TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çelik’ten CHP’li Polat’ın ‘diktatör’ çıkışına İzmir’den yanıt: Diktatör görmek istiyorsan…

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 2023 Şehir Buluşmaları kapsamında İzmir’de düzenlenen AK Parti Gençlik Buluşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “diktatör” çıkışında bulunan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’a “Diktatör görmek istiyorsan Genel Başkanına bak” dedi

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2023 15:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çelik’ten CHP’li Polat’ın ‘diktatör’ çıkışına İzmir’den yanıt: Diktatör görmek istiyorsan…

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 2023 Şehir Buluşmaları kapsamında İzmir’de düzenlenen AK Parti Gençlik Buluşması’na katıldı.

Gaziemir’de çıkan yangın nedeniyle uçağı havalimanına inemeyen Çelik’in İl Başkanlığı’nda düzenlenecek programı iptal edilirken Çelik, bir sonraki programı olan Gençlik Buluşması’nda gençlere seslendi.

Programa, Çelik’in yanı sıra; AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti İzmir milletvekilleri, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal,  il başkan yardımcıları ve ilçe başkanları katıldı.

Programda yaptığı konuşmada eleştiri oklarını CHP’ye yöneltirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “diktatör” çıkışında bulunan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’a da sert sözlerle yüklendi

çelik 1

ÇELİK: BİRÇOK SİYASİ OLAYLA BÜYÜYORSUNUZ

Gençlere sohbet havasında seslenen Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanımızla yola çıktığımda 25 yaşındaydım. Yola çıktığım günden bu yana 29 yıl geçti. Kim yolunu değiştirirse değiştirsin kim siyasi istikametini değiştirirse değişsin kim yıldan çıkarsa çıksın bizim evimiz AK Parti. Gençlik kollarından yetişmiş kardeşlerimizin partimizde önemli görevlere gelmesi, bizim en büyük gücümüzdür. Öylesine güzel bir teşkilat terbiyesine sahibiz ki… Kardeşlerimiz küçük yaşlardan itibaren bu siyaset okulunun sıralarında yetişiyorlar ve partimizde önemli görevlere geliyorlar. Yani gençlik kollarımız aynı zamanda partimizin geleceğinin inşa edildiği bir okuladır. Gençlik, sadece yaşla sınırlı bir kavram değil. Yaşla alakası yok. Gençlik dediğimizde aklımıza yaşın gelmesi biyolojik bir şey. Gençlik, hiçbir zorluk karşısında ideallerini kaybetmemektir. Hiçbir şeyin karşısında yılgınlık göstermeden yoluna devam etmektir. Kimden ne tehdit gelirse gelsin devam etmek. Tüm engellere rağmen yoluna devam etmektir. Bu ilkelerden baktığınızda AK Parti’nin en genci Recep Tayyip Erdoğan’dır. Siz bizden daha şanlısınız. Bir sürü siyasi olayla birlikte büyüyorsunuz. AK Parti çatısı altındaki günlerinizi çok iyi değerlendirin. İleride tarih kitaplarında yazan birçok olayı biz yaşadık diyeceksiniz. Başkaları için o kitaplarda yazılanlar bir anı ya da hikayeyken dizin için hepsi gerçek. Türkiye’yi, bölgesini dönüştüren, dünyanın dönüşümüne imza atan dünyadaki bir siyasi hareketin mensubusunuz. Dünyadaki en büyük gençlik hareketinin mensuplarısınız” dedi.

“DÜNYADA TBMM’NİN BİR EŞİ YOK”

