TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti’de gergin kurultay! İYİ Parti Genel Başkanı kim olacak?

Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da gerçekleşen İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı, büyük bir heyecana sahne oldu. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti, yeni genel başkanını belirlemek için bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 20:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 20:15
Kaynak: İHA
İYİ Parti’de gergin kurultay! İYİ Parti Genel Başkanı kim olacak?

Kurultayın ilk turunda Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz genel başkanlık için yarıştılar.

İlk tur sonucunda Koray Aydın 472, Müsavat Dervişoğlu 370, Tolga Akalın 327 ve Günay Kodaz ise 2 oy aldı. İkinci turda ise Müsavat Dervişoğlu 570, Koray Aydın ise 565 oy alarak genel başkan adaylığı yarışında öne çıktılar.

Ancak hiçbir adayın salt çoğunluğa ulaşamaması nedeniyle seçim üçüncü tura kaldı. Bu turda Tolga Akalın adaylıktan çekilirken, destek veren delegeleri serbest bıraktı. Günay Kodaz da yarıştan çekilerek Koray Aydın'ı desteklediğini açıkladı.

Şimdi ise genel başkanlık yarışı, Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın arasında devam ediyor. İYİ Parti, yeni genel başkanını belirlemek üzere son tura ilerliyor.

Kurultay’da gerginlik: Rakibi için oy istedi, yuhalandı

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Günay Kodaz, rakibi Koray Aydın için oy istedi, o anların ardından salonda bulunan delegeler tarafından yuhalandı.

İYI Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayında başkanlık seçimi devam ediyor. Seçimin ikinci turunda 3 oy alan Genel Başkan Adayı Günay Kodaz, rakibi Koray Aydın için oy istedi. Kodaz, Aydın için oy istemesinin ardından salonda hazır bulunan delegeler tarafından yuhalandı. Delegeler tarafından yuhalanan Kodaz, salonu terk etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.