TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turhan Çömez'den Özgür Özel'e: Siyasi kalpazan ve çaresiz

İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turhan Çömez, İYİ Partililerden oy isteyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e cevap verdi. Çömez, "Bir başka partiden 'ben sizden oy istiyorum' demek bir siyasi kalpazanlıktır ve bir çaresizliktir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 12:02
Kaynak: İHA
Turhan Çömez'den Özgür Özel'e: Siyasi kalpazan ve çaresiz

Edremit’te seçim çalışmalarını yürüten İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turhan Çömez gazeteciler ile iftar sonrasında bir araya geldi. Seçim çalışmaları ve projeleri hakkında gazetecilere bilgi veren Çömez, CHP Lideri Özgür Özel’e sert eleştirilerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e bir mesaj yollayan Çömez “CHP'nin Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'e bir mesajım var. Sayın Özgür Özel en son Manisa'da, ondan önce Ordu'da gittiği birçok yerde İYİ Partililerden oy istiyorum diyor. Bir kere bu siyasi kalpazanlıktır. Bir başka partiden 'ben sizden oy istiyorum' demek bir siyasi kalpazanlıktır ve bir çaresizliktir” dedi.

 

Çömez: Önce partisini ikna etsin

 “Özgür Bey önce CHP'lileri ikna etmesi lazım” diyen Çömez, “Önce onların oyuna talip olması lazım. Ondan sonra bütün partilerden oy istemesini anlayışla karşılarım. Ama özellikle İYİ Parti'yi hedef olarak oy istemesi bana göre bir siyasi kalpazanlıktır. Bence bundan vazgeçmesi bir an önce şart. Aksi halde aksi halde başta Balıkesir olmak üzere tüm kamuoyu Özgür Bey'in hem kendi partisine hem de adaylarına güvenmediği kanaatine varacaktır ki adayı için büyük bir zaaftır, partisi için büyük bir zaaftır” diye konuştu.

 

“Kılıçdaroğlu beni destekler”

Özel bir ziyaret için Edremit’e gelen ve kendisiyle aynı otelde kalan CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da seslenen Turhan Çömez “Bu akşam tabii biz bölge çalışması yaparken Sayın Kılıçdaroğlu otelimize gelmiş. Ben kendisiyle görüşmedim. Tabii ben Sayın Kılıçdaroğlu'nu yaklaşık yirmi beş yıldır tanırım. 22. dönemde kendisiyle birlikte milletvekilliği yaptık. O dönemden kalma bir hukukumuz var. Geçtiğimiz genel seçimlerde de Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayıydı. Biz tabii kendisini destekledik ve kendisini Millet İttifakı'nın adayı olarak hem sahiplendik hem de Balıkesir'de hepiniz biliyorsunuz çok ciddi destek olduk. Ben sanıyorum Sayın Kılıçdaroğlu bu desteğimize karşılık vermek üzere bana desteğini açıklamak üzere geldi. Benim beklentim o yönde. Bekleyeceğiz bakalım” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.