TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman kimdir?

Siyasi faaliyetlerini Kıbrıs’ta Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı olarak sürdüren Tufan Erhürman kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2024 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 16:07
Kaynak: HABER MERKEZİ
Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman kimdir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin önde gelen isimlerinden biri olan Tufan Erhürman, siyasi yaşamı boyunca birçok önemli pozisyonda sorumluluk üstlendi. Milletvekili olarak görev aldığı dönemde çok sayıda faaliyette bulunan Erhürman, başbakan olarak da ülkesine hizmet etti. Günümüzde Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı sıfatıyla çalışmalarını sürdüren Tufan Erhürman kimdir? Birlikte inceleyelim.

Tufan Erhürman kimdir?

Tufan Erhürman, 1970 yılında dünyaya geldi. Orta ve lise eğitimini Türk Maarif Koleji'nde tamamlayan Erhürman, 1988 yılında Ankara Üniversitesi'nde Hukuk alanında eğitimi aldı. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini de Ankara Üniversitesi'nde tamamladı. Doktora tezini "İdarenin Yargı Dışı Denetimi ve Ombudsman" başlığıyla sundu. Kariyeri boyunca çeşitli üniversitelerde kamu hukuku dersleri veren Tufan Erhürman, 2008-2010 yılları arasında Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın müzakere heyetinde görev yaptı.

Tufan Erhürman siyasi kariyerine ne zaman başladı?

2008-2010 yılları arasında Kıbrıs Sorunu müzakerelerinde aktif rol alan Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı'nda görev alarak Türkiye'de ombudsman makamının kurulmasına katkıda bulundu. 2013 genel seçimlerinde Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)-Birleşik Güçler Lefkoşa milletvekili seçildi. Parlamentoda dört partinin anayasa değişiklikleri üzerinde uzlaşması sürecine liderlik etti. Ancak öneri, 2014'teki referandumda yüzde 62,3'lük bir oyla reddedildi. Bu olaydan bir yıl sonra Erhürman, 2015 yılında partisinin genel sekreterliğine getirildi. 2018 genel seçimlerinde CTP Lefkoşa Milletvekili olarak yeniden seçildi. Halkın Partisi, Toplumcu Demokrasi Partisi ve Demokrat Parti ile dörtlü bir koalisyon kurma amaçlı görüşmelere başladı. Koalisyon görüşmelerinin başarılı olmasının ardından 30 Ocak 2018'de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından hükümeti kurma görevi verilen Tufan Erhürman, 2 Şubat'ta hükümetin kurulmasıyla birlikte başbakanlık görevine başladı. Erhürman Hükümeti, 8 Mayıs 2019'da Demokrat Parti'den Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın istifası ve Halkın Partisi'nin hükümetten çekilmesi sonucunda düştü. Tufan Erhürman, bu gelişmenin ardından 9 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı'na istifasını sundu.

Tufan Erhürman kaç yaşında?

1970 yılında dünyaya gelen Tufan Erhürman, 54 yaşındadır.

Tufan Erhürman Twitter (X) hesabının adı nedir?

Tufan Erhürman, “tufanerhurman” kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.

Tufan Erhürman Instagram hesabının adı nedir?

Tufan Erhürman, “erhurman” kullanıcı adı ile Instagram hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.