TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu, Yavaş ve İmamoğlu’nu yanına aldı, ‘Yiğitlerim’ dedi, görevlerini açıkladı

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı yardımcıları olarak duyurduğu Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’la birlikte “Yiğitlerim” başlıklı bir video paylaştı

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2023 20:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kılıçdaroğlu, Yavaş ve İmamoğlu’nu yanına aldı, ‘Yiğitlerim’ dedi, görevlerini açıkladı

KEMAL ÖZKURT

Kılıçdaroğlu, paylaştığı son videosu, soluna İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu sağına da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı alarak çekti. Kılıçdaroğlu, ’Yiğitlerim’ notuyla sosyal medyadan paylaştığı videoda yanında yer alan iki ismi “Cumhurbaşkanı Yardımcılarım” diye tanıttı ve İmamoğlu’nu Türkiye’yi afetlere hazırlamak alanında, Yavaş’ı ise sosyal politikalar alanında görevlendireceğini duyurdu.

İMAMOĞLU, TÜRKİYE’Yİ AFETLERE HAZIRLAYACAK

Bu ülkenin gündeminin provakasyonlar olmadığını ve buna aldırış etmediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Halkımızın gündeminde ne var biliyor musunuz? Ekonomik sıkıntılar var. Mutfaklarda yangın var. Kira derdi var. Dahası depremler var, seller var. Ülkemizde olan, olması muhtemel afetler var. Bu yüzden doğru şehirleşmeye, doğru konut politikalarla kemerlerimizi güçlendirmeye güçlü yapılara ihtiyacımız var. Türkiye’yi afetlere hazırlamak ve kentlerimizin dirençliliğini arttırmak istiyorum. Bu görevi en iyi kim yapar? Tabi Ekrem Başkan yapar. İstanbul’da ve dünya tarihinde 10 metroyu aynı anda yapan bir kişi var. Bu görevi ona vereceğiz. Bu berbat şehirleşmeyi bitirecek yiğit Ekrem Başkan'dır’ diye konuştu.

SOSYAL POLİTİKALARDAN ‘YAVAŞ’ SORUMLU

Gündemdeki bir diğer konunun sosyal politikalar olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Hane ekonomisini hızla güçlendirmemiz gerekiyor. Aile destekleri sigortasından kadın istihdamına kadar yoksullukla mücadelede yapacak çok işimiz var. Bunun yanında Türkiye’yi geliştirecek, güçlendirecek teknolojik atılımları tarımsal kalkınmayı hayata geçirmemiz lazım. Bu görevi hangi yiğit yapar? Doğal olarak Mansur Başkan yapar. Bu konuda, Ankara’da devraladığı kötü yönetimi halkçı politikalarıyla hızla bambaşka bir yere taşıyan peşi sıra etkili projelere imza atan Mansur Başkan'ıma güvenirim. Ülkenin teknolojileri konusunda da ona güveneceğim.”

TÜRKİYE, DÜNYANIN LOJİSTİK MERKEZİ OLACAK

Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek sözü alan Ekrem İmamoğlu, bu ülkede son 20 yıldaki en büyük yıkımları kenterin yaşadığını ifade etti.

Çoklu kanun kurum ve yönetmeliklerle, partizanlık ve ayrımcılıklarla kentlerin, çağdaş dünyanın çok gerisinde kaldığını belirten İmamoğlu, “Belediyecilik ve dünyanın en büyük kenti İstanbul'da elde ettiğim deneyimle ikinci yüzyılda kentleri en çağdaş seviyeye taşıma ve özellikle plansız otobanlarla değil birbirine bağlı raylı sistemlerden hava yolu kara yolu entegre bir ağ olarak Türkiye'yi dünyanın en önemli lojistik merkezlerinden birine dönüştürmeyi bütün kentlerimizi ve bütün yerleşim yerlerimizi depreme dayanıklı ve uygar bir sürece kavuşturmayı ülkenin mutluluğu için hazırız”dedi.

“LİYAKATLİ KADROLARLA BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ”

Sosyal devlet anlayışını yeniden yapılandırarak hiç kimsenin yatağa aç girmediği, açıkta kalmadığı, eğitiminden ve protein hakkından mahrum kalmadığı bir yapıyı yeniden inşa etmek istediklerini söyleyen Mansur Yavaş, “Çiftçinin sırtından döviz yükünü kaldırmak suretiyle, kırsal kalkınma desteklerimize, çalışan, üreten ve kendi ülkesine yeten bir modeli mutlaka oluşturacağız. Karada, havada, mavi vatanda ve siber uzayda, 7 bölgede 81 ilde önemli stratejik ve milli teknoloji çalışmalarıma liyakatli kadrolar ve ülkemizin pırıl pırıl gençleriyle mutlaka başarılara imza atacağız” ifadelerini kullandı.

Videonun sonunda sözü tekrar alan Kılıçdaroğlu, "Sevgili milletim çok çalışacağız. Başka çaremiz yok. Dünya gündeminden çok geride kaldık. Mesafeyi kapatmak için çok çalışacağız. Haydi başkanlarım Bismillah diyoruz” diyerek bitirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.