TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Planlar askıda: Denize sıfır ‘ticaret’ imarlı yapılaşma izni

İzmir’in Dikili ilçesi Salihler Mahallesi’nde İzmir Dikili Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları içerisinde bulunan denize sıfır alan için plan değişikliği yapılarak alana ‘ticaret’ vasfı eklendi. Bölgede ‘ticaret’ vasıflı yapılaşmanın önü açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 13:42
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Planlar askıda: Denize sıfır ‘ticaret’ imarlı yapılaşma izni

İzmir’in tatil beldelerinde Dikili ilçesinde denize sıfır alanda yapılaşmanın önünü açan planlar askıya çıkarıldı.

Dikili ilçesi Salihler Mahallesi’nde İzmir Dikili Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları içerisinde bulunan alan için İzmir Dikili Termal Kültür ve Turizm Koruma Ve Gelişim Bölgesine ait 1/100000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği ve 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği hazırlanarak askıya çıkarıldı.

Dört parselden oluşan ve toplamda 18 bin 206 metrekare alanı kaplıyor.

Şirinkent Plajı’na sıfır konumda bulunan planlama bölgesinin tamamı ise özel mülkiyete kayıtlı.

Plan raporunda yer alan bilgilere göre; planlama bölgesinde iki parselde yapılaşma tamamlanırken kalan iki parsel ise boş durumda bulunuyor.

TURİZM KULLANIMINDA

Raporda, planlama bölgesinin 1/100 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda “Turizm Bölgesi” kullanımında ve 1/25 bin Ölçekli Nazım İmar Planı’nda da “Turizm Alanı” kullanımında kaldığı belirtildi.

Plan raporunda yarıca bölgeyi kapsayan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı’nda plan bölgesinin “Konut Alanı, Günübirlik Alan, Park Alanı ve Yol” olarak planlandığı bilgisi verildi.

TİCARET VASFI EKLENDİ

Bölgeye ilişkin hazırlanan plan değişikliğine gerekçe olarak mülk sahiplerinin ruhsat talebi gösterilirken, talep sonrasında bölgenin Mevzi İmar Planı listesinde bulunmadığının anlaşıldığı belirtildi.

Planlar arası uyuşmazlığın ruhsatları eski duruma düşürdüğü belirtilen raporunda, “… Bur durumda, üst ölçekli planlar ile alt ölçek planlarının uyumsuz olmasına, alanda yapılmış uygulamaların ve alınan ruhsatların kadük duruma düşmesine neden olmaktadır” denildi.

Planlar arası uyumun sağlanması için ise 1/25 bin Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği hazırlandı.

Öte yandan; yapılan plan değişikliğiyle birlikte alanın vasfında değişiklik yapılırken planlama alanı “Ticaret-Turizm-Konut Alanı” olarak düzenlendi.

Alınan kararla birlikte bölgeye konut yapılmasının yanında ticaret vasfı da getirildi.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.