TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir dönem etkin isimlerinden olan Mehmet Sevigen, Türkiye yerel seçimlerinde CHP’lilerin yönetime tepki olarak 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası başlatacağını iddia etti. Mehmet Sevigen kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2024 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 09:54
Kaynak: HABER MERKEZİ
Eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi ile başladığı siyasi hayatında birçok önemli pozisyonda sorumluluk üstlenen ve gerek faaliyetleri gerek de özel yaşamıyla dikkatleri üzerine çeken Mehmet Sevigen kimdir? Türkiye eski Devlet Bakanı olan ve milletvekili olarak da geçtiğimiz yıllarda mecliste düşüncelerini ifade eden Mehmet Sevigen hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Mehmet Sevigen kimdir?

Mehmet Sevigen, Türk siyasetinin önemli isimlerinden biridir. 4 Temmuz 1954 tarihinde Malatya'nın Arapgir isimli ilçesinde doğan Sevigen, gençliğinde babasının inşaat ve yapı işlerinde çalıştı. Siyasi kariyerine 1976'da Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) başladı. Ancak CHP'nin 12 Eylül Darbesi'nde kapatılmasının ardından, 1985'te Rahşan Ecevit tarafından kurulan Demokratik Sol Parti'ye (DSP) geçiş yaptı ve burada İstanbul İl Başkanlığı görevini üstlendi. DSP'den ayrıldıktan sonra ise tekrar CHP'ye katılarak siyasi kariyerine devam etti. Mehmet Sevigen'in siyasi hayatındaki en önemli dönemlerden biri, Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanı olduğu döneme denk gelmektedir. Bu süreçte İstanbul Milletvekilliği ve Tansu Çiller'in Başbakanlığındaki 52. hükümette Devlet Bakanlığı gibi önemli görevler üstlendi. Ancak 2010 yılında parti yönetiminde değişiklikler yaşanmasıyla birlikte, Sevigen'in parti içindeki etkisi azaldı ve sonunda 2021 yılında ihraç edildi. Sevigen'in siyasi yaşamındaki bazı olaylar, tartışmalara neden oldu. Örneğin, 2009 yerel seçimleri için aday belirleme sürecinde ortaya atılan bazı iddialar, Mehmet Sevigen'in istifa etmesine neden oldu. Ancak Sevigen, bu iddiaları reddetti ve istifasının ardında parti içi ve kamuoyundan gelen baskılar olduğunu belirtti. Mehmet Sevigen, siyasi kariyeri boyunca önemli roller üstlendi ve Türk siyasetinde aktif olarak yer alan bir isimdir.

Mehmet Sevigen kaç yaşında?

1954 yılında dünyaya gelen Mehmet Sevigen, 69 yaşındadır.

Mehmet Sevigen hangi bakanlık yaptı?

Mehmet Sevigen, 5 Ekim 1995 - 6 Mart 1996 tarihleri arasında Türkiye Devlet Bakanı olarak çalıştı.

Mehmet Sevigen Twitter (X) hesabının adı nedir?

Mehmet Sevigen, “sevigen_mehmet” kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.

Mehmet Sevigen evli mi?

Mehmet Sevigen, Gülay Sevigen ile evlidir ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.