TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Urla’nın yeni başkanı belli oldu

Geçtiğimiz hafta CHP Genel Merkezi’nin talimatıyla görevden alınan Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur’un yerine ilçe başkanı olarak atanan isim belli oldu

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2023 17:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP Urla’nın yeni başkanı belli oldu

TENZİLE AŞÇI/KULİS HABER

CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur ve yönetimi, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Toplantısında Genel Merkez kararıyla görevden alınmıştı. Urla ilçe başkanı ve yönetiminin görevden alınmasından yaklaşık bir hafta sonra ilçenin yeni başkanı belli oldu. Parti tüzüğüne göre ilçeye önce kayyım yönetimi atanıp ardından kongre yapılması gerekirken seçim dönemi nedeniyle ilçeye, CHP Urla’yı seçime götürecek yeni başkan ve yönetimi atandı. Edinilen bilgilere göre; CHP Urla’da Hakan Özbadur’dan boşalan koltuğa CHP Urla Gençlik Kolları Başkanı Pelin Karasakal Urla ilçe başkanı olarak atandı.

SEÇİM VE SANDIK GÜVENLİĞİ DE MASADA

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda ayrıca, 14 Mayıs seçimlerinde seçim ve sandık güvenliği konusunun da gündeme geldiği öğrenildi. Toplantıda, seçim sürecinde yapılacaklar ile ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu ifade edilirken CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun saha çalışmalarına hız verilmesi, hane ve STK ziyaretlerinin artırılması talimatı verdiği belirtildi.

ADAY ADAYLARI GÜNDEMDE

Toplantıda, ayrıca CHP İzmir’den milletvekili olmak için aday adayı olan 193 ismin de gündeme geldiği öğrenildi. İttifaktan kontenjan olarak gösterilecek adaylar ve dış illerden İzmir’e yazılacak isimler merak edilirken Başkan Aslanoğlu’nun konuya ilişkin net konuştuğu ve saha çalışmalarında ‘milletvekili profilleri çıkarın’ dediği ve buna göre vekillik için yol haritasının belirlenmesi gerektiğini söylediği ileri sürüldü. Toplantıda ayrıca, kadın aday adaylarını lisede hangi sıraya yazılacağı konusunda da fikir alışverişinde bulunulduğu öğrenildi.

ATAMA İHTİMALİNE KARŞI…

Toplantıda ayrıca il yönetim üyelerinin milletvekilliği belirleme sürecinde, aday olacak isimlerin partiye kentte emek vermiş ve kenti iyi bilen isimlerin olması gerektiğinin vurgulandığı süreçte kesin bir dille dışarıdan atamaya karşı çıkılmasının önemi konusunda ortak fikir beyan edildiği iddia edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.