TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İzmir’de ‘Güney’ çıkarması başladı… Soyer’den ‘rehavet’ uyarısı

CHP İzmir İl Başkanlığı, seçim çalışmaları kapsamında, ‘güney’ ilçeleri çıkarmasına başlarken ilk olarak 1. Bölge milletvekili adaylarıyla birlikte Urla Seçim Ofisi açılışını gerçekleştirirken açılışta konuşan Soyer, 'rehavet' uyarısında bulundu ve “Asla çantada keklik bir seçim yok” dedi

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2023 09:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP İzmir’de ‘Güney’ çıkarması başladı… Soyer’den ‘rehavet’ uyarısı

TENZİLE AŞÇI

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi için geri sayım devam ederken siyasi partilerde seçim çalışmaları hız kazandı. Siyasi partilerin milletvekili adayları listesinin YSK’ya teslim edilmesinin ardından saha çıkarmalarına başlanırken CHP İzmir İl Başkanlığı, Urla Seçim Ofisi açılışını yaptı.

Partinin 1. Bölge milletvekili adaylarının da tanıtıldığı programa CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun yanı sıra; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe başkanları katıldı.

ASLANOĞLU: BİZE ATATÜRK DERSİ VERMEYE ÇALIŞIYORLAR

Konuşmasında iktidarı ve AK Parti İzmir milletvekili adaylarını eleştiren Aslanoğlu, ‘Atatürk’ tartışmasına değinerek “Sizlerle dertleşmeye geldik. Türkiye’nin dertlerini anlatmaya onlara CHP’nin Millet İttifakı’nın çözüm önerilerini anlatmaya geldik. Buraya gelirken kadınlarımızın müthiş enerjisini gördük. Urla’nın kadınlarının enerjisini alıp tüm İzmir’e yaymaya geldik. Kadınlarımız 21 yılık iktidar döneminde çok çekti. Kadınlarımızın haklarını ellerinden almaya çalıştılar. Her geçen gün daha da kötüye gitti iş. HÜDA-PAR gibi partilerle 3-5 oy uğruna ittifak kurnaya çalıştılar. Kadınların 21 yıldır bu iktidardan alacağı çok şey var. 14 Mayıs seçimlerinin hemen ardından kadınlarımız bu haklarını söke söke alacak. Bu hakları kim alacak? Kılıçdaroğlu alacak. Ama Kılıçoğlu’nun alabilmesi için bizleri Sayın Kılıçdaroğlu’nu Çankaya Köşkü’ne göndermemiz gerekiyor. Karanlıklar içinde bıraktıkları tek şey kadınlar değil. Adaylarıyla birlikte her gün yeni yalanlarla ortaya çıkıyorlar. Birkaç gün önce Bursalı ‘Bayrak, vatan, Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir’ diyor. 21 yıldır Atatürk’ü ağzına almayanlar bize Atatürk dersi vermeye çalışıyorlar. HÜSA-PAR’la işbirliği yapanlar bize vatan dersi vermeye alışıyorlar. Bizi bölmek istiyorlar. Onlara inat 6 parti yan ayana geldi. Önce 6 parti kucaklaştı. Şimdi tüm tolumla kucaklaşıyoruz. Şimdi 6 parti sırt sırta vereceğiz Türkiye’yi Avrupa’yla yarışır hale getireceğiz. Urla Türkiye’nin en güzel ilçesi. Biz, bu ilçeyi korumakta kararlıyız. Ormanlar, koyları, endemik bitki türlerini korumakta kararlıyız. İmar çeteleri Urla’ya gözünü dikmiş. Ama Urla’yı korumakta kararlıyız. Urla göç alıyor. Göçle gelen arkadaşlarımızı yerlileriyle birleştirmekte kararlıyız. Urla’da turizmi geliştirmekte kararlıyız. Öyle büyük büyük otellerle değil. Tarım, uygulamalı deniz ve gastronomi turizmiyle Urla’da turizmi kalkındıracağız. Size söz yine baharlar gelecek. Size söz Kemal Bey sözünden dönmeyecek” dedi.

SOYER: ÇANTADA KEKLİK SEÇİM YOK

Seçim için rehavet uyarısı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise; “21 yıl geçti. Biz bu sürede algıların olguların önüne geçtiğini gördük. Fakat artık mızrak çuvala sığmıyor. Artık olgular o kadar ağır bir noktada ki algılar olguların önüne geçemeyecek. Her şey değişecek. İşsizlik, sefalet ve krizler nedeniyle bu hikaye değişecek. Aynı toprakta olduğu gibi toplumda biriken enerji çiçek gibi patlayacak ve bambaşka bir ülke doğacak. Bunu hep birlikte yapacağız. Ama bunun için en büyük tehlike rehavete kapılmak. 1 aydan az bir süre kaldı. Göreceksiniz. İktidarı elinde tutanlar bu son günlerde iktidarın tüm gücüyle kaybetmemek için abanmaya devam edecekler. Bir tek şey yapmalıyız. Omuz omuz verip çalışmalıyız. Asla çantada keklik bir seçim yok. Bunu asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Hem çok çalışmak hem de sandıklara sahip çıkmak zorundayız. Biliyorum ki bu yolun sonunda İzmir, Türkiye’deki değişimin lokomotifi olacak. Türkiye, İzmir gibi olacak. Türkiye’nin geri kalanında yaşayan insanlar Urla’yı görseler… Urla ve İzmir bizim içimizi açıyor, yüreğimize su serpiyor. 'İyi ki İzmir’de yaşıyoruz' dedirtiyor. Türkiye’de yaşayan herkese 'İyi ki bu ülkede yaşıyorum' dedirteceğiz. Çok çalışarak yapacağız, omuz omuz yapacağız. Çok çalışacak kazanacağız. Bir şey değişecek her şey değişilecek” diye konuştu.

ARSLAN: HER ŞEY İKİ DUDAĞININ ARASINDA

1. Bölge milletvekili adayları adına konuşan 27. Dönem milletvekili ve 28. Dönem vekil adayı Ednan Arslan, birlikte yürüme çağrısı yaparken ‘tek adam rejimi’ eleştirisi de yaptı ve “Biz birlikteyiz ve güçlüyüz. Başaramayacağımız hiçbir şey yok. 14 Mayıs çok önemli bir seçim. 14 Mayıs 1950’de bir seçim olmuştur. O zaman İsmet İnönü, ‘Benim en büyük zaferim, en büyük yenilgim’ demişti. Demokrasi ve çok partili döneme geçişinden duyduğu mutluluğu anlatmıştı. Ama bu seçimde otokratlar, diktatörler kazanırsa demokrasi çok büyük bir yara alacak. Bizler demokrasiden yana olanlar yan ayan durak ve beraber olmak zorundayız. O yüzde Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak zorunda. Bugünkü cumhurbaşkanı ‘ben gidersem her şey tepe taklak olur’ diyor. Çünkü her şeyi kendisine bağlamış. Talimat alınmadan orman yangınları söndürülemiyor, deprem enkazından vatandaşlar çıkarılamıyor. Her şey iki dudağının arasında. Ama bir de bir lider var. ‘benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ demişti. Biz bu liderin peşinden gideceğiz. Sizden bir ricam var. Daha çok sokaklarda olalım. Çalmadık kapı sıkmadık el bırakmayalım” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.