TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘İzmir solun kalesi değildir’ dedi... Bezircilioğlu İzmir’deki vekil hedefini açıkladı

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, “2. bölgede 5, 1. Bölgede 4 olmak üzere toplamda 9 milletvekili hedefimiz var” dedi

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2023 09:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘İzmir solun kalesi değildir’ dedi... Bezircilioğlu İzmir’deki vekil hedefini açıkladı

TENZİLE AŞÇI

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısıyla gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İttifak ve 6’lı masa krizine ilişkin açıklamalarda bulunan Bezircilioğlu, İYİ Parti’nin İzmir’deki milletvekili sayısını da açıkladı. Bezircilioğlu ayrıca İYİ Parti’den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu’nun açıklamalarını ve istifa hamlesini eleştirdi.

3 MART ÖNCESİ SORU İŞARETLERİ GİDERİLDİ

‘6’lı masa dağıldı’ algısı yaratan 3-6 Mart tarihlerindeki ‘aday krizine’ ilişkin yorum yapan Bezircilioğlu, özeleştiri de yaparak “3 Mart öncesine göre Millet İttifakı’nın gücü de adayı da bugün çok daha kuvvetli ve umut veren bir noktada. Gerçekten artık seçileceğine dair 3 Mart öncesinde olan tedirginlikler ve soru işaretleri giderildi. Bunu da sağlayan Sayın Genel Başkanımızın öncelikle Türkiye’yi sarsan bir hamlesi ve sonrasında da siyasi zekasıyla masayı ve adayımızı çok güçlü hale getiren… Ve adayımızı cumhurbaşkanlığı konusunda en popüler iki isimi de Sayın Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı yardımcıları yaparak güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’de güçlendirilmiş ve üzerinde tartışma kalamayan cumhurbaşkanı adayı olarak ülkemize ve milletimize hizmet vermiştir. Bu noktada partimiz bir miktar güç kaybetmiş olarak düşünülse de Türk milleti, zekidir ve akıllıdır. Ferasetiyle bu olayları doğru analiz edip ‘Sezar’ın hakkı Sezar’a’ deyip İYİ Parti’ye teveccüh göstereceğini düşünüyorum” dedi.

GÜÇ ALMAYA DEĞİL GÜÇ VERMEYE GELDİM

Mazbatayı aldığı günden bugüne de kısa bir değerlendirme yapan Bezircilioğlu, “Ben gücümü koltuktan alan birisi değilim. Ben birçok koltuğu ve yaşam konforumu bırakıp buraya geldim. Ben il başkanı koltuğundan güç almaya değil il başkanlığı koltuğuna güç katmaya geldim. Bana biçilen görev herkesi derleyip İYİ Parti’yi tek yumruk yapmaktı. Biz sorunları aşarak demokrasi mücadelesine devam edeceğiz. Diğer partileri bilmem ama İzmir’de nizami bir şekilde kongre yapılarak seçilen tek il başkanı benim. Diğer partilerde bir aday belirleniyor ve kongreye tek adaylı gidiliyor. Biz 5 adayla başlayıp 2 adayla kongremiz gerçekleştirdik. Bu noktada herkesi kucaklamak beni görevim. Tek ortak amacımız var. 15 Mayıs’ta yeni bir Türkiye’ye uyanmak. Böyle bir dinamizmin olduğu bir noktada İYİ parti daha çok içe yönelik bir iç enerji sergiledi. Pazar günü temayül yoklaması gerçekleştirildiğinde biz bu iç enerjiyi seçim attı mahallinde nasıl veririzin mücadelesini vereceğiz. Hiçbir parti tek yumruk değildir ama İYİ Parti tek yumruk olacak. Biz hiçbir ilçe ya da il başkanımızı atamayla getirmedik. Demokrasi iyidir ama her kongrenin bir kazananı olduğu kadar kaybedeni de var. Kırgınları var. Bu kongrelerin ardından biz aile aidiyetini sağlamak için söylüyoruz hep ‘Tek yumruk’ diye” diye konuştu.