TBMM’nin dünyadaki diğer meclislerden farklı olduğunu belirten Çelik, egemenlik vurgusu yaparak “Tarihin çok önemli yıl dönümlerinden birindeyiz. İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyoruz. 28 Ekim 1923’te Mustafa Kemal Atatürk ‘efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz’ demiştir. Onun ardından 28 Ekim 2022’te Cumhurbaşkanımız Türkiye Yüzyılı vizyonunu ilan etti. Bu büyük siyasi hareketin içinde dünyada büyük bir dönüşüne imza atarken ülkemizi nereden nereye getirdik… Ben sizin yaşınızdayken Türkiye’de bakanlar kurulu toplantıları, eser siyasetleri, büyük köprü açılışları gündem olmazdı. Askeri ya da yargı sirayeti siyaseti nasıl baltalamış o konuşulurdu. Türkiye, iç çekişmelerle enerjisi tüketilir haldeydi Bu büyük siyasi okulun ülkeye en büyük katkılardan biri siyasi hareketi ve demokrasiyi yerine oturtmaktır. Öylesine büyük bir siyasi dönüşüm gerçekleştirildi ki ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ iradesi yıkılamaz hale geldi. Bizim bütün dünyadan bir farkımız vardı. Dünyadaki bütün büyük millet meclisleri, savaşlarının sonunda kurulmuştur. TBMM, boyutta ayrılır. TBMM, bir kurtuluş yani istiklal savaşımıza baş kumandanlık etmiştir. Dolayısıyla bizim meclisimiz devlet kuran bir meclistir. TBMM’nin bu yetkisi ve özelliği dünyadaki başka bir mecliste yoktur. Böyle bir meclise tarih boyunca hep saldırılar yapıldı. Bu meclisin yetkileri sürekli elinden alındı. Halbuki biz egemenlik milletin olsun diye istiklal savaşı, şehitler vermişiz. Ama ne yazık ki Egemenlik Kayıtsız şartsız milletindir ilkesi içimizden çıkan bazı düşmanlar tarafından gasp edilmiş. Şu anda da bunlar var. Partimizi kapatmaya çalıştıklarında ya da muhtıra verdiklerinde bir ilk yaşandı. İlk defa Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir başbakan ve hükümet verilen muhtıraya karı direndi. Bizim dönemimizde siyasetin gençleşmesi sağlandı. Biz siyasete girdiğimizde AK Parti’nin  kadar çok genç kadrosu vardı ki... Bunlar nasıl memleket yönetecek diye dedikodular çıktı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi yönetmeyeceğini söylediler. Ama bilmiyorlar ki Türkiye’yi yönetmek için aklının ve kalbinin her zaman genç olması lazım” diye konuştu.

“SİYASİ AYAK HEP CHP”

CHP’ye Atatürk ilkelerinden uzaklaşma yönünde eleştiri yönelten Çelik, “CHP, 101. Yıllarının kutladıklarını söylüyorlar. CHP’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ne alakası kalmış! Çok partili döneme geçtiğimizden beri nerede meşru iktidarın önünü kesmeye  bir şey olursa bugün siyasi ayağı hep CHP olmuştur. Çıkıp bununla yüzleşecekleri halde utanmadan Atatürk’ün mirasını yüklenerek, CHP’ye oy verenlerin de emeklerini istismar ediyorlar. En çok eleştirdiği de Tükriye'de kimlik farklılıklarını öldürmek. Bunun nasıl gerçekleştirildiğini görmek isteyen varsa bu salona baksınlar. Her kesimden ve görüşten arkadaşlarımız aramızda” dedi.

“15 TEMMUZ’DA CUMHURBAŞKANIMIZ TOPUN TÜFEĞİN ÜSTÜNE YÜRÜDÜ”

Genel seçim öncesi dönemi hatırlatan Çelik, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ı hedef alarak “En büyük meziyet milletin karşısında tutarlı hareket etmektir ama görüyorsunuz ki seçim zamanı girdikleri ittifakların geldiği hali, kendi partisinden aday gösterilmesi konuşulan bir ismin kendi için neler yaptığını gördük. Memleket bunların elinde düşseydi harap olurdu. Bu insanlara oy vermediğiniz ve geçit vermediğiniz için bu memlekete büyük hizmet ettim diye gurur duyabilirsiniz. Seçimden önce bolca özgürlük ve demokrasi dediler. Seçimden sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza ‘diktatör’ dediniz. Seçimde büyük bir yenilgi almalarına rağmen Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu korumak için koruduklarına baksınlar. Diktatör odur. Diktatörlerin bir özelliği vardır. Tankın topun arkasına saklanırlar. Halka yüzleşemezler. 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız halkıyla beraber takın topun tüfeğin önüne yürüdü” ifadelerini kullandı.

