TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karakayalı: Tunç Soyer’le tartıştım

Kemalpaşa Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Başkan Rıdvan Karakayalı başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda konuşan Karakayalı “CHP Grup Toplantısı'nda yapılmadığını söylediğiniz Sütçüler köprüsü nedeniyle hem il başkanımızla hem de Tunç Soyer’le yüksek sesle tartıştım. Ancak bazı pürüzler çıktı o yüzden hala yapılmadı” dedi

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2023 17:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karakayalı: Tunç Soyer’le tartıştım

Kemalpaşa Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın gündeminde, Sütçüler yolunda bulunan köprü yapımı ve belediye kadrosunun sosyal medya paylaşımları vardı. AK Parti Kemalpaşa Belediye Meclis Üyesi Çile Özkul’un İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemalpaşa'yı yok saydığını bundan dolayı da ilçenin hiçbir sorunu çözülmediğini dile getirmesi üzerine konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı “Biz dört  kütüphane, üç kreş açtık. Şu an bin öğrenciye ücretsiz dersane hizmeti veriyoruz. Sütçülerdeki köprüye gelirsem eğer, ben çok mu yapılmasın istiyorum? CHP Grup Toplantısı'nda yapılmadığını söylediğiniz Sütçüler köprüsü nedeniyle hem İl Başkanımızla hem de Tunç Soyer’le yüksek sesle tartıştım. Ancak bazı pürüzler çıktı o yüzden hala yapılmadı" şeklinde konuştu. 

Tunç Soyer’le tartıştım (1)

KEMALPAŞA’NIN KADERİNDEN ÇALINDI

AK Parti Kemalpaşa Belediye Meclis Üyesi Çile Özkul, belediye kadrosunun ilçe sorunlarına çare bulmak yerine kendi sosyal medya hesaplarından fotoğraf paylaştığını ve bu nedenle hiçbir sorunun çözülemediğini belirtti. Kemalpaşa Sütçüler yolu üzerinde bulunan köprünün hala tamamlanmadığına da dikkat çeken Özkul, “Kemalpaşa dört buçuk yıldır Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetiliyor. Bu dört buçuk yıllık süreçte kendi sistemini oluşturdu, kadrosunu kurdu. Bu kadrodan olan, Belediye Başkan Yardımcıları mevcut yönetimce seçildiklerinde, belediyenin işleriyle alakalı konuları takip etmeleri gerekiyordu. Ancak Belediye Başkan Yardımcıları sadece sosyal medyada köylere gidip fotoğraflarını paylaşmakla yetiniyor. Köyün sorunu ele alınmıyor. Ben bu kişilerin kendilerini bu şekilde çalışıyor görmelerini, bu şekilde tatmin etmelerini abes görüyorum. Onlar belediyenin gerçek sorunlarını kenara itip sadece sosyal medya üzerinden bir takım fotoğraflar paylaşarak Başkan Yardımcılığı yaptıklarını sanıyorlar. Halbuki ilçemizde Sütçüler yolu üzerinde bir köprü var. Bu köprü aylardır tamamlanmadı. Peki, biz burada hangi belediyeyle yönetiliyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi, Büyükşehir kimin? o da Cumhuriyet Halk Partisi'nin. Buradan şunu görüyoruz; Kemalpaşa Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde bir karşılığı yok. İlçe ile alakalı hiçbir proje gerçeğe geçmiyor. Bir köprüyü bile aylardır yaptıramıyoruz. Sonuç olarak başkan ve yardımcıları yüzünden, dört buçuk yıldır Kemalpaşa’nın kaderinden çalındı” İfadelerini kullandı. 

Karakayalı Tunç Soyer’le tartıştım (2)

KEMALPAŞA İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ 

CHP Kemalpaşa Belediye Meclis Üyesi Mehmet Türkmen ise Özkul’un, 'Kemalpaşa Belediyesi Başkan Yardımcıları sadece fotoğraf çekiliyor, hizmet etmiyor' söylemlerine cevaben; “Yaptığım çalışmaları kimseye göstermeye ihtiyacım yok. Zaten gerek de yok. Sütçüler'deki köprüye gelirsek, bu köprü için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir ihale açmış, köprü ihale edilmiştir. Sonra yer teslimi yapılmıştır. Orası artık müteahhitte geçmiştir. Yani bu bir süreçtir. Bu sebeple gidelim oraya hemen köprüyü yapalım diye bir durum olamaz. Buraya hepimiz seçimle geldik. Yarın bir daha seçim olur baktınız insanlar bizi beğenmezler, sizi seçerler. Ama gerçekten bizler imkanlar el verdiğince Kemalpaşa için mücadele veriyoruz. Tabi eksiklerimiz olabilir ama bilgilenip de bazı konuları eleştirirseniz daha iyi olur” şeklinde cevap verdi.

Karakayalı Tunç Soyer’le tartıştım (3)

TUNÇ SOYER'LE YÜKSEK SESLE TARTIŞTIM

Eleştirilere cevap veren Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Özkul’un belediye çalışanları halkında ortaya attığı iddialarının çok yersiz olduğunu söyledi. Sütçüler Köprüsü’nün yapımı için çok uğraştığını, hatta bu sebeple İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile de tartışmak zorunda kaldığını vurgulayan Karakayalı, “Belediye başkanı olarak tüm yardımcılarıma sahaya çıkmalarını söylüyorum. Onlar da tabi ki çıktıklarında yaptıkları faaliyetlerini bildirmek için sosyal medyalarından paylaşıyorlar. Ben bunda bir sakınca görmüyorum. Hatta yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bir diğer konuya gelirsek, 2019’da başkan seçildim ve 2020’de maalesef pandemi belasıyla karşılaştık. Bu sebeple zaten iki, iki buçuk sene belediye olarak pandemiyle uğraştık. Ardından İzmir depremi onun ardından Türkiye’nin en büyük depremi. Bir yıldan beri ise ekonomik kriz var. Türkiye’nin en büyük banknotu iki yüz lira ve 600 gram et alınıyor. Ama bunu hiç konuşmuyoruz. Kemalpaşa, AK Parti’nin olduğu dönemde bir tane vergi dairesi yapılamadı. Diğer bir konuya gelirsek; 'Hizmet yapılmıyor' deniliyor. Bisiklet yolu yaptık, esnaf ve vatandaşlar, 'Arabalarımızı nereye koyacağız?' dedi ve karşı çıktı. O yüzden yapamadık. Ne yapalım vatandaşa rağmen mi yapalım? Şunu da söylemek istiyorum; biz dört tane kütüphane açtık bu ilçeye, üç kreş açtık. Şu an bin öğrenciye ücretsiz dersane hizmeti veriyoruz. Sütçüler'deki köprüye gelirsem eğer. Ben çok mu yapılmasın istiyorum? CHP Grup Toplantısı'nda yapılmadığımnı söylediğiniz Sütçüler Köprüsü nedeniyle  hem İl Başkanımızla hem de Tunç Soyer’le yüksek sesle tartıştım. Ancak bazı pürüzler çıktı o yüzden hala yapılmadı" dedi.

Karakayalı Tunç Soyer’le tartıştım (1)

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Çiğli meclisinin gündemi yine ‘Köyiçi Planı’

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.