TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#CHP Genel Merkezi

CHP Genel Merkezi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, CHP Genel Merkezi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Torbalı’da o sandıklar ilçenin kaderini belirleyecek Haber

Torbalı’da o sandıklar ilçenin kaderini belirleyecek

TENZİLE AŞÇI/KULİS HABER CHP Genel Merkezi’nin kurultay kararının ardından kongreler için hazırlıklara başlanırken geçtiğimiz haftalarda üye listelerinin de kesinleşmesiyle birlikte mahalle delege seçimleri heyecanı başladı. İzmir’de bugün ilçede mahalle delege seçimleri için sandıklar kurulurken gözler, sandıklardan çıkacak sonuçlara çevrildi.  Öte yandan; İzmir’de delege seçimleri merak edilen ilçelerden biri olan Torbalı’da bugün ilçenin iki büyük mahallesi olan Ertuğrul ve Tepeköy Mahalleleri'nde delege seçimleri için saat 20.00-23.00 arasında sandıklar kurulacak. Parti içi yarışın en yoğun olduğu ilçelerden olan Torbalı’da bugün kurulacak iki sandıkta da çift listeli yarışın geçeceği öğrenildi. Bugün ilçede 55 delegenin belirleneceği ifade edilirken ilçe genelinde çift listeli yarışın beklendiği ancak delege seçimlerinin ilk birkaç gününde sandıklardan çıkacak sonuçların ilçedeki diğer mahallerdeki yarışta da belirleyici olacağı belirtildi. Torbalı’da seçimin mevcut ilçe başkanı Övünç Demir ve Mesut Güler arasında geçmesinin beklendiği ifade edilirken Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’in Güler’i desteklediği ileri sürüldü. SON SEÇİMLER 12 TEMMUZ’DA Torbalı’da delege seçimleri için son gün ise 12 Temmuz Çarşamba olarak belirlendi. İlçede delege seçimi için sandık kurulacak son mahalleler ise Pamukyazı, 19 Mayıs, Subaşı, Tulum, Naime, Kırbaş ve Atalan Mahalleleri olacak. 

Karabağlar'da hareketlilik: Gözler o iki ismin kararında Haber

Karabağlar'da hareketlilik: Gözler o iki ismin kararında

TENZİLE AŞÇI/KULİS HABER 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından siyasi partilerde iç hareketlilik başladı. Seçimin hemen ardından CHP’de istifa ve değişim ifadeleri duyulmaya başlanırken geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Parti Meclisi (PM) toplantısında seçimler nedeniyle ertelenen kurultay süreci resmi olarak başlatılmıştı. Kararın ardından; mahalle delege seçimleri ilçe ve il kongreleri için takvim belirlenirken Temmuz’da ilçe kongreleri için start verilecek. Öte yandan; CHP İzmir’de şimdiden kulislerde adaylık hareketliliği başladı. Merak edilen ilçelerin başında da geçtiğimiz Şubat ayında başkan değişimi yaşanan Karabağlar oldu. Karabağlar’da mevcut ilçe başkanı Mehmet Türkbay’ın milletvekili adaylığı için istifa etmesinin ardından CHP Genel Merkez tarafından ilçe başkanı olarak atanan Bülent Sözüpek atanmıştı. GÖZLER DELEGE KARARINDA Sözüpek’i kongrede başkan adayı olup olmayacağı merak edilirken edinilen bilgilere göre; Başkan Sözüpek adaylık konusunda henüz net kararını vermedi ve nihai karar için delegasyonun adaylığı konusundaki tavrını baz alacak. Şubat ayında, mevcut ilçe başkanı Mehmet Türkbay’ın milletvekili adaylığı için istifa etmesinin ardından CHP Genel Merkez tarafından ilçe başkanı olarak atanan Sözüpek, atanmasının ardından hem Karabağlar hem de İzmir Büyükşehir meclis üyeliği görevlerinden istifa etmişti. Sözüpek, ilçe başkanlığı görevine atanmasının ardından 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerini atlatırken Karabağlar’da CHP ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyları artmıştı. Delegenin, Sözüpek’in olası adaylığında seçim performansının etkili olacağı ifade edilirken Sözüpek’in yeniden aday olması noktasında örgütün olumlu görüş vermesi bekleniyor. TÜRKBAY ADAY OLACAK MI? Öte yandan; milletvekilliği adaylığı için ilçe başkanlığından istifa eden ancak vekil aday listesine giremeyen Türkbay’ın da kongrede aday olup olmayacağı merak edilirken Türkbay’ın ilçe başkanlığını düşünmediği ve aday olmayacağı öğrenildi. Parti kulislerinde Türkbay’ın 2024 yerel seçimlerinde belediye başkanlığına aday olacağı konuşulurken Türkbay’ın konuya ilişkin herhangi bir beyanı olmadı.

CHP Urla’nın yeni başkanı belli oldu Haber

CHP Urla’nın yeni başkanı belli oldu

TENZİLE AŞÇI/KULİS HABER CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur ve yönetimi, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Toplantısında Genel Merkez kararıyla görevden alınmıştı. Urla ilçe başkanı ve yönetiminin görevden alınmasından yaklaşık bir hafta sonra ilçenin yeni başkanı belli oldu. Parti tüzüğüne göre ilçeye önce kayyım yönetimi atanıp ardından kongre yapılması gerekirken seçim dönemi nedeniyle ilçeye, CHP Urla’yı seçime götürecek yeni başkan ve yönetimi atandı. Edinilen bilgilere göre; CHP Urla’da Hakan Özbadur’dan boşalan koltuğa CHP Urla Gençlik Kolları Başkanı Pelin Karasakal Urla ilçe başkanı olarak atandı. SEÇİM VE SANDIK GÜVENLİĞİ DE MASADA Yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda ayrıca, 14 Mayıs seçimlerinde seçim ve sandık güvenliği konusunun da gündeme geldiği öğrenildi. Toplantıda, seçim sürecinde yapılacaklar ile ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu ifade edilirken CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun saha çalışmalarına hız verilmesi, hane ve STK ziyaretlerinin artırılması talimatı verdiği belirtildi. ADAY ADAYLARI GÜNDEMDE Toplantıda, ayrıca CHP İzmir’den milletvekili olmak için aday adayı olan 193 ismin de gündeme geldiği öğrenildi. İttifaktan kontenjan olarak gösterilecek adaylar ve dış illerden İzmir’e yazılacak isimler merak edilirken Başkan Aslanoğlu’nun konuya ilişkin net konuştuğu ve saha çalışmalarında ‘milletvekili profilleri çıkarın’ dediği ve buna göre vekillik için yol haritasının belirlenmesi gerektiğini söylediği ileri sürüldü. Toplantıda ayrıca, kadın aday adaylarını lisede hangi sıraya yazılacağı konusunda da fikir alışverişinde bulunulduğu öğrenildi. ATAMA İHTİMALİNE KARŞI… Toplantıda ayrıca il yönetim üyelerinin milletvekilliği belirleme sürecinde, aday olacak isimlerin partiye kentte emek vermiş ve kenti iyi bilen isimlerin olması gerektiğinin vurgulandığı süreçte kesin bir dille dışarıdan atamaya karşı çıkılmasının önemi konusunda ortak fikir beyan edildiği iddia edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.