“KILIÇDAROĞLU GİBİ DİKTATÖRLERE TESLİM ETMEYECEĞİZ”

Yerel seçimde İzmir’de zafer beklediklerinin altını çizen Çelik, şunları söyledi; “Önümüzde bir yerel seçim var. Bu seçim için Sayın Cumhurbaşkanımız ‘hizmet alamamış yerleri, hizmetle kavuşturacağız’ dedi. Hizmet almayan yer deyince akla ilk gelen İzmir. CHP’li yönetimin beceriksizliği yüzünden İzmirli kardeşlerimiz hak ettiklerine kavuşamıyor. İnşallah çalışmalarımız büyüterek İzmir’i AK Parti’nin belediyecilik anlayışıyla buluşturacağız. Bunların, demokrasi, özgürlük ya da hizmet demesine bakmayın. Onların demokrasisi de hizmeti de özgürlüğü de sadece kendilerine çalışır. Bir CHP yöneticisi size demokrasi ve özgürlükten bahsedince aklınıza La Fontaine masalı gelsin. Son seçimde demokrasi özgürlük dediler Demokrasiyi kaldırıyorsun altından Kandil çıkıyor. Biz AK Parti’yiz. Biz bu mücadeleyi verdik. Memleketi size teslim etmeyiz. Ülkemizi Kemal Kılıçdaroğlu gibi diktatörlere bırakmayacağız.”

İNAN CHP’Lİ POLAT‘I HEDEF ALDI

Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili İnan, konuşmasında CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözlerini hedef alarak 2023’te çok önemli bir seçim zaferi elde ettik. Gençlerin partisin AK Parti olduğunu, gençlerin liderinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu çok güzel bir şekilde ispat ettik. Bu seçimde emek olarak en fazla kim çalıştı diye batan sona sıralama yapsak en çok çalışan İzmir AK gençliktir. Bugün 9 Eylül Şehrimizin doğum günü. Böyle bir günde sizin gibi değerli bir abimizin bizlerle buluşmasını çok kıymetli buluyorum. Biz gençlik kollarında her şeyi Sayın Cumhurbaşkanımızdan öğrendik. Sayın Ömer Çelik’in gençlik için ortaya koyduğu çok önemli vizyonlar vardır. Bugün bu haldeysek ve birçok krizi atlattıysak Sayın Ömer Çelik’in katkısı çok büyüktür. Ben dün paylaşım yaptım CHP 100. yılını kutluyor. Pankart asmışlar, CHP ne ara 100 yaşında oldu dedim. Biz, CHP’nin halkla ilgili olmadığını 2023 yılında gördük. Bugün cumhuriyetin 100 yılını kutluyorlar ama içlerinden bir milletvekili askere hakaret ediyor. Bir yandan Atatürk posterleri asacaksınız, bir yandan da TSK’ya ve şanlı ordumuza hakaret edenleri içinizde barındırıyorsunuz. Biz bunu 2023 yılında gösterdi” diye konuştu.

çelik 2

SAYGILI: BİZ VATANSIZLIĞI ÇOK İYİ BİLİRİZ

Konuşmasında 9 Eylül vurgusu yapan İl Başkanı Saygılı, “Bugün 9 Eylül. 101 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, İzmir’imizi yunan işgalinden kurtardı. 3 ay 3 ay 25 gün boyunca işgal altında kalan İzmir, 101 yıldır özgür ve kendi ayakları üzerinde duran bir şehir. Biz vatansızlığın ne olduğunu çok iyi biliriz. Biz vatansızlığı Irak’ta biliriz. Garibanları perişan eden Amerika’yı çok iyi biliriz. Filistin’i ve orada zulmeden İsrail’i iyi biliriz. Ukrayna-Rusya… Ukrayna’daki vatandaşların çoğu göç etti, perişan oldular. Bunlara baktığınızda ülkemizde ve İzmir’imizde özgür ve hayatını doğru yaşayan, sancağı dalgalanan bir ülkeyiz. Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dimdik durduğu için bu haldeyiz. Sayın Bakanımızın ufku açık, Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında dimdik durması, gençlerin önünü açması ve kaliteli bir siyaseti yapması alkışı hak ediyor” dedi.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2 milyar insanın en mukaddes değerlerine saldırılmasına izin verilmesi asla kabul edilemez

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.