TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı kimdir? Fatma Sevim Baltacı neden öldü?

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı'nın vefat haberiyle birlikte, siyasetçinin hayatı ve biyografisi gündeme geldi. Peki, Fatma Sevim Baltacı kimdir? Fatma Sevim Baltacı neden öldü?

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2024 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2024 11:34
Kaynak: HABER MERKEZİ
AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı kimdir? Fatma Sevim Baltacı neden öldü?

Fatma Sevim Baltacı'nın vefat haberi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyuruldu. İstanbul'da düzenlenen cenaze töreniyle birlikte, Baltacı son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye katılan isimler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yer aldı. Peki, Fatma Sevim Baltacı kimdir? Fatma Sevim Baltacı neden öldü?

FATMA SEVİM BALTACI KİMDİR?

1981 yılında İstanbul Fatih ilçesinde doğan Fatma Sevim Baltacı, aslen Trabzonlu'dur. Orta ve lise eğitimini Eyüp Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde tamamladıktan sonra moda, giyim ve tasarım alanında eğitim aldı. 2007-2014 yılları arasında tekstil sektöründe yönetici-stilist olarak çalıştı. Daha sonra ilahiyat fakültesine başladı.

Siyasi kariyerine 2015 yılında Fatih İlçe Kadın Kolları Ar-Ge Birim Başkanlığı ile adım atan Baltacı, 2016-2023 yılları arasında İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeliği görevini başarıyla sürdürdü. İl yönetim kurulu üyesi olarak Teşkilat Komisyonu, Ar-Ge, Tanıtım Medya, Shib-AK bülten sorumluluğu, Siyaset Akademisi eğitimi, İl Kadın Kolları İnsan Hakları Birim Başkanlığı gibi çeşitli komisyon ve birimlerde görev aldı.

FATMA SEVİM BALTACI NEDEN ÖLDÜ?

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı’nın vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu: Bakan Koca açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı Hanımefendi, il teşkilatı binası önünde geçirdiği kazanın ardından, olay yerine intikal eden ambulansta yolda hayata döndürücü müdahaleler yapılarak Okmeydanı Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesine kaldırılmış, tüm çabalara rağmen maalesef aramızdan ayrılmıştır. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve AK Parti camiamıza başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Mekânı cennet olsun."

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.