TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul seçim sonuçları 2024: İstanbul seçim sonuçları ne zaman belli olacak? İstanbul’da kim kazandı, hangi parti ne kadar oy aldı?

Türkiye, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için 81 ilde sandık başına gitti. Bu seçimlerde en çok merak edilen illerden biri olan İstanbul'da ise 11 milyon 314 bin 516 seçmen oy kullandı. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasaklarını kaldırmasının ardından İstanbul'dan ilk sonuçlar düşmeye başladı. İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2024 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2024 00:37
Kaynak: HABER MERKEZİ
İstanbul seçim sonuçları 2024: İstanbul seçim sonuçları ne zaman belli olacak? İstanbul’da kim kazandı, hangi parti ne kadar oy aldı?

Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen, 31 Mart'ta yerel yöneticilerini belirlemek için sandık başına gitti. Seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın yanı sıra il genel meclisi üyeliği ve belediye meclis üyeliği için de oylar kullanıldı. Toplamda 34 siyasi partinin adaylarının yarıştığı seçimlerde ülke genelinde 206 binden fazla sandık kuruldu. İstanbul yerel seçim sonuçlarına ilişkin tüm detaylar haberimizde…

istanbul yerel seçim sonuçları

İSTANBUL’DA KİM KAZANDI, HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALDI?

31 Mart 2024 yerel seçiminde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhur İttifakı'nın AK Partili adayı Murat Kurum ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu dahil olmak üzere 22 parti adayı ve 27 bağımsız aday yarıştı. Türkiye genelinde 81 ilde gerçekleştirilen yerel seçimlerde, İstanbul özellikle büyük ilgi gördü. İstanbul'da toplamda 11 milyon 314 bin 516 seçmen oy kullandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim yasaklarını kaldırmasının ardından İstanbul için ilk sonuçların gelmeye başladığını duyurdu.

istanbul yerel seçim

KURUM MU, İMAMOĞLU MU?

31 Mart 2024'te gerçekleşen yerel seçimlerle birlikte İstanbul'un yeni belediye başkanı ve meclis üyeleri belirleniyor. Adaylar ve partiler arasındaki oy oranları büyük bir merakla takip ediliyor.

Güncel olmayan verilere göre, İstanbul'daki yerel seçimde son durum şu şekilde:

CHP - Ekrem İmamoğlu / % 50.82

AK Parti - Murat Kurum / % 40.28

YEREL SEÇİM SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN BU LİNKE TIKLAYABİLİRSİNİZ

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.