TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir için adı geçiyordu: Adaylık iddialarına yanıt verdi

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaparken İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup olmayacağı iddialarına da yanıt verdi

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 05:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Büyükşehir için adı geçiyordu: Adaylık iddialarına yanıt verdi

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Evinin kapılarını basın mensuplarına açan Çankırı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken siyasi gündeme ilişkin soruları da yanıtladı.

Kulislerde AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında ismi geçen Çankırı, iddialara ilişkin son sözün Genel Merkez’de olduğunu söyledi.

Seçim gündemini de değerlendiren Çankırı, vekil olarak sürekli olarak sokakta olduklarını, vatandaşlarla temasa geçtiklerini aktardı. Çankırı ayrıca İzmirli’nin değişim istediğini söyledi.

HER ŞEYİN BİR ZAMANI VAR

Adaylığı ve yerel seçime ilişkin konuşan Çankırı, adaylık konuşmak için erken olduğunun altını çizerken, “Bazı şeyler için konuşmak erken. Erken konuştuğunuzda zarar da verebiliyor. Herkesin gönlünden geçen bir isim var. Her şeyin bir zamanı var. Bu süreç herkes için belirleyici bir süreç olacak. Kendi kongremizi yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımızla 4. Olağanüstü Kongrede MKYK’larımız çıktı. Bundan sonraki süreçte onların yapacağı kongre, burada koyacakları adaylar çerçevesinde belli olacak. O yüzden ne konuşursak konuşalım şimdi İzmir için yapabileceğimiz hizmetleri konuşmak lazım. İzmir bu seçimde fark yaratacak. Diğer şehirlerde bu bütçenin 10’da biriyle bile büyük işler yapılıyor. Ama biraz dertlenip vatandaşın yanında olmak lazım. Gittiğim yerlerde soruyorum. İlçe belediye başkanını görmeyen vatandaşlar var. Bu böyle olmamalı. Biz belediye başkanlarımıza, haftanın kaç günü vatandaşların içinde olması gerektiğini, yapacakları icraatlarının boyunu deneyimlerle aktarıyoruz. AK Parti’nin doğuş noktası belediyecilik. Bu işi iyi yaptığımızı düşünüyoruz. Partimizdeki rol modeller belirleyici bir rol sergiliyor. Keşke onlardan da destek alsalar. Belediyeler Birliği Çatısı altında farklı partilerden farklı inşaların bir araya geldiği bir ekip var. İzmir’de bunu görmüyoruz. Bu süreç hepimiz için önemli bir süreç biz her gün seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Vekiller olarak hep sahadayız. Biz elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah yerelde de hizmet etmemize izin verilir” dedi.

VATANDAŞLARI MAĞDUR ETMEMEK ADINA…

İzmir Tabip Odası’nın 16 Ekim’de hasta kabulüne başlayan İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’ne ilişkin sorularını da değerlendiren Çankırı, “Bakanlık soruların hepsine cevap verecektir. Bu soruları aslında muhatap alması lazım. Çünkü hastanede çalışacak sayısı, deprem izolatörlerine kadar hepsi belli. Diğer hastanelerimizde poliklinik hizmetlerine devam etmek istiyoruz. Karabağlar'da yaşayan 400 bin insanı göz muayenesi için oraya götürmek…. Kaldı ki yereldeki şu imkansızlıklarla… Oranın fiziki şartlarının daha tamamlanmadığını, bu hastanenin de 10 yıl önce altyapısının atılıp orada bir şehrin kurulacağı belliydi. Ayrıca İzmir depreminden sonra oraya yapılan rezerv alanla birlikte 20 bin insanın ve günlük 7 bin kişinin giriş çıkışını düşündüğünüzde toplu ulaşım noktasında sıkıntı var. Biz bu nedenle vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına şehir içindeki hastanelerini kapatmayacağız. Deprem izolatörleri yapıldı, çalışacak sayısı belli Tabip Odası bunu sadece gündemde tutuyor” diye konuştu.

Ulaşım konusunda Büyükşehir’in yetersiz kalması durumda merkezi iktidarın projesinin olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Çankırı, “Orada vatandaşları mağdur etmemek adına biz de bir proje yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

ÖNCELİK KOKMAYAN BİR İZMİR

Hayalindeki İzmir’i de tanımlayan Çankırı, şunları söyledi; “Öncelikle kokmayan bir İzmir. Evimin olduğu yer bile kokuyor. İzmir'in de diğer şehirlerimiz gibi olması gerekiyor. İzmir çok özel bir yer. İzmir, sosyolojik ve demografik olarak çok farklı kesimlere ev sahipliği yapıyor. Bu harmoniyi muhafaza ederek en iyi hizmetin vereceğiz. Hem sanayi hem ticaret var. Biz bir Turizm Master Planı yaptık. Buna bile itiraz ettiler. İzmir 12 ay hem sağlık hem kongre hem inanç turizminde her alanda fayda sağlayıcıları bir araya getirecektir. Gelen her turist bu kent katkı sunacaktı. Bu olsaydı bu şehir kazanacaktı. Bunların daha çok olması için, daha da yaygınlaşması için bir sürü proje var kafamızda. Bu projelerin hepsinin hayata geçmesi İzmir için çok önemli.”

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: AK Parti'li Çankırı'dan İzmir Büyükşehir'e "imar" tepkisi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.