TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tugay’dan ‘işçi’ açıklaması: Birimlere yazı gönderildi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, seçimler öncesindeki son 2 aylık süreçte Büyükşehir’e 2 bin 600 işçi alındığı iddialarına yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 15:42
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Tugay’dan ‘işçi’ açıklaması: Birimlere yazı gönderildi

31 Mart yerel seçimlerinin ardından belediyelerde, önceki dönem belediye başkanlarının son dönemlerinde yapılan işe alım iddialarına ilişkin tartışmalar devam ediyor.

İzmir’de aday olarak belirlenmeyen mevcut belediye başkanları ciddi sayıda personel alımı yaptığı iddiaları gündeme gelirken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde de benzeri bir durumun yaşandığı ifade edilmişti.

İzmir büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı Tunç Soyer’in görevinin son iki ayında Büyükşehir’e 2 bin 600 kişinin alındığı gündeme gelmiş ve işe alımı yapılan kişilerin akıbetinin ne olacağı merak konusu olmuştu.

Öte yandan; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay konuya ilişkin açıklama yaptı. Tugay, araştırma yapılarak en doğru kararın verileceğini belirtti.

İşe alımlara ilişkin araştırmalarının devam ettiğini ifade eden Tugay, “Açıkçası son aylarda bir az normalin üzerinde yoğunlukta bir işe alım olmuş. Rakam olarak tam ben de ifade edemem. Bir miktar alımları kesinleşen bir miktar da alınmak üzere işlemleri başlatılmış olan bazı şeyler var. Ben bütün birimlerimize yazı yazdım. Hali hazırda çalışan personelleri ile yeterli personele sahip olup olmadıklarını ilave personele ihtiyacı olup olmadıklarını sordum. Personel fazlası olup olmadığını dair de görüş istedim. Cevaplarını bekliyoruz. Ben işe başlamış insanlarla ilgili bir tasarruf vermiş değilim. Eğer ihtiyacımıza binaen alınmışsa insanlar ve aktif olarak görevdelerse tabi ki sorun yok. İhtiyaç dışı bir durum varsa ya da aktif çalışmıyorlarsa bununla ilgili İzmir halkının belediyenin hakkını koruyacak şekilde bir değerlendirme yapmak ve bazı tasarruflarda bulunmak gerekebilir. Bütün bunların amacı benim görevimi iyi yapmamdır. Belediyenin gereksiz bir personel alımı olması doğru diye düşünülemez böyle bir şey olduysa eğer” dedi.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.