TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koray Aydın kimdir? İYİ Parti Genel Başkan adayı Koray Aydın hangi görevlerde bulundu?

Sosyal medyada siyasetle ilgilenen kullanıcılar, İYİ Parti'deki genel başkanlık seçimine aday olan Koray Aydın'ın kim olduğunu merak ediyor. Koray Aydın'ın hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler araştırılıyor. İYİ Parti Genel Başkan adayı Koray Aydın kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 14:35
Kaynak: HABER MERKEZİ
Koray Aydın kimdir? İYİ Parti Genel Başkan adayı Koray Aydın hangi görevlerde bulundu?

Meral Akşener'in kurultayda aday olmayacağını açıklamasının ardından iki kişi genel başkanlık için adaylığını açıkladı. Bu adaylardan biri Koray Aydın. Peki, Koray Aydın kimdir? İYİ Parti Genel Başkan adayı Koray Aydın hangi görevlerde bulundu?

KORAY AYDIN KİMDİR?

Koray Aydın, 5 Aralık 1955'te Trabzon'un Yomra ilçesinin Özdil köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini babası Halil İbrahim Aydın'ın görevi sebebiyle Anadolu'nun farklı yerlerinde tamamladı. 1978'de Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina-Elektrik Fakültesi'nden Makine Mühendisi olarak mezun oldu.

KORAY AYDIN KİMDİR

KORAY AYDIN HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

Siyasete genç yaşta atılan Aydın, 1999-2001 arasında Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak görev yaptı. Bir dönem Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreterliği görevini üstlendi. 2015 Türkiye genel seçimlerinden sonra TBMM Başkanvekili olarak seçildi.

1991-1995 arasında Trabzon, 1999-2002 arasında Ankara, ve 2007-2015 arasında tekrar Trabzon milletvekili olarak görev yaptı. Ancak, 2015 Türkiye genel seçimlerinde milletvekilliği koltuğunu kaybetti.

2012'deki Milliyetçi Hareket Partisi 10. Büyük Olağan Kongresi'nde Devlet Bahçeli'ye karşı genel başkanlık için yarıştı ancak kaybetti. 2015'te MHP Üst Kurul Delegeleri tarafından istenen Olağanüstü Kurultay sürecinde yeniden Genel Başkanlığa adaylığını açıkladı.

25 Ekim 2017'de kurulan İYİ Parti'ye katıldı ve partinin kurucular kurulunda yer aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.