TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu kimdir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2024 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2024 13:13
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu kimdir?

Yavru Vatan Kıbrıs’ın önemli siyasi isimlerinden biri olan ve uzun yıllardır aktif bir şekilde siyasi kariyerini sürdüren Tahsin Ertuğruloğlu kimdir? Tahsin Ertuğruloğlu hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Tahsin Ertuğruloğlu kimdir?

Tahsin Ertuğruloğlu, 1953 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa'da dünyaya geldi. Eğitimine ABD'nin (Amerika Birleşik Devletleri) Arizona Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde başladı ve buradan mezun oldu.

Tahsin Ertuğruloğlu siyasi hayatına nerede başladı?

1983-1991 yılları arasında Dışişleri ve Savunma Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde bulunan Tahsin Ertuğruloğlu, KKTC Londra Temsilciliği'nde Siyasi İşler Sorumlusu olarak çalıştı ve 1991'de Başbakanlık Müsteşarı olarak atandı. Daha sonra ABD'nin Minnesota Üniversitesi'nde bir yıllık Humphrey Fellowship eğitim programına katıldı. 1996'da tekrar Başbakanlık Müsteşarı olarak göreve başladı. Aynı dönemde BRTK (Bayrak Radyo Televizyon Kurumu) yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı görevlerinde bulundu. 1998 genel seçimlerinde UBP (Ulusal Birlik Partisi) Lefkoşa Milletvekili seçildi ve 1999-2003 yıllarında UBP-TKP ile UBP-DP Hükümetlerinde Dışişleri ve Savunma Bakanı olarak görev aldı. 2003 ve 2005 genel seçimlerinde tekrar UBP'den Lefkoşa Milletvekili seçildi ve 2006'da UBP Genel Başkanı seçildi. Bu görevi 2008'e kadar sürdürdü. 2009 genel seçimlerinde tekrar UBP'den Lefkoşa Milletvekili seçildi. 2010 Cumhurbaşkanlığı seçiminde bağımsız aday olması parti tüzüğüne aykırı bulunarak bağımsız milletvekili konumuna düştü. 2011'de Demokrasi ve Güven Partisi'ni kurdu ve başkanlığını üstlenen Tahsin Ertuğruloğlu, 2012 sonunda eski partisi UBP'ye geri döndü. Tahsin Ertuğruloğlu, 2012'den itibaren Ulusal Birlik Partisi Milletvekili olarak parlamentoda görev aldı. 2015-2016 yılları arasında Ulaştırma Bakanlığı görevini üstlendi ve ardından UBP-DP hükümetinde Dışişleri Bakanı olarak atandı.

Tahsin Ertuğruloğlu evli mi?

Tahsin Ertuğruloğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Tahsin Ertuğruloğlu kaç dil biliyor?

Tahsin Ertuğruloğlu, İngilizce bilmektedir.

Tahsin Ertuğruloğlu Twitter (X) hesabının adı nedir?

Tahsin Ertuğruloğlu, “ertugruloglut” kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.