TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Tugay, Erdoğdu’nun genel sekterliği iddialarına son noktayı koydu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde İzmir bürokrasisisin tartışılan konusu olan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de dahil olduğu CHP Genel Başkanı Eski Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun İzBB genel sekteri olup olmayacağına ilişkin tartışmalara son noktayı koydu

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 15:31
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Başkan Tugay, Erdoğdu’nun genel sekterliği iddialarına son noktayı koydu

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında ‘genel sekreter’ geriliminin yaşandığı iddiaları gündeme gelmişti.

Özel’in İzBB Genel Sekreteri olarak CHP Genel Başkanı Eski Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun atanmasını istediği ancak Tugay’ın, Özel’in talebini reddettiği iddia edilirken Tugay, Erdoğdu iddialarına yanıt verdi.  

Tugay, Aykut Erdoğdu’nun genel sekreterlik görevine getirmeyeceği konusunda net konuşurken Erdoğdu’ya başka bir görev verileceğini söyledi.

Tugay ayrıca geçtiğimiz günlerde CHP’li belediye başkanlarının gerçekleştirdiği Anıtkabir ziyaretinde Genel Başkan Özgür Özel ile çok uzak konumda yer alması ve bir araya gelmemeleri ile ilgili de konuşurken Özel ile aralarında bir sorun olmadığını kaydetti.

GERİLİM İÇİNDE YAŞANAN BİR SÜREÇ OLMADI

Genel sekreterlik konusunda yaşanan sürecin gerilimli olmadığını ve kamuoyunda algı oluşturulduğunu belirten Tugay, “Bu konuyu şaşkınlıkla izliyorum. Gerçek içerikle alakasız bir sürü şey yazılıp çiziliyor. Biz buluttan nem kapar gibi bazı ipuçları peşinde koşmaya çalışanlar var. İşin aslı şu. Aykut Erdoğdu bizim çok değerli milletvekillerimizden. Ekonomi ve iktisat konusunda önemli birikimleri olan partimizin kıymetlilerinden biridir. Acaba böyle bir seçenek olabilir mi diye genel merkezimizin bunu dile getirmesiyle, bizim de arkadaşlarımızla bunu değerlendirmemizle birlikte genel sekreterlik için değerlendirme sürecimiz oldu. Ama bu gerilim içinde yaşanan bir süreç olmadı. Nihayetinde İzmir’de genel sekreterlik yapacak kişinin kim olacağına önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, ardından da İzmir halkı karar verecektir” dedi.

HEM İZMİR’E HEM DE EGE BÖLGESİ’NDEKİ DİĞER İLLERE HİZMET EDECEK YAPIDA GÖREV YAPACAK

Erdoğdu’ya başka bir görev verileceğini açıklayan Tugay, “Biz şöyle bir değerlendirme yaptık. Genel sekreterlik makamından daha farklı Ege Bölgesi’nin illerinin tamamında koordinasyon sağlayacak bir planlama ajansı yapısı kurulacak ve değerli vekilimiz Aykut Erdoğdu da orada görev alacak. Aykut Erdoğdu genel sekreterlik görevine gelmeyecek. Bu kesin. Bu konuda genel başkanımız kendisi nihai kararı verdi. Ben de ona fikirlerimi anlatarak uzlaşma noktasına geldik. Başka bir yapıyla beraber hem İzmir’e hem de Ege Bölgesi’ndeki diğer illere hizmet edecek yapıda görev yapacak” ifadelerini kullandı.

AMACIMIZ EN İYİSİNİ YAPACAK BİR YAPIYI ORTAYA KOYMAK

Mevcut genel sekreter Barış Karcı ile yola devam edeceğini ifade eden Tugay, olası değişimler için de kapıyı açık bırakarak şunları söyledi; “Genel sekreterlik konusunda benim şu an bir arayışım yok. Mevcut genel sekreterimiz Barış Karcı ile devam edeceğiz. İdari yapıda değişiklik yapma hakkımız her zaman saklıdır ve mümkündür. Önce belediyede çalışan arkadaşlarımızın performanslarını objektif bir şekilde değerlendirerek göreve devam edip etmemesiyle ilgi karar verme eğilimindeyim. Bugün pek çok arkadaşımız görevlerinde kalmaya devam ediyorlar. Ama şunu herkes bilmeli. Ben İzmirlilerin hak ettiği en iyi hizmeti üretmek zorundayım bunun için bazı idari kararla alıp atamalar yapabilirim bunu hemen de yapabildim daha sonra da yapabilir bizim amacımız yapabileceğimizin en iyisini yapacak bir yapıyı ortaya koymak. Bu bir süreç işidir. Bir iki haftada olacak bir şey değil biraz zamana ihtiyacı var. Ama herkes emin olsun. İzmir en iyi hizmeti hangi yöneticilerle alacaksa o şekilde olacak.”

EN YAKIN ZAMANDA ANKARA’YA GİDECEĞİM

20-21 Nisan’da Ankara’da gerçekleştirilen başkanlar buluşmasında Anıtkabir’de verilen fotoğrafta Başkan Tugay’ın Özel’in yanında olmaması küslük iddialarını beraberinde getirirken Tugay, fotoğraf konusuna da açıklık getirerek “Anıtkabir’de çekilen fotoğrafta sen şurada ya da burada duracaksın diye bir planlama yapılmamıştı. Bir belediye başkanımız beni bir şey söylemek için oyaladı. Ben de o anda fotoğrafa girmeye biraz geciktim. Hatta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Başkan da benimle birlikteydi. Ben de araya girip insanları itip kakan biri değilim. Olabildiğince nazik olmaya çalışıyorum. Orada da kimseyi rahatsız etmeden fotoğrafın bir kenarında durmayı ben tercih ettim. Asla bir küslük yok. Genel Başkanımız ile Ankara’da defalarca kez görüştük, ayaküstü sohbet ettik. Ayrılmadan önce de ben bu tür dedikodular çıkmasın diye fotoğraf çekilmek istedim ama başı biraz kalabalıktı. Benim de uçağa yetişmem lazımdı. O yüzden yapamadık. Ama en kısa zamanda gidip Ankara’da hem genel başkanımız ile görüşeceğim. Hem de aramızda da herhangi bir sorun olmadığını ispat edecek şekilde fotoğraf çekileceğiz. Kendisi bu büyük başarının en büyük mimarıdır. Bizler de ona bağlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.