TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaya’dan Soyer’e: Bu hızla giderseniz anca 125 yılda…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’deki altyapı çalışmalarına yaptığı açıklamaya AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan tepki geldi. Kaya, “Bu hızla giderseniz, 125 yıl sonra 5 bin kilometrelik hattı tamamlayabileceksiniz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2023 12:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kaya’dan Soyer’e: Bu hızla giderseniz anca 125 yılda…

RABİA AYKUT

Mart 2024 yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte siyasi arenada belediye başkanlarının çalışma ve performansları da daha çok gündeme gelmeye başladı.

Yereldeki iktidarlar hayata geçirdikleri çalışmaları daha yoğun şekilde anlatmaya çalışırken muhalefetin eleştiri ve tartışmaların dozu da arttı.

Öte yandan; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir’de yaşanan birçok sorunun temel nedenlerinden olan altyapı konusuna değinerek sorunun çözümü için çalıştıklarını belirtmişti. Soyer, paylaşımında “Yıllardır beraber akan yağmur ve kanalizasyon suyunu birbirinden ayırmak için bugüne kadar 260 km ayrıştırma yaptık. Bugün, 7 milyar TL'lik yeni bir atak başlatıyoruz. Verdiğimiz rahatsızlığın farkındayız ama geleceğimizi kurtarmanın başka çaresi yok. Kimsenin cesaret edemediğini, 50 yıldır erteleneni biz bitireceğiz” ifadelerini kullanırken Soyer’e AK Parti kanadından ilk yanıt AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan geldi.

ahmutatillakaya_ilkses

GEREKEN 5 BİN KİLOMETRE AMA…

Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir için gerekli olan ve yapılan arasındaki farkı ortaya koyarken İzmir’in altyapı sorunun çözümü için 125 yıl verdi.

Kaya, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Bu hızla giderseniz, 125 yıl sonra 5 bin kilometrelik hattı tamamlayabileceksiniz! İzmir'in tamamında olması gereken yağmur suyu hattının toplam uzunluğu 5 bin kilometredir. Olması gereken bu. Peki mevcut hattın uzunluğu ne kadar? Sizin iddia ettiğiniz 260 km'lik hat ile beraber, toplamda 800 km. Çeyrek asırdır yönetiyorsunuz, 800 km'ye anca ulaşabildiniz. Evet, siz de kabul ediyorsunuz ki İzmir'in altyapısı yok. Altyapısı olmayan bir şehirde yaşıyoruz. Mevcut yağmur suyu hattı, arıtma tesislerine kanalizasyon ile aynı hattı kullanarak bağlanmaktadır. Yağmur yağdığında arıtma tesislerinin kapasitesi yetmediği için sistem kapatılarak kanalizasyon suları da dahil olmak üzere hepsi Körfez'e verilmektedir. Sürekli kirletilmeye devam edilen bir Körfez'in temizlenmesi mümkün müdür?”

tuncsoyer_ilkses-1

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.