seçimler için gün sayıyor. Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Adem Güney, çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyor. Adem Güney kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2024 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 14:41
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Adem Güney kimdir?

Vatandaşların büyük bir dikkatle takip ettiği yerel seçim sürecinde, siyasi partilerin adayları tüm şehir ve ilçelerde yoğun bir tempoda çalışmalarda bulunuyor. Her kesimden insanın sıkıntılarını paylaştığı ve adayların vaatlerini dinlediği bu dönemde, basının da ilgili bu çerçevede şekilleniyor. Faaliyetlerini hız kesmeden devam ettiren isimlerden biri de Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Adem Güney olarak karşımıza çıkıyor. Adem Güney kimdir? Birlikte inceleyelim.

Adem Güney kimdir?

Avukat Adem Güney, 1965 yılında Samsun'da dünyaya geldi. İlköğrenimini, ortaokulu ve liseyi Samsun'da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine girmeye hak kazandı. Bunun üzerine Samsun'dan ayrılarak, başkent Ankara'ya gitti. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra da memleketine geri döndü. Bu süreçte stajını tamamladı ve 1990 yılında serbest avukat olarak çalışma hayatına başladı. Avukatlık mesleğinin yanı sıra tarım sektöründe de faaliyet gösteren Güney, Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bölgenin en büyük seralarında tarımsal üretim yapıyor. Ek olarak Samsun ve Türkiye'de birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görev alıyor.

adem güney

Adem Güney siyasi hayatına nerede başladı?

Adem Güney, mesleğe atıldığı 1990 yılında siyasete de adım attı. Merhum Dr. Necmettin Erbakan'ın liderliğindeki Refah Partisi'nde 8 yıl boyunca çeşitli görevlerde sorumluluklar üstlendi. Bu dönemde Samsun Merkez İlçe Başkanlığı, Samsun İl Teşkilat Başkanlığı ve Samsun İl Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. Ancak, 28 Şubat sürecinde Refah Partisi'nin kapatılmasının ardından, Dr. Necmettin Erbakan ve diğer parti üyeleriyle birlikte Refah Partisi davasından yargılandı ve ceza aldı. Siyasi yasakların kalkmasıyla birlikte, AK Parti'de (Adalet ve Kalkınma Partisi) siyaset yapmaya başladı. 2006-2009 yılları arasında AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcılığı ve Samsun İl Teşkilat Başkanlığı, 2009-2011 yılları arasında ise Samsun İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2016 yılında AK Parti ile yollarını ayırdı.

adem güney

Adem Güney Yeniden Refah Partisi’ne ne zaman katıldı?

Siyasete bir süre ara veren Adem Güney, 2024 itibariyle Fatih Erbakan'ın genel başkanlığını yaptığı Yeniden Refah Partisi'ne üye olarak, bu alandaki çalışmalarına geri döndü.

Adem Güney evli mi?

Adem Güney, evli ve üç çocuk babasıdır.

Adem Güney Twitter (X) hesabının adı nedir?

Adem Güney Twitter (X) hesabını “avademguney” kullanıcı adı ile kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.