TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Merve Doğan'dan Buca cezaevi değerlendirmesi

Buca Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Merve Doğan, cezaevinin yıkılmasıyla oluşan alanın bir rekreasyon projesiyle değerlendirilmesini önerdi

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2023 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
CHP'li Merve Doğan'dan Buca cezaevi değerlendirmesi

Buca'da kangren hâline gelen cezaevi sorununun, binanın yıkımıyla çözülmesinin ardından alanın nasıl kullanılacağı tartışmaları başlamıştı. Buca Belediyesi Meclisi toplantılarında yaptığı konuşmalarda, en başından beri bölgenin, Bucalıların nefes alabileceği bir yeşil alan olması gerektiğini savunan, bunun için yerel sivil toplum kuruluşlarıyla da toplantılar yaparak kolektif bir anlayış oluşturmaya çalışan Doğan, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cezaevinin yıkımının tamamlanmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bölgede yapılaşmanın önünü açan bir imar planı değişikliğinin önünü açtı. Buca büyük tepkisini çeken plan mahkeme kararıyla iptal edildi. Böylece, halkın kullanımında bir yeşil alan oluşturulmasının önünde bir engel kalmadı.

Bakanlığın kararı hakkında değerlendirmelerde bulunan Merve Doğan, "Mahkemenin kararı Buca halkı açısından son derece sevindirici. En başından beri, bunun Buca'ya bir yeşil alan kazandırılması için büyük bir fırsat olduğunu dile getiriyoruz. İzmir'de nüfusun en yüksek olduğu bölgelerden olan Buca'da, halkın hizmetinde Hasanağa Bahçesi dışında böyle bir yer ne yazık ki yok. Şimdi bunu hep birlikte hayata geçirebiliriz." diye konuştu.

"Aktif bir dinlenme alanı"

CHP'li Doğan, kullanılabilecek kısmın normal bir parktan ziyade aktif dinlenme alanı yapılmasına daha uygun olduğunu belirterek, "Artık yeşil alan üzerine konuşmalı, alanı nasıl daha verimli kullanacağımız hakkında tartışmalıyız. Şehir plancısı arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde rekreasyon alanı olarak kullanılmasının uygun olduğunu tespit ettik. Başta gençler olmak üzere, Bucalıların hem spor yapabileceği hem etkinlikler gerçekleştirebileceği bir eğlence ve dinlenme alanı öneriyorum. Böyle bir proje, olası  Gelin bunu hep birlikte masaya yatıralım, Buca için en doğrusunu hayata geçirelim." ifadelerini kullandı.

Zeren Ertaş önerisi

Merve Doğan, oluşturulacak rekreasyon alanında Aydın'daki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda, arızalı asansörün düşmesi neticesinde yaşamını yitiren Zeren Ertaş adlı öğrencinin isminin yaşatılmasını da önerdi. Doğan, "Buca, bir öğrenci şehri. Yeni yapılacak alandan da en çok gençler yararlanacak. Ne yazık ki, iktidara sahip olanların gençlerden başka pek çok önceliği olduğu ve yetki verdikleri kişiler liyakat sahibi olmadığı için Aydın'da bir faciaya tanık olduk. Gencecik bir öğrenciyi, Zeren Ertaş'ı arızalı asansörün düşmesiyle kaybettik. Zeren ve onun gibi genç arkadaşlarımıza verdiğimiz değerin ifadesi, Zeren'in hiç unutulmaması ve benzer hadiselerin bir daha yaşanmaması için onun ismini yaşatmalıyız. Gelin yeşil alanı herkese huzur verecek bir yer hâline getirelim, ismini de ‘Zeren Ertaş Rekreasyon Alanı’ koyalım." dedi.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Cezaevi alanında yeni gelişme: Yargıdan bakanlığa bir veto daha

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.