TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnce'nin adaylıktan çekilmesi hangi adaya fayda sağlar?

Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tanju Tosun, Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinin diğer 3 adaydan hangisine yarar sağlayacağını anlattı

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2023 11:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İnce'nin adaylıktan çekilmesi hangi adaya fayda sağlar?

KEMAL ÖZKURT/ÖZEL HABER

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi gündeme bomba gibi düştü. İnce, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın açıklamasında Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı. İnce'nin adaylıktan çekilmesinin seçimlerde nasıl bir etki yaratacağı konusunda görüşlerine başvurduğumuz Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tanju Tosun, "İnce'nin adaylıktan çekilmesi Kemal Bey'in ilk turda Cumhurbaşkanı olma ihtimalini yükseltti" dedi. 

BU DURUM KILIÇDAROĞLU'NA YARADI
Muharrem İnce'nin, son bir ay içinde belirli bir trendde oy oranının düştüğünü dile getiren Tosun, "Sayın İnce'nin oy oranı düşse de yine de yüzde 2 civarında azımsanamayacak derecede potansiyeli vardı. Bu yüzde 2'lik kısmın da seçim ikinci tura kalırsa Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceği yönündeydi. Buradan bir çıkarım yaparsak eğer İnce'nin istifasından sonra yarıya yakın bir seçmenin Kemal Bey'e yöneleceğini düşünüyorum. Dolayısıyla son yapılan anketlerde oy makasının az olduğunu da göz önünde bulundurursak bu durum Kemal Bey'in avantajına oldu. Ayrıca, Sayın İnce herhangi bir adayın desteklenmesi yönünde bir telkinde bulunmadı. bu yüzden herhalde İnce seçmeni de kaderiyle baş başa bırakıldı" diye belirtti. 

İNCE'NİN KARİYERİNİ PARTİSİ BELİRLEYECEK
İnce'nin aldığı bu kararın siyasi hayatını nasıl etkileyeceği konusunda açıklamalarda bulunan Tosun, "Şu anda bu nötr bir durum. Çünkü partisi yola devam ediyor ve partisi için her evden bir oy istiyor. Dolayısıyla burada İnce'nin siyasal kariyerini Memleket Partisi'nin seçimlerde alacağı oy belirleyecek. Araştırmalara göre düşük de olsa bir miktar oyu var ama muhtemelen ulusal barajın altında kalacak. Sayın İnce her koşulda memeleket partisi genel başkanı olarak yola devam etme iradesini gösteriyor" diye konuştu.

OY PUSULALARI DEĞİŞECEK Mİ? 

Öte yandan, İnce'nin adaylıktan çekilmesinin ardından basılan oy pusulaları ne olacağı hakkında da bilgiler veren Tosun, "Oy pusulaları basıldı. Basıldıktan sonra değiştirilmesi diye bir şey söz konusu değil. Vatandaşların oy pusulalarında İnce'ye verecekleri oylar da geçersiz sayılacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.