TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti Balıkesir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez kimdir?

İYİ Parti Balıkesir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez'in hayatı merak konusu oldu. Peki Turhan Çömez kimdir? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2024 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 15:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
İYİ Parti Balıkesir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez kimdir?

İYİ Parti Balıkesir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez hakkında bilgiler merak ediliyor ve sıklıkla araştırılıyor. Biz de sizin için Turhan Çömez hakkında merak edilenleri derledik. Peki Turhan Çömez kimdir? İşte detaylar...

Turhan Çömez kimdir?

Turhan Çömez, 22 Ekim 1965'te Gönen'de doğan bir Türk doktor ve siyasetçidir. Kendisi AK Parti'nin 22. dönem ve İYİ Parti'nin 28. dönem Balıkesir Milletvekili olmuştur. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski doktorlarından biridir.

1965 yılında Balıkesir'de doğan Turhan Çömez, İstanbul Tıp Fakültesi mezunudur. Meslek hayatına Erzurum 1 Nolu Sağlık Ocağı'nda Koruyucu ve Halk Sağlığı Hekimliği ile başlamıştır. Daha sonra Bandırma Devlet Hastanesi'nde Acil Birim Hekimliği ve Vakıf Gureba Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanlığı yapmıştır.

22. Dönem AK Parti Balıkesir milletvekili olan Turhan Çömez, Adalet ve Kalkınma Partisi'nde Genel Başkan Özel Kalem Müdürlüğü ve Danışmanlığı görevlerini üstlenmiştir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Çömez, AK Parti içerisindeki çıkışlarıyla tanınmıştır. Bir parti grup toplantısının basına kapalı bölümünde, seçim bölgesine kaynak aktarımı ve Gemlik Gübre A.Ş.'nin özelleştirilmesi konularında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a yönelik eleştirileri ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yakın olduğu bilinen Atasay Kuyumculuk'un sahibi Cihan Kamer'e işaret ederek değerli taş ithalatında verginin sıfırlanmasına ilişkin sorularıyla dikkat çekmiştir. Bu nedenle, 28 Şubat 2008'de disiplin kuruluna sevk edilmiştir. AK Parti Müşterek Disiplin Kurulu, Turhan Çömez'i 8 Nisan 2008'de partiden "partiyi küçük düşürdüğü" gerekçesiyle ihraç etmiştir.

Turhan Çömez, Ankara Enstitüsü adlı siyaset üstü düşünce kurumunu kurarak çalışmalarına devam etmektedir.

1 Temmuz 2008'de Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılan Çömez, o dönem İngiltere'de dil eğitimi gördüğü için yakalanamamıştır. İngiltere'de siyasi sığınma talebinde bulunan Çömez'in bu başvurusu kabul edilmiş ve 2011 yılında 5 yıllık iltica statüsü verilmiştir. İngiltere'de bulunduğu süre zarfında Tıp Fakültesi sınavlarını başarıyla tamamlayarak hekimlik diploması almış ve ardından Basildon and Thurrock Üniversite Hastanesi'nde doktorluk yapmaya başlamıştır. Çalışmalarıyla ülkenin en başarılı 40 göçmeni arasında gösterilen Çömez'in fotoğrafları ünlü Trafalgar Meydanı'nda sergilenmiştir. Ayrıca, Lordlar Kamarası'nda en başarılı hekim ödülüne layık görülmüştür. 2019'da Ergenekon davasında beraat etmesinin ardından 12 yıl sonra Türkiye'ye dönmüştür.

Turhan Çömez, 12 Ekim 2022'de İYİ Parti'ye katılmıştır.

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen seçimde Balıkesir'den 28. Dönem milletvekili olarak seçilmiştir.

2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti'nin Balıkesir Belediye Başkan adayı olmuştur.

Turhan Çömez hangi partiye geçti?

12 Ekim 2022'de Turhan Çömez, İYİ Parti'ye katıldı. 14 Mayıs 2023'te gerçekleşen seçimlerde Balıkesir'den milletvekili seçildi ve 28. Dönem'de Balıkesir'i temsil etmeye hak kazandı. 2024 yerel seçimlerinde ise İYİ Parti'nin Balıkesir Belediye Başkan adayı oldu.

Turan Çömez neden yurt dışına gitti?

1 Temmuz 2008'de, Turhan Çömez hakkında Ergenekon soruşturması kapsamında yakalama emri çıkarıldı. Ancak o dönem İngiltere'de dil eğitimi almaktaydı ve bu sebeple yakalanamadı. İngiltere'de siyasi sığınma başvurusunda bulundu ve başvurusu kabul edildi. 2011 yılında ise 5 yıllık iltica statüsü verildi.

Turhan Çömez’in eşi kimdir?

Turhan Çömez evlidir ve 2 çocuk babasıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.