TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deva Partisi Başkanı Ali Babacan kimdir? Ali Babacan kaç yaşında nereli?

İstanbul Samandıra'daki Ebubekir Sıddık Camii'nde Cuma namazı sonrasında protesto edilmesiyle gündeme gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan kimdir? Ali Babacan kaç yaşında, nereli?

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2024 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2024 15:28
Kaynak: HABER MERKEZİ
Deva Partisi Başkanı Ali Babacan kimdir? Ali Babacan kaç yaşında nereli?

İstanbul Samandıra'daki Ebubekir Sıddık Camii'nde Cuma namazı sonrasında DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a karşı bir protesto yaşandı. Cami bahçesinde vatandaşlarla sohbet eden Babacan'a tepki göstermek amacıyla caminin çatısına çıkan bir kişi, şaşkınlık yarattı. Konuyla ilgili gündeme gelen Ali Babacan merak konusu oldu. Peki, Ali Babacan kimdir? Ali Babacan nereli? Ali Babacan kaç yaşında? Deva Partisi Ali Babacan hakkında merak edilenler haberimizde…

ALİ BABACAN KİMDİR?

Ankara'da 4 Nisan 1967 tarihinde dünyaya gelen Ali Babacan, Hilmi Babacan ve Güner Babacan çiftinin oğludur. Gençlik yıllarından itibaren aile işine katılan Babacan, dedesinin başlattığı işte çalışmaya başlamıştır.

TED Ankara Koleji'ni birincilikle tamamlayan Babacan, lisans eğitimine Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde devam etmiş ve bu bölümden 1989 yılında 4.00 üzerinden 4.00 ortalamayla üniversite birincisi olarak mezun olmuştur.

1990 yılında Fulbright bursu kazanarak Amerika Birleşik Devletleri'ne giden Ali Babacan, 1990-1992 yılları arasında Northwestern University Kellogg School'da işletme dalında yüksek lisans (MBA) yapmıştır.

Yüksek lisans çalışmalarında pazarlama, organizasyon davranışı ve uluslararası iş idaresi konularında uzmanlaşan Babacan, 1992-1994 yılları arasında finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapmıştır.

Ankara'ya dönüşünden sonra aile şirketinin başına geçen Ali Babacan, 2001 yılında AK Parti'nin kurucu üyesi olarak siyasete atılmıştır. 58. ve 59. Hükümetlerde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini üstlenmiştir.

Dışişleri Bakanlığı görevini üstlendikten sonra, 2008'deki ekonomik krizin ardından 2009 yılında Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olmuştur. 28 Ağustos 2015'e kadar Başbakan Yardımcılığı görevini sürdüren Babacan, aynı zamanda 22., 23., 24. ve 26. Dönemlerde TBMM'de Ankara milletvekilliği yapmıştır.

13 yıl boyunca kesintisiz bakanlık görevini sürdüren Ali Babacan, 8 Temmuz 2019'da AK Parti'den istifa etmiş ve Türkiye'nin geleceği için yeni bir siyasi parti oluşturma çalışmalarına başladığını açıklamıştır.

1995 yılında Zeynep Babacan ile evlenen Ali Babacan'ın Kerem, Dilara ve Emir adlarında üç çocuğu bulunmaktadır.

ALİ BABACAN HANGİ OKULDAN MEZUN?

1989 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur.

ALİ BABACAN'IN DEDESİ KİMDİR?

Merak edilen sorular arasında bir diğeri ise Ali Babacan’ın dedesi kimdir sorusu. Ali Babacan’ın dedesi Bahattin Erbil’dir. Ali Babacan’ın annesinin babasıdır. Bahattin Erbil, 1901 yılanda Çorum’da dünyaya gelmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.