TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP ‘de yeni Grup Başkanvekili Murat Emir oldu! Murat Emir kimdir?

31 Mart yerel seçimlerinde Afyonkarahisar belediye başkanı seçilen Burcu Köksal'ın milletvekilliği düşmüştü, bu nedenle CHP'de yeni bir grup başkanvekili seçimi yapıldı. Bu seçim sonucunda CHP'nin yeni Grup Başkanvekili Murat Emir oldu. Şimdi merak edilen ise Murat Emir kimdir? sorusu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 13:45
Kaynak: HABER MERKEZİ
CHP ‘de yeni Grup Başkanvekili Murat Emir oldu! Murat Emir kimdir?

CHP Grup Başkanvekilliği için gerçekleştirilen seçim tamamlandı ve Ankara Milletvekili Murat Emir, yeni CHP Grup Başkanvekili olarak seçildi. Öncelikle, 31 Mart'taki yerel seçimlerde Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilen Burcu Köksal'ın milletvekilliği düşmüştü, bu nedenle CHP yeni bir grup başkanvekili seçmek için oy kullandı.

Adaylar arasında Ankara Milletvekili Murat Emir ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç bulunuyordu. Seçim sonucunda, Emir 66 oy alırken, Kılıç 48 oy aldı ve yeni Grup Başkanvekili olarak seçildi. Peki, Murat Emir kimdir?

chp

MURAT EMİR KİMDİR?

Murat Emir, 31 Mart 1969'da Malatya'nın Hekimhan ilçesinde Ali Bey ve Şehriban Hanım'ın çocuğu olarak dünyaya geldi. İlköğrenimini tamamladıktan sonra 1985 yılında Ankara İncirli Lisesi'nden mezun oldu. Tıp eğitimine devam ederek 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu ve ardından Sağlık Bakanlığı Ankara Hastanesi'nde 1992-1996 yılları arasında göz hastalıkları alanında ihtisas yaptı. 2008 yılında Almanya'da bulunan Heidelberg Üniversitesi Lazer Fiziği Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı.

murat emir kimdir

Hukuk alanında da kendini geliştiren Emir, 2009 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 2013 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde "Etik ve Hukuki Yönleriyle Araştırma Biyobankacılığı" başlıklı doktora tezini yazarak Tıp Tarihi ve Etik Doktorası'nı tamamladı. Profesyonel kariyerine Dünya Göz Hastanesi'nde operatör doktor olarak başladı ve halen bu alanda çalışmaktadır. İngilizceyi çok iyi ve Almanca'yı orta derecede bilmektedir. Evli olan Emir, iki çocuk babasıdır.

Siyasi kariyerine gençlik yıllarında CHP Gençlik Kolları'nda başlayan Emir, 2014 yerel seçimlerinde CHP Keçiören Belediye Başkanı adayı olarak gösterildi. 29 Mart 2015'teki önseçimde birinci sırada yer alarak CHP Ankara 2. bölge milletvekili olarak meclise girdi. Haziran 2015, Kasım 2015, 2018 ve 2023 Türkiye genel seçimlerinde tekrar CHP Ankara 2. bölge milletvekili olarak seçildi. Ayrıca, 25-26 Temmuz 2020'de gerçekleştirilen 37. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi üyesi seçildi ve Anayasa Komisyonu üyesidir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.