TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İzmir’de süreç resmen başladı

Geçtiğimiz haftalarda alınan kurultay kararının ardından bugün üye listeleri askıya çıktı ve kongre süreci resmen başladı

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2023 11:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP İzmir’de süreç resmen başladı

ŞÜKRAN ŞEYMANUR ARSLAN

Seçimlerin ardından iç hareketliliğin başladığı CHP’de Parti Meclisi’nin geçtiğimiz haftalarda aldığı kurultay kararıyla birlikte il ve ilçelerde de kongre heyecanı başlamıştı.

Delege seçimleri ile ilçe ve il kongreleri takvimi açıklanmasının ardından örgütte delege ve başkanlık kulisleri de hareketlilik kazandı.

Öte yandan; mahalle delege seçimleri öncesinde bugün CHP Genel Merkezi, her ilçede askıya çıkması için üye listelerini il başkanlıklarına gönderdi ve üye listeleri askıya çıktı. 21 Haziran’a kadar askıda kalacak listelerde askıdaki listede adı olmayan üyeler ilçe başkanlıklarına itiraz edebilecek.

O İSİMLER OY KULLANAMAYACAK

Delege seçimlerinde partiye üye olan ancak üç aylık süreyi tamamlamayan yani 7 Mart’tan sonra CHP’ye üye olan isimler mahalle delege seçimlerinde kullanamayacak.

CHP’de takvim, 3 Temmuz’da ilçe delege seçimleri başlayacak ve 30 Temmuz’da bütün ilçe delege seçimleri tamamlanacak ve ardından 5 Ağustos’ta ilçe kongreleri başlayacak.

10 Eylül’de bütün ilçe kongrelerinin tamamlanması beklenirken15 Ekim tarihine kadar il kongrelerinin tamamlanması ve Kasım ayında da Genel Kurultay’ın düzenlenmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.