TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni CHP Genel Başkanı Özgür Özel kimdir, aslen nereli?

CHP 38. Olağan Kurultayı'nda ikinci tura kalan seçinde kazanan isim Özgür Özel oldu. Peki CHP yeni genel başkanı Özgür Özel kimdir, kaç yaşında?

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 14:47
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yeni CHP Genel Başkanı Özgür Özel kimdir, aslen nereli?

38. Olağan Kurultay'ın ardından Özgür Özel, CHP'nin yeni genel başkanı olarak belirlendi. 2. tura kalan seçimlerde rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nu 276 oy farkla geride bırakarak Özgür Özel, CHP'nin yeni lideri oldu. Peki, Özgür Özel kimdir, kaç yaşında?  Özgür Özel'in hayatı ve siyasi kariyeri hakkında merak edilen detaylar haberimizde…

ÖZGÜR ÖZEL KİMDİR?

Özgür Özel, 21 Eylül 1974 tarihinde Manisa'da doğan bir Türk siyasetçi, eczacı ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin mevcut genel başkanıdır. Türkiye'deki ana muhalefet lideri olarak görev yapmaktadır.

Siyasi kariyerine 2011 yılında başlayan Özgür Özel, TBMM'de Manisa milletvekili olarak görev yapmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde, 24 Haziran 2015 tarihinden 3 Haziran 2023 tarihine kadar grup başkanvekili olarak görev aldı ve CHP'nin TBMM'deki çalışmalarını yönlendirdi. 3 Haziran 2023 tarihinde ise parti grubu tarafından Cumhuriyet Halk Partisi TBMM grup başkanı olarak seçildi. 5 Kasım 2023 tarihindeki 38. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda, Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı 276 oy farkla CHP genel başkanı olarak seçildi.

1999 yılında serbest eczacılık kariyerine başlayan Özgür Özel, Manisa Eczacı Odası'nda 2001-2007 yılları arasında bir dönem genel sekreterlik ve iki dönem oda başkanlığı görevlerini üstlendi. Aynı dönemde Manisa Akademik Odalar Birliği'nde dönem sözcülüğü ve başkanlığı görevlerini üstlendi. Uluslararası Eczacılık Federasyonu, Avrupa Birliği Eczacılık Grubu ve Avrupa Eczacılık Forumu gibi uluslararası örgütlere üyeliği bulunan Özel, 2007-2011 yılları arasında Türk Eczacıları Birliği'nde bir dönem saymanlık, iki dönem genel sekreterlik görevlerini yürüttü. Aynı dönemde Manisa'yı temsilen TBMM'ye milletvekili seçildi ve görev yaptığı dönemlerde Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, CHP Cezaevleri İzleme ve İnceleme Komisyonu, CHP Üniversitelerin ve Öğrencilerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu ve TBMM Soma Maden Araştırma Komisyonu gibi önemli görevler üstlendi.

ÖZGÜR ÖZEL EŞİ NE İŞ YAPAR?  

Özgür Özel eşi Didem Özel 1998 yılında nikah masasına oturmuştur. Özel’in eşi Didem Özel Eczacılık da yapıyor.

ÖZGÜR ÖZEL NE ZAMAN EVLENDİ?

Özgür Özel eşi Didem Özel 1998 yılında nikah masasına oturdu ve çiftin İpek adında bir kızları var.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.