TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta kimdir?

Siyasi hayatını İYİ Parti çatısı altında sürdüren Erhan Usta kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2024 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 14:56
Kaynak: HABER MERKEZİ
İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta kimdir?

Uzun yıllardır siyasi arenada aktif bir şekilde faaliyette bulunan Erhan Usta, İYİ Parti çatısı altında birçok çalışmaya imzasını atıyor. Siyasi kariyeri boyunca birçok önemli pozisyonda sorumluluk üstlenen Usta, deneyimli bir siyasetçi olarak karşımıza çıkıyor. Günümüzde İYİ Parti Grup Başkanvekili olarak görev alan Erhan Usta kimdir? Erhan Usta hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Erhan Usta kimdir?

Erhan Usta, 17 Temmuz 1966 tarihinde Samsun'un Havza isimli ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına memleketinde başlayan Usta, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun oldu ve ardından ABD'de (Amerika Birleşik Devletleri) Northeastern Üniversitesi'nde İktisat Politikası ve Planlama dalında master derecesi aldı. Erhan Usta şu anda Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde İktisat Anabilim Dalında doktora çalışmalarına devam etmektedir.

Erhan Usta siyasi kariyerine nerede başladı?

Siyasi kariyerine Devlet Planlama Teşkilatı'nda başlayan Erhan Usta, uzman yardımcısı olarak görev aldıktan sonra uzman, daire başkanı, genel müdür ve müsteşar yardımcısı olarak çeşitli görevlerde bulundu. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Samsun milletvekili olarak seçildi ve iki yıl süreyle MHP grup başkanvekilliği yaptı. Ancak, 16 Ocak 2019'da MHP ve AK Parti'nin yerel seçim ittifakına ilişkin yaptığı açıklama nedeniyle partisinden ihraç edildi. Buna rağmen, 2019 yerel seçimlerinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağımsız aday olarak katıldı ve önemli bir oy oranı elde etti.

Erhan Usta İYİ Parti’ye ne zaman katıldı?

Erhan Usta, 9 Eylül 2020 tarihinde İYİ Parti'ye katıldı. Daha sonra partinin ekonomi politikaları başkanlığı görevine getirildi ve 7 Kasım 2021'de Lütfü Türkkan'ın istifasının ardından boşalan İYİ Parti Grup Başkanvekilliği'ne seçildi. Usta, Ankara'da düzenlenen törenle rozetini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den aldı.

Erhan Usta kaç yaşında?

1966 yılında dünyaya gelen Erhan Usta, 57 yaşındadır.

Erhan Usta Twitter (X) hesabının adı nedir?

Erhan Usta, “55erhanusta” kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.