TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buzları eritmek için değil, halkın sorunları için görüştük

CHP Lideri Özel ile AK Parti Lideri Erdoğan arasındaki tarihi görüşmeyi değerlendiren CHP’li Gökçen, “Bu görüşmeler, buzları eritmek için değil, halkın gerçek sorunlarının çözümü için gerçekleştirilmiştir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 10:29
Kaynak: HABER MERKEZİ
Buzları eritmek için değil, halkın sorunları için görüştük

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER- 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde büyük bir başarı elde ederek birinci parti olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) seçimden sonraki süreçte iktidarı elde etmeye yönelik politikalarını büyük bir kararlılıkla sürdürüyor. Seçim sürecinin (öncesi ve sonrası) yeni anayasa hazırlama çalışmalarına denk gelmesi ve CHP’nin elde ettiği büyük başarı; AK Parti ile CHP arasındaki diyalog kapılarını sonuna kadar açtı. İki parti 8 yıl sonra liderler düzeyinde kritik bir görüşme gerçekleştirdi.

AK Parti Genel Merkez'inde gerçekleştirilen tarihi görüşmeye, koltuk dizilimi krizi de damga vururken; CHP kanadının masaya, halkın sorunlarını taşıdığı AK Parti kanadının ise yeni anayasa için destek istediği bilgisi alındı. Görüşmeyi değerlendiren CHP Adalet Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, “Bu görüşmeler, esasında partiler arasında buzları eritmek için değil, halkın gerçek sorunlarının çözümü için gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞME VERİMLİYDİ

“Genel Başkanımız Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi’nin son seçimlerde birinci parti olmasının sorumluluğuyla hareket ediyor” diyen Gökçen, bu kapsamda halkın gündemi neyse, bu gündemi devletin bütün organlarına taşımanın kendilerinin görevi olduğuna dikkat çekti. Gökçen,“Şimdiye kadar halkın çektiği yoksulluk, emeklinin ve asgari ücretlinin durumu, hak ihlalleri ve anayasanın uygulanmaması gibi gerçek sorunlar yerine iktidarın dayattığı gündem ya da gündemler vardı. Bu kapsamda görüşmenin verimli olduğunu düşünüyorum. Koltukların dizilimi konusunda rahatsızlığı Genel Başkanımızın dile getirmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezine bir ziyaretle bunun telafi edilecek olmasını olumlu buluyorum” dedi.

HALKIN TEVECCÜHÜNÜ GÖRDÜK

Türkiye’de son seçimlerde birinci olan bir partinin, toplumun tüm kesimlerinin sorunlarını dile getirmek için müzakere içinde olması ve onların mücadelesini her aşamaya taşıması gerektiğine dikkat çeken Gökçen, “Toplumun gerçek sorunlarının takipçisi olan ve çözüm için çabalayan bir parti olarak seçimlerde halkın teveccühünü gördük. Biz, birinci parti olmamızı büyük bir zafer ya da bir yolun sonu olarak görmüyoruz. Tam tersine, bunun omuzlarımıza büyük bir sorumluluk yüklediğinin ve bir sonraki seçimlere çok iyi hazırlanmamız gerektiğinin, seçmenin bize bir fırsat verdiğinin farkındayız. Görüşmede gerçek sorunların konuşuluyor olması, cesaretle değişim kararı alan seçmenin bir kazanımıdır” ifadelerini kullandı.

NE DERECE SAMİMİ OLDUKLARINA BAĞLI

Görüşmeye damga vuran koltuk dizilimi ve sonrasındaki iade-i ziyaret konusuna açıklık getiren Gökçen, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel Başkanımız Özgür Özel’in koltuk dizilimi konusundaki rahatsızlığı dile getirmesi karşılığında bir telafi olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezine bir ziyarette bulunacağını ifade etmiştir. Bu görüşmeler, esasında partiler arasında buzları eritmek için değil, halkın gerçek sorunlarının çözümü için gerçekleştirilmiştir. Bizler anayasanın uygulanması için, halkın yoksulluğunun görülmesi ve buna bir çözüm üretilmesi için çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Diğer yandan bu mücadele, müzakere zeminine ne kadar taşınabilirse, kutuplaşma yerine sorunlar ve gerçeklikler üzerinden bir siyaset dönemi başlar. Ancak bu, tabii ki karşı tarafın ne derecede samimi olduğuna bağlı olacak. Bizler her zaman doğru zeminde ve haklı bir mücadele ile halkın talepleri doğrultusunda diyalog yanlısı olacağız” şeklinde konuştu.

ÖZEL CESUR BİR ADIM ATTI

Gökçen, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm siyasi partilerle görüşebilmesi çok kıymetli olduğuna vurgu yaparak, “Geçmişte de tüm partilerle bayramlaşabilen tek siyasi parti olmamızın önemine vurgular yapılmıştı. Halk birbiriyle konuşuyorsa, birbiriyle ortak sorunlarını paylaşıyor ve yoksullukta birleşiyorsa; siyasi partilere düşen görev de halkı doğru temsil ederek hep birlikte zenginleşmek, kaynakları adil paylaşmak, eğitim ve adalet sisteminde yaşanan kısırlaşmış sorunları çözmek ve vatandaşlarımızdan kimseyi geride bırakmamaktır. Genel Başkanımız Özgür Özel, cesur bir adım attı ve elbette bizlerden de seçim sonuçlarını bir seçim sonrası dönemi olarak değil, her bir günü bir sonraki seçimlerin yeni bir günü olarak görmemizi bekliyor. Dolayısıyla biz, 1 Nisan’dan itibaren 2028 seçimleri için hazırlıklarımızı yapıyoruz” dedi.

ERKEN SEÇİME BAKIŞ AÇISI

Kamuoyunda sıkça tartışılan olası erken seçim tartışmalarına ilişkin parti olarak iki bakış açısına sahip olduklarını belirten Gökçen, “Birincisi, partimiz ve adaylarımız çok önemli bir başarı elde etti. Vatandaşlarımız bize bir fırsat verdi ve birçok kentte uzun yıllardır ilk defa halkçı belediyecilik görmek istediğini söyledi. Biz bu mesajı alırken kibirden, israftan, yolsuzluktan ve rehavetten uzak olmamız gerektiğini biliyoruz. Bu yüzden önceliğimiz, belediye başkanlarımızın iyi bir şekilde koordine olması, yeniliği ve değişimi yurttaşımıza hissettirebilmesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin nasıl yöneteceğini yerelde somut olarak göstermesi. Biliyoruz ki yurttaşımızın hayatı yerelde olumlu yönde değiştikçe devleti de Cumhuriyet Halk Partisi’nin iyi yönetebileceğine daha çok inanacak. İkincisi, gölge bakanlık sistemini hayata geçirdik. Üstelik yalnızca aile bakanlığını kadına teslim eden iktidarın aksine, biz eşit temsili benimseyerek kadın ve erkek gölge bakanların sayısını eşitledik. Şimdi bu gölge bakanlıklarımız, her bir bakanlığın faaliyet alanını adım adım, yakından takip ediyorlar. Sorunlar nerelerde düğümleniyor, çözümler nasıl o bakanlık ve ilgili alanlarda geliştirilebilir, bunları sistematik bir şekilde takip ediyoruz. Haliyle bu yeni bir iktidara hazırlık anlamına geliyor. Özetle biz, yerel seçim sonuçlarının kıymetini bilmekle birlikte seçimler biter bitmez erken seçim çağrısı yapmak yerine, halkın erken seçim istediği anda hazır olmaya odaklıyız. Ve bu yolda çok iyi gidiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.