İSTİFADA GEÇ KALDI

Geçtiğimiz hafta başlayan ‘ittifak ve Kılıçdaroğlu’ açıklamalarıyla dikkat çeken ve geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu’nun açıklamalarına da değinen Bezircilioğlu, “İttifak’ta bu saatten sonra hiçbir etki olmaz. Çünkü ittifak 3-6 Mart tarihinde çok önemli bir eşiği açtı. Yavuz Bey’in açıklamalarının kendisini bağladığını düşmüyorum ama istifada çok geç kaldığını düşünüyorum. Senin madem böyle bir niyetin vardı… Biz cumhurbaşkanı adayımızı ve yardımcılarını 6 Mart’ta ortaya koyduk. Madem şikâyetçiydin o gün istifa etmesini beklerdim. Açıklamaların ittifakın ruhuna zarar vereceğini düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

O GÜNÜ İPLE ÇEKİYORUZ

14 Mayıs’ta Millet İttifakı adayının kazanamaması durumunda 15 Mayıs’ta nasıl bir İYİ Parti ile karşılaşılacağı sorusunu da yanıtlayan Bezircilioğlu, şunları söyledi; “Ben o duruma çok ihtimal vermiyorum. Çünkü Perşembe’nin geleceği Çarşamba’dan bellidir. Görünen köy kılavuz istemez. 5 sene önce yüzde 52 oy almış Sayın Recep Tayyip Erdoğan son 5 senede 2,5 puan da mı kaybetmeyecek? O nedenle biz 15 Mayıs sabahından eminiz ve o günü iple çekiyoruz. 15 Mayıs’ta daha yeni daha yaşanabilir gençlerin yaşayabildiği bir Türkiye’nin, adaletin tecelli eden Türkiye’nin ilk günü olacak. Biz 15 Mayıs’ı başka bir gün olarak gömüyoruz.”

İZMİR İYİ PARTİ’NİN ÇIKIŞ NOKTASI OLACAKTIR

Genel seçimlerde vekil hedeflerini de açıklayan Bezircilioğlu, İYİ Parti ve İzmir bağlantısı kurarak “2. bölgede 5, 1. Bölgede 4 olmak üzere toplamda 9 milletvekili hedefimiz var. İzmir, solun kalesi falan değildir. CHP ile bir ittifakımız var ve hepimiz eşit olarak seçimlere gireceğiz. Birinci hedefimiz Millet İttifakı’nın adayını cumhurbaşkanı olarak seçtirmektir. Milletvekili seçimlerine eşit olarak gireceğiz. İzmir 81 il ilerisinde İYİ Parti’nin en kolay büyüyeceği siyasi iklime sahip kenttir. İzmir, İYİ Parti’nin çıkış noktası olacaktır” diye konuştu.

BENİ EN ÇOK KAYGILANDIRAN NOKTA…

Depremin gölgesinde yapılan seçimle ilgili çekincelerini de ortaya koyan Bezircilioğlu, “Ben Vali Bey’i ziyarete gittiğimde Gaziantep’ten bir miktar göç geleceğini söyledi. Ciddi bir akın var. Bizi kaygılandıran nokta şu: 11 vilayette seçim yapılacak. Nüfus yok. O nüfusun çoğu yok, o nüfusun çoğu diğer illerde Onlar kimin için oy verecek? İzmir’e göç ettiyse İzmir için mi yoksa Maraş için mi oy verecek? Ama bu seçimlerdeki en büyük soru işareti ve sıkıntı yaratacak durum bu” ifadelerini kullandı.

ÜLKEYİ LAYIK OLDUĞU ŞEKİLDE YÖNETECEK PARTİYİZ

Partisine ilişkin özeleştirilerine ilişkin soruya da yanıt veren Bezircilioğlu, “Türkiye’de en büyük 3 parti var. AK Parti, CHP ve biz. 5,5 yıldır Türkiye'ye umut olmuş, herkesin ensesinin karardığı bir dönemde kurulmuş, ucube sistemden kurtulması için umut olmuş bir partiyiz. Tabii ki siyasi partinin oturması için bir sürenin geçmesi lazım. Kolay değil. Rakiplerimizin biri 100 yıldır var, diğeri 20 yıldır ülkeyi yönetiyor. Bizim en büyük avantajımız, bu partiyi kuran kişiler herhangi bir ikbal beklentisi olmadan, torunlarının geleceğini düşünen cesur ve naif insanlar olması. Partimizin geçmişte siyaset yapan insanlar olduğu gibi siyasette bu partide başlayan bir kesim var. Bu bana göre büyük bir avantaj ancak siyaseten pişmemiş için bir süreç isteyen konu.  Genç bir partiyiz. İYİ Parti en az borcu olan ve seçmen kitlesinin eğitim düzeyi en yüksek olan parti. Bu parti kadroları ile bu ülkenin gelecek birkaç yıl içinde ülkeyi on yıllarca yönetecek ve ülkeyi layık olduğu şekilde yönetecek partidir"  dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.